Klasszikus

Fővárosiak, ha találkoznak

2010.04.19. 15:01
Ajánlom
Folytatódik a pécsi Pannon Filharmonikusok budapesti bérletsorozata. Április 23-án Olari Elts vezényel, a vendégszólista Henning Kraggerud hegedűművész lesz.

Henning Kraggerud norvég hegedűművész egyike Skandinávia legkeresettebb előadóinak. Szólistaként a világ vezető hangversenyzenekaraival lép fel Európában és Észak-Amerikában. Legutóbbi felvétele Ysaye összes hegedűszonátáját tartalmazza. A kíséret nélküli darabok kritikusi fogadtatása is egyértelmű elismerést tükröz. A Grieg-díjas művész 1973-ban született a norvég fővárosban. Jelenleg a Baratt Due konzervatórium tanára. Henning Kraggerud egy 1744-es Guarneri del Gesún játszik, a Dextra Musica AS felajánlásával. 

A zenekart az áprilisi estén az észt karmester, Olari Elts vezényli. Olari Elts 1971-ben született Tallinban. Miután 2000-ben megnyerte a Nemzetközi Sibelius Karmesterversenyt Helsinkiben, a Lett Nemzeti Szimfonikus Zenekar vezető dirigense lett. A pozíciót 2001-től 2006-ig töltötte be. 2006 szeptemberében a Bretagne-i Zenekar művészeti tanácsadója lett és a 2007/2008-as évad elején a Skót Kamarazenekar és az Észt Nemzeti Szimfonikus Zenekar fő vendégkarmesterévé is kinevezték. Elts nagy tiszteletnek és nemzetközi elismerésnek örvend egyedülálló interpretációs stílusa miatt, amelyben az értelem és az érthetőség mindig fontos szerepet kap.

Pannon Filharmonikusok

2010. április 23. 19:30
Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Km.: Henning Kraggerud (hegedű)
Vez.: Olari Elts 

R. Strauss: Intermezzo - Keringő, op. 72
Mendelssohn: e-moll hegedűverseny, op. 64
Sibelius: III., C-dúr szimfónia, op. 52; Lemminkäinen visszatérése, op. 22

Fővárosi Év a Fővárosban   

www.pannonfilharmonikusok.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Klasszikus

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Simon Rattle elbúcsúzott a Berlini Filharmonikusoktól

Utoljára vezénylete zeneigazgatóként a Berlini Filharmonikusokat vasárnap este Simon Rattle, a teltházas szabadtéri búcsúkoncerttel lezárult a karmester 16 éves pályafutása a zenekar élén.
Klasszikus

Megtelik zenével a Vajdahunyadvára!

Július 2. és augusztus 2. között szimfonikus koncerteket, valamint a Budapest Bár, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band előadásait élvezhetjük a 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.
Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!