Klasszikus

Földvári Napok 2004

2004.06.01. 00:00
Ajánlom
A balatonföldvári Bajor Gizi Közösségi Ház ad otthont 2004. június 16-20. között a Földvári napok rendezvénysorozatnak, amelynek középpontjában Eötvös Péter, Vidovszky László és Bozay Attila munkássága áll.

A hangversenyek mellett június 16-án Keserű Ilona kiállításának megnyitójára kerül sor; 17–18-án filmvetítések lesznek; június 17–20-a között tudományos konferenciát rendeznek Bozay, Eötvös és Vidovszky művészetéről. Az előadók Halász Péter, Veres Bálint, Mácsai János, Szitha Tünde, Alan Williams és Olsvay Endre lesznek; Farkas Zoltán Eötvös Péterrel beszélget.

Június 19-én délután woprshopon vehetnek részt az érdeklődők, melynek résztvevője Eötvös Péter és a Pellegrini Quartett lesz. „Nagy Esti Zene” címmel ugyanezen a napon este CD-koncert lesz hallható: Eötvös Péter művei a zeneszerző bevezetőjével. A koncert előtt Vallai Péter felolvasóestjén Esterházy Péter műveiből válogat.

A fesztiválon fellép a Szakcsi Trió, a Pellegrini Quartett, a Somogyi Vonósnégyes, a Budapesti Tomkins Énekegyüttes, az Ars Nova Kamarakórus, a Budapest Jazz Orchestra, az Auer Vonósnégyes, valamint Klukon Edit és Ránki Dezső, Nagy Péter, Gyöngyössy Zoltán, Perényi Miklós, Vékony Ildikó, Déri György, Klenyán Csaba, Rozmán Lajos, Vajda Gergely, Dés András, Dés László, Gőz László, Fekete-Kovács Kornél, Timothy Bentch, Rajk Judit, Jónás Krisztina, Horváth Bence, Csalog Gábor, Kelemen Barnabás, Holló Aurél, Vidovszky László, Körmendi Klára, Bozay Melinda, Dargay Marcell.

Információ: Zeneakadémia jegypénztára (tel.: (1) 342-0179)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

A néző bosszantása és kényeztetése – jegyzetek az idei POSZT-ról

Ha valaki valóban egy fesztiválra kíváncsi, arról szeretne összbenyomást kapni, leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Csak látszólag egyszerű megoldás, hogy módszeresen végignézi valamennyi előadást.
Tánc

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Zenés színház

Bartók Plusz Operafesztivál: Rohanok koncertről koncertre

Milyen jó is azoknak, akik nem szeretik a klasszikus zenét! Jaj nem, persze nem úgy értem, szóval milyen könnyű is azoknak... Hm, nem, nem könnyű, sőt... Akkor meg milyen jó azoknak, akik két-három helyen is tudnak lenni egyszerre! Olyan meg nincs...
Vizuál

Hollywood elfeledett férfi ikonja

James Dean és Marlon Brando mellett a legnagyobb sztárok közé tartozott - míg rájuk azonban ma is emlékszünk, Montgomery Cliftnek csak zseniális filmjei maradtak fent.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Klasszikus klassz a parton

Íme, a Klassz a pARTon! fesztivál teljes programja

Ötvenkét ingyenes koncerttel várja látogatóit a Balaton, a Duna és az Adriai-tenger partján Érdi Tamás fesztiválja július 8. és szeptember 22. között. Mutatjuk, hol hallgasson klasszikus zenét, ha nyaral.
Klasszikus hír

Magyar taggal bővült az Európai Zenei Tanács elnöksége

Az európai zenei ernyőszervezet vezetésének Zsoldos Dávid személyében 13 év után újra magyar tagja van.
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Hogyan válhat szemléletformálóvá egy kulturális esemény?

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 16-i adásában vendégünk lesz Fekete Péter, Göttinger Pál, Hamar Zsolt és Pataki András.