Klasszikus

Filmzenekoncert a Budafoki Dohnányi Zenekarral

2010.09.06. 07:56
Ajánlom
A zenekar látványos zenei élményt ígér október 3-i koncertjén. Játsszon a Fidelióval és legyen a vendégünk a különleges estén!

Részletek hangoznak el az Űrodüsszeia, A hét mesterlövész, a James Bond, A Tenkes kapitánya, az Egy bolond százat csinál, a Drágán add az életed - Die Hard II, a Keresztapa, a Star Wars, az Oroszlánkirály, a Titanic, az Indiana Jones, a Jurassic Park, a Valami Amerika, a Shrek, a Harry Potter és A Karib-tenger kalózai című filmekből. A közreműködők névsorában a Budafoki Dohnányi Zenekar mellett Varga Feri & Balássy Betty (ének) és a Dohnányi Ernő Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara szerepel. Az est karmestere Hollerung Gábor lesz.

Kérdésünk: Ki írta a Star Wars című filmek zenéjét?

A helyes választ szeptember 20-áig megjelölő olvasóink közül öten vehetnek részt másodmagukkal a Fidelio.hu vendégeként az október 3-án, a Pestszentimrei Sportkastélyban rendezett, este hét órakor kezdődő koncerten.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Klasszikus

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Simon Rattle elbúcsúzott a Berlini Filharmonikusoktól

Utoljára vezénylete zeneigazgatóként a Berlini Filharmonikusokat vasárnap este Simon Rattle, a teltházas szabadtéri búcsúkoncerttel lezárult a karmester 16 éves pályafutása a zenekar élén.
Klasszikus

Megtelik zenével a Vajdahunyadvára!

Július 2. és augusztus 2. között szimfonikus koncerteket, valamint a Budapest Bár, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band előadásait élvezhetjük a 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.
Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!