Klasszikus

Folytatódnak a Sine Morbo Művészeti Estek

2003.04.10. 00:00
Ajánlom
A GlaxoSmithKline a Sine Morbo Művészeti Estek keretében már másfél éve szponzorálja a zeneművészetet. A Zenekadémiával kötött támogatási együttműködés célja a fiatal művészek segítése mind képzésükben, mind pedig fellépési lehetőségekben.

A GlaxoSmithKline konferenciáin, a Sine Morbo Művészeti Estek keretében a Zeneakadémia legkiválóbb növendékei mutatkoznak be, akik az együttműködés révén fellépnek a Forrás Koncerteken is. A támogatások odaítélésére öttagú kuratórium alakult, amelynek tagjai: Falvai Sándor, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, Leitner György, a GlaxoSmithKline igazgatója, Tihanyi László, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektor helyettese, Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára és Jakobi László, a Forrás estek rendezője.

A Sine Morbo Művészeti Estek koncertsorozatban a helyszínek köre is bővül. A cég partnereinek körében végzett felmérésből egyértelműen kiderült, hogy sokan nem tudnak a fővárosba utazni egy-egy színvonalas program kedvéért, ezért szeretnék, ha vidéki helyszíneken is lennének koncertek. Az elkövetkező másfél évben közel 40 nagyszabású hangverseny kerül megrendezésre országszerte, s további 30 zártkörű kamarakoncert biztosít fellépési lehetőséget a fiataloknak. A nyilvános koncerteken a kiemelten támogatott tehetségek vesznek részt: Hajnóczy Júlia 15 alkalommal lép fel vidéki nagyvárosokban Vigh Andrea hárfaművésszel együtt, az Ewald Rézfúvós Quintet 11, Tóth Péter 9, Karosi Bálint, több nemzetközi improvizációs verseny győztese 4 alkalommal koncertezik, és 2004-ben Sine Morbo Országos Gordonkaverseny megrendezésére is sor kerül.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.
Klasszikus

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Zenés színház

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Plusz

A kínaiak ellopták a Szabadság hidat

Épül a Huawei új központja Tongkuan városában. A kínaiak európai építmények pontos mását húzták fel, köztük a Szabadság hídét.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus macska

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.