Klasszikus

Fischer Annie művészete könyvben

2002.12.09. 00:00
Ajánlom
A huszadik század egyik legnagyobb, világhírű magyar előadóművészét, a Szvjatoszlav Richter által a „zongora nagyasszonyának” nevezett Fischer Annie művészetét, személyiségét mutatja be a Klasszikus és Jazz Kiadó gondozásában megjelent monográfia.

A szép kivitelhez igényesen megszerkesztett tartalom párosul Batta András, Gádor Ágnes, H. Magyar Kornél, Molnár Szabolcs, Retkes Attila, Székely György és Tóth Anna jóvoltából. A könyv nagy részét Fischer Annie hét évtizedes zongoraművészi pályafutásának állomásait regisztráló és értékelő napilap- és folyóirat-kritikák, interjúk teszik ki. A kordokumentumok objektivitását a jó barátok és pályatársak visszaemlékezései teszik még hitelesebbé. A kötetben megjelent mintegy 200 fotográfia jelentős része először kerül a nyilvánosság elé. A legendás „grande dame” repertoárja, diszkográfiája, életrajza, valamint a művészetről és jelentőségéről szóló tanulmány a sokirányú tájékozódást-emlékidézést segíti.

A nemes eleganciát tükröző borítón Fischer Annie nevét és egy ihletett pillanatában készült fotográfiáját találjuk – egy lehetséges megközelítését mindannak, amit egyénisége, zongorajátéka jelentett. A nagy nyilvánosság és közfigyelem közepette befelé forduló életet élő Fischer Annie a zenei igazságok elmélyült, érzékeny közvetítője volt. Ma, a hókuszpókuszok, rejtélyeket és valós csodákat nélkülöző világában mi, akik láthattuk földig omló, gyönyörű ruhákban, apró mosolylyal a szája szegletében pódiumra lépni, s hallhattuk ellenállhatatlanul vonzó, inspiráló zongorajátékát, a ritka rejtelmek és titkok beavatottjai lehettünk.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.