Klasszikus

Frissítve - Első adventi nagykoncertjére készül a Magnificat Leánykar

2016.10.24. 11:46
Ajánlom
A Liszt Ferenc-díjas és Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Szebellédi Valéria karnagy által 1990-ben alapított Gyermekkar utód együttese, a Magnificat Leánykar a MÜPÁ-ban áll színpadra november 30-án, Bardóczy Attila, Nádasi Veronika, Peller Anna és Posta Victor vendégszereplésével.

Lemondta adventi koncertjét a Magnificat Leánykar

Facebook oldalukon a következőt írták: 
"Sajnálattal értesítjük nagyra becsült közönségünket, hogy a Magnificat Leánykar 2016. november 30-ra tervezett koncertje elmarad. A megváltott jegyek a Müpa állandó jegypénztáraiban 2016. december 30-ig visszaválthatók vagy a Müpa saját szervezésű programjaira érték szerint beválthatók."

Szerkesztőségünk megkereste az illetékeseket, akik technikai okokra hivatkoztak a hangverseny törlésével kapcsolatban.

A leánykar egy korábbi közleményében még így írtak a közelgő adventi koncertről: 

Akik eddig is figyelemmel kísérték a kórus munkásságát, tudják, hogy karnagyuk, Szebellédi Valéria széles repertoárral neveli kórusát. Koncertjeiken különböző korszakokból való kórusművek hangzanak fel, de nem hiányozhatnak az előadásból a kortárs szerzők művei sem, hiszen nevéhez több darab ősbemutatója fűződik.

Magnificat Leánykar

Magnificat Leánykar

Bár a kórus év közben számos nemzetközi fellépésen és versenyen vesz részt, mégis, adventi koncertjük a legkülönlegesebb, hiszen áttekintve az az előttük álló időszakot, műsoraik legfontosabb, legizgalmasabb darabjait mutatják meg. Helyet kapnak az előadásban régi és kortárs művek egyaránt, de az ünnep közelségére való tekintettel nem hiányozhatnak természetesen a karácsonyi énekek, adventi dallamok sem. A koncerten felcsendülnek régi és új, ismert és kevésbé ismert dallamok, kórusművek, többek közt Franz Biebl, Claude Debussy, Gyöngyösi Levente, Kocsák Tibor, Kocsár Miklós, Kodály Zoltán alkotásai.

Anima Musicae Kamarazenekar

Anima Musicae Kamarazenekar (Fotó/Forrás: Óbudai Társaskör)

A kórus egy különleges meglepetéssel is készül a koncertjére ellátogató közönségnek, hiszen vendégelőadóként a Vox Caelestis Vegyeskar, a Budapesti Operettszínház és a Madách Színház művészei, Bardóczy Attila, Nádasi Veronika, Peller Anna, Posta Victor csatlakoznak hozzájuk. A művészek mellett Kéménczy Antal vezényletével a Junior Prima-díjas Anima Musicae Kamarazenekar is közreműködik, így biztosak lehetünk abban, hogy a Magnificat Leánykar adventi előadása hangulatos programmal és a meghitt, ünnepvárás minőségi élményével ajándékozza meg az egész családot.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.