Klasszikus

Fényár

2006.06.11. 00:00
Ajánlom
Igazi kulturális lámpásként ragyogja be a Ferencvárosi Ünnepi Játékok a budapesti nyarat. A 12. alkalommal megrendezett eseményre 2006. június 16. és július 10. között kerül sor a Bakáts téren.

A zenés műfajok széles skáláját ölelik fel az előadások: klasszikus és kortárs bemutatók mellett ismert és máshol nem látható új produkciók is színpadra kerülnek. Így látja idén vendégül a Szöuli Balettet az Ünnepi Játékok. Ferencváros hagyományos fesztiválján egy este, egy színpadon lép fel a Budapest Klezmer Band és a Benkó Dixiland Band. A Ferencvárosi Ünnepi Játékok az idén Bartók Béla születésének 125. évfordulójáról is megemlékezik Bartók útjain című előadásával.

A rendezvény Mendelssohn Éliás oratóriumának bemutatójával kezdődik. A musical-műfaj kedvelői Kemény Gábor és Kocsák Tibor Kiálts a szeretetért! című, Kalkuttai Teréz Anya életét feldolgozó musical-operáját tekinthetik meg. A szervezők az Utazás című rockoperával tisztelegnek az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 50. évfordulója előtt. Idén először gyerekeknek szóló mesés zenejáték is szerepel az Ünnepi Játékok programjában. A Tuba Tóbiás mesés zenejáték kellemes kikapcsolódást kínál a család minden tagjának.

Az Ünnepi Játékok rangos eseményeket és fontos nemzetközi ügyeket is támogat. A Református Egyházzenei Fesztivál nagy koncertjeit a Bakáts téri Szabadtéri Színpadon mutatják be, itt rendezik meg a Nemzetközi Menekültügyi Napot, valamint itt tartja nemzeti ünnepét a hazánkban élő Ecuadori közösség is. A programokat a Ferencvárosi Nyári Játékok Kht. (FENYÁR) szervezi.

További információk: FENYÁR Ferencvárosi Nyári játékok Kht., 1092 Budapest, Bakáts tér 14. Tel.: (1) 235-0734, Fax: (1) 266-2251 E-mail: postamester@anni.axelero.net

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

„Szégyen és gyalázat” – Írók reagáltak Demeter Szilárd publicisztikájára

Kepes András lemondta a PIM-ben megrendezendő könyvbemutatóját, Vámos Miklós melegebb éghajlatra küldte Demeter Szilárdot, Dragomán szégyennek és gyalázatnak nevezte az esetet. Felbolygatta a szakmát a PIM főigazgatójának írása.
Színház

Vecsei H. Miklós arról beszélt, miért búcsúzott el a Vígszínháztól

„Leszek én még vígszínházi tag” – mondta a Rózsavölgyi Szalon Mi jár a fejedben című műsorában Vecsei H. Miklós, akinek a neve hosszú évekre egybeforrt Nemecsekével. Most ír, rendez, zenél és újratervez.
Könyv

Nem meneszti a kormány Demeter Szilárdot az origós írás miatt

Arról kérdeztek az ellenzéki képviselők, hogy menesztik-e a Demeter Szilárdot a holokausztrelativizáló publicisztika miatt.
Könyv

Végül híres és hírhedt lett – 120 éve hunyt el Oscar Wilde

1900. november 30-án hunyt el a 19. század második felének egyik legjelentősebb írója, Oscar Wilde, aki már fiatalon elhatározta: gazdag és híres lesz.
Vizuál

Aki a lányok miatt képezte magát – 85 éves Woody Allen

Az Annie Hall és még számtalan fanyar humorú film alkotója, Woody Allen december 1-jén ünnepli nyolcvanötödik születésnapját.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

30. születésnapját ünnepli az Orfeo Zenekar

A zenekar Haydn és Mozart-művekből álló koncerttel ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját 2021. január 19-én a Zeneakadémián.
Klasszikus mvm

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM

A zeneművészet legtehetségesebb fiatal képviselői tizenharmadik alkalommal vehették át a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit. Az MVM Zrt. idén is tíz hazai tehetséget díjazott, ez alkalommal először bárki ingyenesen nyomon követhette az online megrendezett díjátadót és a fiatal zenei géniuszok gálakoncertjét 2020. november 26-án, az mvmjuniorprima.hu oldalon.
Klasszikus online közvetítés

Online koncertek a Filharmónia Magyarországtól

A 17 éves zongorista Bach, Beethoven és Schumann műveit adja elő a pécsi Kodály Központban. A Filharmónia Magyarország közvetítéseit ajánljuk.
Klasszikus hír

Japán zeneszerző nyerte idén a Zeneakadémia Bartók Világversenyét

Sinszuke Okamoto nyerte el idén a komponistáknak meghirdetett Bartók Világverseny első díját. A győztes mű szerepel majd a 2021-es, vonósnégyes formációknak szóló megmérettetésen is.
Klasszikus gyász

Elhunyt Terényi Ede erdélyi magyar zeneszerző

Elhunyt 85 éves korában Terényi Ede Erkel Ferenc-díjas romániai magyar zeneszerző, zenetudós, aki az egyik legjátszottabb alkotónak számít az erdélyi magyar zeneszerzők között.