Klasszikus

Fesztivál Grafeneggben

2014.11.03. 12:46
Ajánlom
Hetvenkilenc koncertet és előadást tartanak a jövő nyári Grafeneggi Komolyzenei Fesztiválon, amelynek programját tematikus estek köré szervezték.

A komolyzenei rendezvénysorozat a már hagyománnyá vált látványos gálával indul, a június 18-19-i nyitókoncerten az alsó-ausztriai Tonkünstler-Orchestert Szado Jutaka japán karmester vezényli, az esteken fellép Elisabeth Kulman magyar származású osztrák mezzoszoprán, Piotr Beczala tenor és Julia Fischer hegedűművész - ismertették a jövő évi programot a sajtótájékoztatón.

A fesztivál koncertjeit három tematikus program köré szervezték: Capriccio-Italien, Viva Espaňa és Nagy német operák címmel. A fesztiválon dupla koncertet ad az Izraeli Filharmonikus Zenekar Zubin Mehta, a Bostoni Szimfonikus Zenekar Andris Nelsons és a Berlini Filharmonikusok Simon Rattle vezényletével. Fellép továbbá a klasszikus, jazz és popzenét ötvöző német Ensemble German Brass, az ezúttal swing és jazz zenét éneklő King's Singers, és koncertet ad az Európai Unió Ifjúsági Zenekara is, amely Csajkovszkij estet tart.

Minden vasárnap délelőtt 11 órakor kamarazenei művek hallhatók. A matinékon többek között Anne-Sophie Mutter német hegedűművész, valamint a Bécsi és a Berlini Filharmonikusok zenészei által alkotott The Philharmonics ad koncertet. A grafeneggi fesztivál szeptember 6-án ér véget. Az első rendezvényt 2007-ben tartották, azóta a látogatószám 15 ezerről 45 ezerre nőtt. A fesztivál rendezési költségei elérik a 7,4 millió eurót (két és fél milliárd forint), amelynek felét a tartomány állja, a kiadások másik felét szponzori bevételekből, jegyeladásból és bérleti költségekből fedezik, a program uniós finanszírozása eléri a 200 ezer eurós (60 millió forint) összeget.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Színház

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.
Vizuál

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Nem csak Ravel álmodta zenekarra az Egy kiállítás képeit

Sőt, még csak nem a századforduló zenéjének zenekari virtuóza volt az első, hanem egy orosz Rimszkij-Korszakov tanítvány.
Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.