Klasszikus

Fischer Iván a Clevelandi Zenekart vezényli

2007.01.31. 00:00
Ajánlom
A magyar kultúra (egyik) követe az Egyesült Államokba utazott, hogy február első napjaiban összesen hét koncerten vezényelje egyrészt a világhírű Clevelandi Zenekart, másrészt a washingtoni Nemzeti Szimfonikus Zenekart.

A Budapesti Fesztiválzenekart 1983-ban Kocsis Zoltánnal együtt alapító zeneigazgatója, Fischer Iván azok után, hogy a napokban vehette át a Magyar Kultúra Követe címet Hiller István minisztertől (mellesleg Kocsis Zoltán is a díjazott hat között volt) és azt követően, hogy nagy sikert könyvelhetett el a zenekarral itthon az úgynevezett "titok" koncertekkel, az Egyesült Államokba utazott, ahol február 1. és 4. között négy hangversenyen vezényli a Severance Hallban a világhírű Clevelandi Zenekart. A hangversenyek műsorán Dohnányi Szimfonikus percek című darabja, Dvorák Hegedűversenye és a cseh zeneszerző VIII. szimfóniája szerepel. A szólista a Grammy-győztes virginai hegedűművész, Hilary Hahn.

Fischer Iván Clevelandből Washingtonba utazik, ahol február 8. és 10. között három koncertet ad a Nemzeti Szimfonikus Zenekarral (NSO), amelynek 2006 őszétől vezető vendégkarmestere. A Mendelssohn-művekbõl összeállított műsorban az I. szimfónia és a Szentivánéji álom kísérőzenéje szerepel.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.