Klasszikus

Fischer Ádám lesz a Magyar Rádió főzeneigazgatója

2004.09.08. 00:00
Ajánlom
Új főzeneigazgatója lesz a Magyar Rádiónak – erősítette meg a hírt Alföldy-Boruss István, a Bartók Rádió főszerkesztője, aki elmondta azt is, hogy a következő hónapokban csaknem 50 új zenei programot ígér a Bartók Rádió.

- A megegyezés már megszületett, Fischer Ádám karmesterről van szó. Ő azt vállalta, hogy ebben a szezonban zenei tanácsadóként, a következő szezonban első állandó vendég karmesterként, és az azt követő szezontól pedig főzeneigazgatóként irányítja a rádió zenei együtteseit – így Alföldy-Boruss István.

- Nagyon érdekes őszi-téli programot ígér a Bartók Rádió.

- Egy oratórium bérletet hirdettünk, a Vásáry-bérlet folytatódik három koncerttel, tavasszal lesz egy Zenei tükörbencímű sorozat szintén Vásáry Tamással, és a kortárs zene is kiemelten szerepel az együttesek koncertjein.

- Tehát Vásáry Tamással nem szakad meg a Magyar Rádió zenei együtteseinek a kapcsolata.

- Olyannyira nem, hogy ebben az évadban az egész szezon gerincét a Vásáry-koncertek teszik ki. Egyébként éppen a következő hónapban, októberben indul a zenekar egy japán-tajvani turnéra, ahol szintén Vásáry Tamás dirigál. Gazdag évad elé nézünk.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.