Klasszikus

Földvári Napok 2004

2004.06.01. 00:00
Ajánlom
A balatonföldvári Bajor Gizi Közösségi Ház ad otthont 2004. június 16-20. között a Földvári napok rendezvénysorozatnak, amelynek középpontjában Eötvös Péter, Vidovszky László és Bozay Attila munkássága áll.

A hangversenyek mellett június 16-án Keserű Ilona kiállításának megnyitójára kerül sor; 17–18-án filmvetítések lesznek; június 17–20-a között tudományos konferenciát rendeznek Bozay, Eötvös és Vidovszky művészetéről. Az előadók Halász Péter, Veres Bálint, Mácsai János, Szitha Tünde, Alan Williams és Olsvay Endre lesznek; Farkas Zoltán Eötvös Péterrel beszélget.

Június 19-én délután woprshopon vehetnek részt az érdeklődők, melynek résztvevője Eötvös Péter és a Pellegrini Quartett lesz. „Nagy Esti Zene” címmel ugyanezen a napon este CD-koncert lesz hallható: Eötvös Péter művei a zeneszerző bevezetőjével. A koncert előtt Vallai Péter felolvasóestjén Esterházy Péter műveiből válogat.

A fesztiválon fellép a Szakcsi Trió, a Pellegrini Quartett, a Somogyi Vonósnégyes, a Budapesti Tomkins Énekegyüttes, az Ars Nova Kamarakórus, a Budapest Jazz Orchestra, az Auer Vonósnégyes, valamint Klukon Edit és Ránki Dezső, Nagy Péter, Gyöngyössy Zoltán, Perényi Miklós, Vékony Ildikó, Déri György, Klenyán Csaba, Rozmán Lajos, Vajda Gergely, Dés András, Dés László, Gőz László, Fekete-Kovács Kornél, Timothy Bentch, Rajk Judit, Jónás Krisztina, Horváth Bence, Csalog Gábor, Kelemen Barnabás, Holló Aurél, Vidovszky László, Körmendi Klára, Bozay Melinda, Dargay Marcell.

Információ: Zeneakadémia jegypénztára (tel.: (1) 342-0179)

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Megépítették a hangszereket, amiket Bosch a Gyönyörök kertjén ábrázolt

És kiderült, hogy pokolian szólnak. Nem véletlenül, hiszen az 1500 táján készült triptichon Pokol szárnyán találhatóak.
Zenés színház

Sonya Yoncheva: „Mernünk kell élni a lehetőségekkel”

Mimì, Violetta, Tosca vagy Médeia – az operairodalom legjelentősebb női szerepeit énekli a világ legnagyobb színpadain, osztatlan sikerrel. Az Opera idei tematikus évadához kapcsolódó Olasz Estély sztárvendége a Maria Callas utódjaként is emlegetett bolgár szoprán, Sonya Yoncheva.
Zenés színház

Spielberg egy 17 éves, ismeretlen lányt választott a West Side Story női főszerepére

Steven Spielberg egy nyílt szereplőválogatáson feltűnt, ismeretlen 17 éves lányra bízta Maria szerepét a West Side Story új filmes feldolgozásában.
Klasszikus

Ilyen lenne a #10éveskihívás kedvenc zeneszerzőinkkel

A közösségi médiában hódít a 10 éves kihívás, azaz a #10yearschallenge. Megnéztük, milyen lenne, ha a legnagyobb zeneszerzők is posztolnának fotót és szöveget.
Vizuál

A naiv festő, aki egy szenttől kapta tudását

60 év felett kezdett el festeni, és úgy vált az egyik meghatározó roma művésszé itthon, hogy csak két általánost végzett el. Balázs Jánosnak nem volt könnyű élete, de mindig elfogadta sorsát - egyedül az alkotás érdekelte.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hollywood

Gustavo Dudamel csillagot kapott a Hollywoodi Hírességek Sétányán

Ráadásul John Williams azt mondta rá, hogy egy géniusz.
Klasszikus galéria

Ismerd meg a fényképészt, aki utánozhatatlan fotókat készít klasszikus zenészekről

Vízben ázó cselló, fegyverként használt fagottok, a térben eltévedt vonósnégyes. Nikolaj Lund fotóművészete minden, csak nem unalmas.
Klasszikus hír

Ők kaptak KÓTA-díjat idén

Erdei Péter, Szabó Dénes és Fekete Gyula is KÓTA-díjat kapott. Mutatjuk a teljes listát!
Klasszikus hír

Lajtha-díjjal tüntették ki Balog József zongoraművészt

Balog József zongoraművész vehette át a Lajtha László Alapítvány Kuratóriumának díját a magyar kultúra napján Budapesten, a Bartók Rádió Lajtha-emlékkoncertjén.
Klasszikus magazin

Ilyen lenne a #10éveskihívás kedvenc zeneszerzőinkkel

A közösségi médiában hódít a 10 éves kihívás, azaz a #10yearschallenge. Megnéztük, milyen lenne, ha a legnagyobb zeneszerzők is posztolnának fotót és szöveget.