Klasszikus

Fényár

2006.06.11. 00:00
Ajánlom
Igazi kulturális lámpásként ragyogja be a Ferencvárosi Ünnepi Játékok a budapesti nyarat. A 12. alkalommal megrendezett eseményre 2006. június 16. és július 10. között kerül sor a Bakáts téren.

A zenés műfajok széles skáláját ölelik fel az előadások: klasszikus és kortárs bemutatók mellett ismert és máshol nem látható új produkciók is színpadra kerülnek. Így látja idén vendégül a Szöuli Balettet az Ünnepi Játékok. Ferencváros hagyományos fesztiválján egy este, egy színpadon lép fel a Budapest Klezmer Band és a Benkó Dixiland Band. A Ferencvárosi Ünnepi Játékok az idén Bartók Béla születésének 125. évfordulójáról is megemlékezik Bartók útjain című előadásával.

A rendezvény Mendelssohn Éliás oratóriumának bemutatójával kezdődik. A musical-műfaj kedvelői Kemény Gábor és Kocsák Tibor Kiálts a szeretetért! című, Kalkuttai Teréz Anya életét feldolgozó musical-operáját tekinthetik meg. A szervezők az Utazás című rockoperával tisztelegnek az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 50. évfordulója előtt. Idén először gyerekeknek szóló mesés zenejáték is szerepel az Ünnepi Játékok programjában. A Tuba Tóbiás mesés zenejáték kellemes kikapcsolódást kínál a család minden tagjának.

Az Ünnepi Játékok rangos eseményeket és fontos nemzetközi ügyeket is támogat. A Református Egyházzenei Fesztivál nagy koncertjeit a Bakáts téri Szabadtéri Színpadon mutatják be, itt rendezik meg a Nemzetközi Menekültügyi Napot, valamint itt tartja nemzeti ünnepét a hazánkban élő Ecuadori közösség is. A programokat a Ferencvárosi Nyári Játékok Kht. (FENYÁR) szervezi.

További információk: FENYÁR Ferencvárosi Nyári játékok Kht., 1092 Budapest, Bakáts tér 14. Tel.: (1) 235-0734, Fax: (1) 266-2251 E-mail: postamester@anni.axelero.net

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.