Klasszikus

Frissítve - Első adventi nagykoncertjére készül a Magnificat Leánykar

2016.10.24. 11:46
Ajánlom
A Liszt Ferenc-díjas és Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Szebellédi Valéria karnagy által 1990-ben alapított Gyermekkar utód együttese, a Magnificat Leánykar a MÜPÁ-ban áll színpadra november 30-án, Bardóczy Attila, Nádasi Veronika, Peller Anna és Posta Victor vendégszereplésével.

Lemondta adventi koncertjét a Magnificat Leánykar

Facebook oldalukon a következőt írták: 
"Sajnálattal értesítjük nagyra becsült közönségünket, hogy a Magnificat Leánykar 2016. november 30-ra tervezett koncertje elmarad. A megváltott jegyek a Müpa állandó jegypénztáraiban 2016. december 30-ig visszaválthatók vagy a Müpa saját szervezésű programjaira érték szerint beválthatók."

Szerkesztőségünk megkereste az illetékeseket, akik technikai okokra hivatkoztak a hangverseny törlésével kapcsolatban.

A leánykar egy korábbi közleményében még így írtak a közelgő adventi koncertről: 

Akik eddig is figyelemmel kísérték a kórus munkásságát, tudják, hogy karnagyuk, Szebellédi Valéria széles repertoárral neveli kórusát. Koncertjeiken különböző korszakokból való kórusművek hangzanak fel, de nem hiányozhatnak az előadásból a kortárs szerzők művei sem, hiszen nevéhez több darab ősbemutatója fűződik.

Magnificat Leánykar

Magnificat Leánykar

Bár a kórus év közben számos nemzetközi fellépésen és versenyen vesz részt, mégis, adventi koncertjük a legkülönlegesebb, hiszen áttekintve az az előttük álló időszakot, műsoraik legfontosabb, legizgalmasabb darabjait mutatják meg. Helyet kapnak az előadásban régi és kortárs művek egyaránt, de az ünnep közelségére való tekintettel nem hiányozhatnak természetesen a karácsonyi énekek, adventi dallamok sem. A koncerten felcsendülnek régi és új, ismert és kevésbé ismert dallamok, kórusművek, többek közt Franz Biebl, Claude Debussy, Gyöngyösi Levente, Kocsák Tibor, Kocsár Miklós, Kodály Zoltán alkotásai.

Anima Musicae Kamarazenekar

Anima Musicae Kamarazenekar (Fotó/Forrás: Óbudai Társaskör)

A kórus egy különleges meglepetéssel is készül a koncertjére ellátogató közönségnek, hiszen vendégelőadóként a Vox Caelestis Vegyeskar, a Budapesti Operettszínház és a Madách Színház művészei, Bardóczy Attila, Nádasi Veronika, Peller Anna, Posta Victor csatlakoznak hozzájuk. A művészek mellett Kéménczy Antal vezényletével a Junior Prima-díjas Anima Musicae Kamarazenekar is közreműködik, így biztosak lehetünk abban, hogy a Magnificat Leánykar adventi előadása hangulatos programmal és a meghitt, ünnepvárás minőségi élményével ajándékozza meg az egész családot.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Gothár Péter a nyilvánosság elé lépett a Katona zaklatási ügyében

A budapesti Katona József Színház közösségi oldalán jelent meg a színházból kitiltott rendező közleménye.
Színház

Egy ideje már szóbeszéd tárgya volt a zaklató kolléga a Katonában

A Katona József Színház tegnap közleményben tudatta, hogy egyik munkatársát kitiltották a teátrumból, mert "erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett". Többen úgy tudják, a Katona egyik ismert tagjáról van szó, akivel máshol is akadtak problémák.
Színház

Schilling Árpád: „Csak az áldozatok tudják leleplezni a tettest”

A budapesti Katona József Színház zaklatási ügye kapcsán tette közzé véleményét Schilling Árpád rendező közösségi oldalán.
Klasszikus

„Az ember csak játszik és játszik” – interjú Lakatos Györggyel

A Partiúra kalocsai adásában vendégeskedett Lakatos György fagottművész, aki szülővárosában alapította meg a beteg gyerekek gyógyulását segítő jótékonysági Kék Madár Fesztivált. Kortárs zenéről, fagottról és Vivaldiról is beszélgettünk.
Klasszikus

Anton Rubinstein, az orosz zene keresztapja

Az orosz zene fényes évszázada nem képzelhető el nélküle. Életében csak Liszt volt népszerűbb nála, kortársai pedig lényeglátásáról, kimeríthetetlen energiájáról emlékeztek rá. Százhuszonöt éve hunyt el Anton Rubinstein.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Ők lettek a zeneművészet Junior Primái

Tíz fiatal zenész vehette át a 2019-es Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában november 21-én a Müpában.
Klasszikus hír

Angela Hewitt a jövő évi Bach-medál nyertese

A zongoraművésznő, aki az utóbbi időszakban újra Bach műveivel turnézik, Lipcse városának kitüntetését nyerte el. Az első nőként.
Klasszikus hír

A főváros ígéri, segítenek a Fesztiválzenekaron

Gy. Németh Erzsébet az InfoRádiónak elmondta: a taóval elvett pénzeket az államnak pótolnia kéne a Fesztiválzenekarnál is, és kijelentette, hogy a fővárosnak fontos a Fesztiválzenekar.
Klasszikus kórus

Idén is lehet csatlakozni a Magyar Kórusok Napjához Kodály születésnapján

A KÓTA november 25-ig várja a kórusok csatlakozását a december 13-16. között tartandó hangversenyekhez.
Klasszikus interjú

„Az ember csak játszik és játszik” – interjú Lakatos Györggyel

A Partiúra kalocsai adásában vendégeskedett Lakatos György fagottművész, aki szülővárosában alapította meg a beteg gyerekek gyógyulását segítő jótékonysági Kék Madár Fesztivált. Kortárs zenéről, fagottról és Vivaldiról is beszélgettünk.