Klasszikus

Four Bones: Crossroads lemezbemutató koncert

2011.09.01. 09:00
Ajánlom
Klasszikus vagy kortárs, reneszánsz vagy 21. századi, komolyabb vagy könnyedebb stílus – a Four Bones harsonakvartettnek egyik sem jelent gondot.

Szeptember 3-i Trafóbeli koncertjük egyben lemezbemutató is lesz. A Crossroads anyaga jól tükrözi az együttes sokszínűségét: kiváló magyar zeneszerzők, Barabás Árpád, Stollár Xénia, Tallér Zsófia, Lázár Zsigmond, Nagy János a harsonakvartett felkérésére komponált művei kalauzolják majd a hallgatóságot a tangó, jazz, a folk, és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába. „A cím ígérete külöböző műfajok felett ívelő játék, melynek elemei a klasszikus forma, a viszonylag szigorú ellenpont, és a komolyan és tisztelettel értelmezett progresszív rock nyelvezete, ritmikája és harmóniavilága, könnyedségre, játékosságra és az instrumentális lehetőségek kihasználására törekedve" - írja Barabás Árpád, a címadó mű szerzője. A zeneszerzők és az előadók listája is illusztris, hiszen a vendégművészek között szerepel Herczku Ágnes, Szakács Ildikó és Nagy János neve is.

Four Bones Quartett: Crossroads - lemezbemutató koncert

2011. szeptember 3. 20:00 Trafó Kortárs Művészetek Háza

Tagjai: Juhász István, Villányi László, Halász Ágoston, Gyetvai Péter

Műsor:

Barabás Árpád: Crossover Game I-II-III 

Stollár Xénia: Suite Argentina
I. Tango Dinámico II. Tango Alocado III. Tango Tentador IV. Valse Erótico V. "Todo el mundo es un Tango"   
Km.:  Szakács Ildikó - ének, Nagy Zsolt - ütő, Mohl Hajnalka, Szeghalmi Endre - tánc, Magyar Bálint - próza

Tallér Zsófia: Light Suite for Four Bones
I. Slow Swing II. Jive III. Waltz IV. March

Lázár Zsigmond: Gadji beri bimba
Km.: Herczku Ágnes - ének, Nagy Zsolt - ütő

Nagy János: Kanásztánc
Km.: Horváth "Tojás" Gábor - zongora, Szerényi Béla - tekerőlant

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Rófusz Ferenc: „Ma Európában a klasszikus kultúra és a keresztény üzenet is érdektelenné válik”

Negyven év várakozás után elkészült Rófusz Ferenc festményfilmje, Az utolsó vacsora. Leonardo da Vinci világhírű freskója tizenegyperces animációs filmben elevenedik meg, szerdától Kecskeméten, a KAFF versenyprogramjában látható.
Színház

Kilép a POSZT-ot szervező cégből a Magyar Színházi Társaság

A szervezet azt sérelmezi, hogy nem tudják megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat. FRISSÍTÉS: Karsai György kilép a POSZT Tanácsadó Testületéből.
Klasszikus

Nem vagyok kétlaki - Interjú Selmeczi Györggyel 

Kisorosziban Selmeczi György, Orbán György, Vajda János és Csemiczky Miklós zeneszerzők fogadták a Partitúra stábját. Miklósa Erika és Batta András a kamerák előtt pillanthatott be a kortárs magyar zeneszerzés Négyek-nek is nevezett csoportja semmihez sem hasonlítható alkotói miliőjébe.
Zenés színház

Olyan ez, mint egy jókedvű sütés-főzés

Opera és festői nyáreste Szentendrén – 100 százalék élmény! Megadja a kulturális nyár alaphangját a június 29-ei szentendrei Operagála.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Balázs János ingyenes koncertet ad a Zeneakadémia előtt

Balázs János ad ingyenes zongorakoncertet szombaton a romantikus zeneirodalom legismertebb alkotóinak műveiből a Zeneakadémia előtti téren, ahol erre az estére komponált videóinstallációkat is láthatnak az érdeklődők.
Klasszikus lemez

John Williams albumot készített Anne-Sophie Mutterrel

A világ egyik legnépszerűbb zeneszerzője és a német hegedűművész albumán természetesen örökzöld filmklasszikusok zenéi hallhatók.
Klasszikus bécs

Te is vezényelheted a Bécsi Filharmonikusokat a Budapesten!

A bécsi Zene Háza virtuális karmesterének segítségével a világ egyik legjobb zenekarának élére állhatsz július 2-4. között Budapesten.
Klasszikus hír

André Rieu hangszerekkel segített egy fogyatékkal élőkből álló zenekaron

A holland hegedűművész a reggeli hírekben olvasta, hogy egy tolvaj meglovasította a rézfúvós zenekar hangszereit, úgy döntött, hogy segít.
Klasszikus fesztivál

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.