Klasszikus

Folytatódnak a Sine Morbo Művészeti Estek

2003.04.10. 00:00
Ajánlom
A GlaxoSmithKline a Sine Morbo Művészeti Estek keretében már másfél éve szponzorálja a zeneművészetet. A Zenekadémiával kötött támogatási együttműködés célja a fiatal művészek segítése mind képzésükben, mind pedig fellépési lehetőségekben.

A GlaxoSmithKline konferenciáin, a Sine Morbo Művészeti Estek keretében a Zeneakadémia legkiválóbb növendékei mutatkoznak be, akik az együttműködés révén fellépnek a Forrás Koncerteken is. A támogatások odaítélésére öttagú kuratórium alakult, amelynek tagjai: Falvai Sándor, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, Leitner György, a GlaxoSmithKline igazgatója, Tihanyi László, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektor helyettese, Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára és Jakobi László, a Forrás estek rendezője.

A Sine Morbo Művészeti Estek koncertsorozatban a helyszínek köre is bővül. A cég partnereinek körében végzett felmérésből egyértelműen kiderült, hogy sokan nem tudnak a fővárosba utazni egy-egy színvonalas program kedvéért, ezért szeretnék, ha vidéki helyszíneken is lennének koncertek. Az elkövetkező másfél évben közel 40 nagyszabású hangverseny kerül megrendezésre országszerte, s további 30 zártkörű kamarakoncert biztosít fellépési lehetőséget a fiataloknak. A nyilvános koncerteken a kiemelten támogatott tehetségek vesznek részt: Hajnóczy Júlia 15 alkalommal lép fel vidéki nagyvárosokban Vigh Andrea hárfaművésszel együtt, az Ewald Rézfúvós Quintet 11, Tóth Péter 9, Karosi Bálint, több nemzetközi improvizációs verseny győztese 4 alkalommal koncertezik, és 2004-ben Sine Morbo Országos Gordonkaverseny megrendezésére is sor kerül.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.