Klasszikus

Folytatódhat a kulturális tömb építése

2003.11.21. 00:00
Ajánlom
A Nemzeti Színház tőszomszédságában zajló építkezést egy hete állították le, mert az építtető eltért az eredeti tervektől, ám mostanra elhárultak az akadályok a Soroksári úti kulturális tömb építése elől.

A ferencvárosi önkormányzat múlt hét pénteken részlegesen leállíttatta a Millenniumi Városközpont részeként épülő kulturális tömb kivitelezési munkáit, amelyet a TriGránit Rt. végez. Az önkormányzat péntek óta csak a megszakíthatatlan munkák végzését engedélyezte. A döntést azzal indokolták, hogy a kivitelező több ponton eltért az eredeti építési tervben foglaltaktól.

A Nemzeti Hangversenyterem, a Hagyományok Háza és a Ludwig Múzeum új otthonául szolgáló épületegyüttessel kapcsolatban a IX. kerületi önkormányzatnak az volt az elsődleges kifogása, hogy a tömb bejárati szintje közel másfél méterrel magasabban van az utcaszintnél.

A fővállalkozó TriGránit Rt. engedély nélkül kezdte meg az épület külső lépcsőjének alapozását, illetve nem készítette el határidőre a csatlakozó közlekedési beruházásokat. Az eredeti állapot helyreállítása után az építkezés folytatódhat, az építési hatóság pedig építésrendészeti bírságot szab ki. Ennek mértékét Gegesy Ferenc kerületi polgármester egymillió forintra becsülte.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Klasszikus építészet

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.