Klasszikus

Fischer Ádám jótékonysági koncertet vezényel az emberi jogokért

2024.06.04. 18:15
Ajánlom
A neves karmester Rajk Judit énekművész és muzsikustársaik közreműködésével idén is adománygyűjtő hangversenyt ad a Magyar Helsinki Bizottság támogatására.

A tavalyi jótékonysági rendezvénye sikere után az Európai Kulturális Alapítvány Budapest az ismétlés mellett döntött, így idén is lesz jótékonysági koncert a Magyar Helsinki Bizottság munkájának támogatására.

Fischer Ádám, a világhírű karmester maga is a civil jogvédő egyesület tagja és legnagyobb magánadományozója.

Rajk Judit énekművész, a Zeneakadémia Kodály Intézetének igazgatója is régóta nyomon követi a már harmincöt éves Helsinki Bizottság tevékenységét. „És nem csak követem, hanem támogatom, és ha úgy adódik – sajnos ma egyre többször van így –, jogsegélyszolgálatát másoknak ajánlom” – indokolja a művész, a fellépés mellett miért is vállalta el a program összeállítását.

A nívós zenei program mellett a rendezvénynek az a célja, hogy a közönség adományaival támogassa a Magyar Helsinki Bizottság ingyenes jogvédő munkáját. A magánadományok hozzájárulnak ahhoz, hogy ne maradjanak egyedül a diszkriminált emberek, a hatalom vegzálta civil aktivisták és más jogi segítséget keresők, akik kiálltak magukért vagy társaikért, emberi jogainkért. Mert nincsenek egyedül! Nem vagyunk egyedül! – áll a szervezet közleményében.

NEM VAGYUNK EGYEDÜL! 2.Jótékonysági koncert a Magyar Helsinki Bizottság javár
június 14. 19:00, CEU (Közép-európai Egyetem), 1051 Budapest, Nádor u. 15., Auditórium

Műsor:
A. Vivaldi: A-moll Concerto fuvolára, RV108
W. F. Bach: F-dúr szimfónia „Dissonant”, F. 67
Passacaglia della vita: összeállítás a kora középkor, valamint Monteverdi, Frescobaldi, Purcell, Landi műveiből
J. Haydn: G-dúr Divertimento, Hob. II:2

Vezényel és a közönség kórusának karvezetője: Fischer Ádám.

Közreműködnek: Trió Passacaglia – Rajk Judit és Kéringer László – ének, Zétényi Tamás – cselló; Király Eszter – fuvola és a MilleniArt Ensemble. Műsorvezető: Györgyi Anna.

Regisztrálni és az eseményt támogatni itt lehet. >>>

Fejléckép: Fischer Ádám (fotó/forrás: Nagy Attila / Müpa)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Ezekért a kötetekért mindenképp érdemes lesz ellátogatni a 95. Ünnepi Könyvhétre

Június 13. és 16. között rendezik meg a 95. Ünnepi Könyvhetet Budapesten a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén. A magyar irodalmi élet egyik legrangosabb eseményére készülve kiválogattunk néhány különösen izgalmas kötetet.
Színház

Egyeztetést követelnek a budapesti művészszínházak

Máté Gábor, Mácsai Pál, Kováts Adél, Barda Beáta és Benkő Nóra is aláírta azt az Országos Színházi Találkozó szervezőinek, a Kulturális és Innovációs Minisztériumnak és a szakmai közvéleménynek szóló nyílt levelet, amelyben azt sérelmezik, hogy a re:oszton nem lesz lehetőségük tárgyalni az új Kulturális Törvényről.
Klasszikus

Átadták a Simándy Énekverseny díjait

Június 3. és 8. között rendezték meg a XII. Simándy József Nemzetközi Énekversenyt, a korábbi évektől eltérően Budapesten, az Eiffel Műhelyházban. A nagy hazai zenei intézmények vezetőiből álló zsűri öt kategóriában hirdetett győzteseket.
Színház

Vidnyánszky Attila: Vecsei H. Miklós a saját elképzeléseit is megvalósíthatja a Nemzeti társulati tagjaként

A Nemzeti Színház oldalán megjelent interjúban ismertette a következő évaddal kapcsolatos terveket Vidnyánszky Attila. Az intézmény vezérigazgatója saját Marx-rendezésének tervéről is beszélt.
Plusz

Lemondott Csák János miniszter

A politikus azzal indokolta döntését, hogy itt az idő átadni a stafétát a fiatalabbaknak. Egy interjúban arról beszélt, elégedett az elmúlt két év során elért eredményeivel. A kulturális és innovációs tárca vezetését Hankó Balázs vette át.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Holokauszt-emlékkoncertet ad a Metrum Ensemble

A kamaraegyüttes a holokauszt nyolcvanadik évfordulója alkalmából szervezett emlékév keretében lép fel a Rumbach zsinagógában. A műsoron szereplő művek közül több is az első alkalommal hangzik el Magyarországon.
Klasszikus ajánló

Koncerttel zárul az Eötvös Alapítvány mesterkurzusa

A hallgatók koncertjével ér véget június 15-én a BMC-ben az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány Eötvös 80 című mesterkurzusa, amelynek tervezésében a márciusban elhunyt zeneszerző is részt vett még.
Klasszikus ajánló

Tizennegyedik születésnapját ünnepli az Anima Musicae Kamarazenekar

Páratlanul tartalmas és színes évaddal a háta mögött készül évadzáró születésnapi koncertjére a Zene Lelkéről elnevezett kamarazenekar. A hagyományokhoz híven idén is június 20-án, az Óbudai Társaskörben ünnepli e felejthetetlen napot az együttes.
Klasszikus hír

Átadták a Simándy Énekverseny díjait

Június 3. és 8. között rendezték meg a XII. Simándy József Nemzetközi Énekversenyt, a korábbi évektől eltérően Budapesten, az Eiffel Műhelyházban. A nagy hazai zenei intézmények vezetőiből álló zsűri öt kategóriában hirdetett győzteseket.
Klasszikus hír

Hat magyar versenyző jutott a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny élő fordulóiba

Nyolcvannégy fiatal énekes vehet részt szeptember elején a 6. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny élő fordulóin a Zeneakadémián. A továbbjutók közé dél-afrikai, ausztrál, koreai, thaiföldi és amerikai versenyzők is bekerültek.