Klasszikus

„Fogj kézen!” – Boros Misi jótékonysági koncertje a koronavírus árváiért

2022.03.31. 17:05
Ajánlom
„…aki kézen fog egy gyermeket, máris tett valamit a jövőért.” Dr. Herczegh Anita szavaival invitálnak részvételre az április 13-i jótékonysági est szervezői, hogy támogatást nyújthassanak azoknak, akik a világjárvány idején elvesztették szüleiket. A befolyt összeg célba juttatásáról a Regőczi Alapítvány gondoskodik.

A koronavírus-járvány tömegek életét változtatta meg végérvényesen.  Számtalan édesanya és édesapa vesztette életét, így fiatalok százai maradtak árván vagy félárván. Kicsik és kamaszok, akiket gyászukban segíteni, életükben támogatni kell.

A Filharmónia Magyarország szervezésében április 13-án jótékonysági koncerten vehetnek részt mindazok, akik segíteni kívánnak: a Pesti Vigadóban Boros Misi önálló estjét hallhatják.

A „zongora hercegének” is nevezett fiatal tehetség kora ellenére meghódította már szóló zongoraművészként a világ több nagyvárosát, többek között Párizst, Milánót, New York-ot, Stockholmot és Tokiót is. Kimagasló tehetségét és elbűvölő személyiségét olyan mesterek méltatták, mint Plácido Domingo és Vásáry Tamás.

A rajongók által csak Misinek hívott ifjú művész pici kora óta a zene bűvkörében él: óvodásként saját dallamokat talált ki, nyolc éves korától minden korosztályos országos versenyt megnyert, amin elindult. Az egész ország kedvence lett, amikor 2014-ben, tizenegy évesen a kicsik korcsoportjában megnyerte a Magyar Televízióban közvetített klasszikus zenei tehetségkutatót, a Virtuózokat.

Boros_Misi1-121340.jpg

Boros Misi (Fotó/Forrás: Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft.)

Április 13-án három Schubert-művet hallhatunk tőle.

A zene mindig elmélyülést, emelkedettséget, lelki élményt ad. Ez alkalommal az adja a többletet, hogy a koncert célja nemcsak maga a művészi produktum, hanem a rászoruló gyermekeken való segítés is

– fogalmazott Misi. Ő a zene erejével szeretne hozzájárulni támogatásukhoz, hatalmas megtiszteltetés számára, hogy jótékonysági koncertet adhat az árvák javára, mondta.

A koncert teljes bevételének célba juttatásáról a Regőczi Alapítvány gondoskodik. Aki személyesen nem tud részt venni a programon, vagy körülményei akár nagyobb összegű támogatást is lehetővé tesznek, azok támogatói jegyet is válthatnak vagy egy kívánt összeget át is utalhatnak, amivel hozzájárulhatnak több mint kilencszáz kiskorú ösztöndíjához, lakhatási támogatásához, szociális juttatásához, közlekedési támogatásához és még számos olyan gondoskodási formához, ami a fejlődést, a gyarapodást, a tanulást, a megélhetést segíti elő.

További információ és jegyvásárlás a www.filharmonia.hu weboldalon található!

Fejléckép: Boros Misi (Fotó / Forrás: Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft.)

Jótékonyság koncert a koronavírus árváiért

Boros Misi Schubert-zongoraestje

2022. április 13., 19:00

Pesti Vigadó

 

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Lemondta a Putyin-párti zongoraművész, Valentina Lisitsa fellépését a Margitszigeti Színház

Az intézmény a művész politikai szerepvállalása miatt döntött úgy, hogy megválik tőle, miután az ukrán nagykövetségtől tudomást szerzett a mariupoli megszállókat éltető koncertjéről.
Plusz

A kultúra fogalmát a lehető legtágabban értelmezi a kultúráért és innovációért felelős miniszterjelölt

Csák János a kinevezése előtti meghallgatáson elmondta, az új minisztérium maga is innovációnak tekinthető. A miniszterjelölt kinevezését a bizottság 1 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett 11 szavazattal támogatta.
Színház

„A minőség összeköt” – kihirdette idei programjait a Városmajori Szabadtéri Színpad

A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Városmajori Szabadtéri Színpad minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja az érdeklődőket szeptember közepéig. A színházi előadások mellett koncertek, kiállítások, filmvetítések, családi események és tematikus séták is várják a látogatókat.
Zenés színház

Bretz Gábor kapta a Székely Mihály-emlékplakettet

Az Operaház egykori legendás énekesének emlékére létrehozott díjat egy arra érdemes énekesnek adják át, művészi és emberi magatartásának elismerésére. Idén a világszerte ismert basszbaritonra esett a választás.
Vizuál

Fődíjas lett a Külön falka Olaszországban

Kis Hajni szívszorító és felemelő apa-lánya kapcsolatról szóló mozifilmje a közönségdíjat és a legjobb férfi főszereplő díját is elnyerte a Riviera Nemzetközi Filmfesztiválon, az olaszországi Sestri Levantéban.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus beszámoló

Ne féltsük a kortárs zenét!

Maratoni hosszúságú diplomakoncerten mutatkoztak be május 6-án este a Zeneakadémia harmadéves zeneszerzés és alkalmazott zeneszerzés szakos hallgatói. A rendkívül gazdag és sokszínű programban számos stílus és műfaj szerepelt.
Klasszikus hír

Pécsiség Bécsben – a Musikvereinban lép fel a 210 éves Pannon Filharmonikusok

A zenekar a hazai együttesek közül elsőként kapott meghívást a rangos hangversenyterem évtizedes múltra visszatekintő Musik der Meister sorozatába. Három évadon át két-két alkalommal léphetnek fel, és a 2021 októberében adott, első koncert után május 22-én térnek vissza az „Aranyterembe”.
Klasszikus ajánló

Kalandra fül! – sérült és hátrányos helyzetű fiatalok is együtt zenélnek a Danubiával

A sérült művészekből álló Parafónia Zenekar és a Máltai Szimfónia program ifjú zenészei is fellépnek a Kalandra fül! Fesztiválon a Danubia Zenekarral. A zenei kuriózum harmadik alkalommal gyűjti egy helyre a legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat a legkisebbek számára május 28-29-én, a BMC-ben.
Klasszikus hír

Egyházzenei Fesztivált rendez a Haydneum

A tavaly őszi Nyitófesztivál után egyházi műveket mutat be a közönségnek a Haydneum – Magyar Régizenei Központ, köztük kevéssé ismert, de magyar kötődésű szerzők darabjait.
Klasszikus kritika

A nagyok titkai

Vezető karmesterük, Kirill Petrenko vezényletével adta elő a Berlini Filharmonikusok Csajkovszkij Pikk dáma című operáját, saját koncerttermében, Berlinben. Az április 21-i, koncertszerű előadáson megpróbáltuk kideríteni, mit tudhat az a dirigens, akit egy ilyen jelentőségű zenekar mindenáron magának akart.