Klasszikus

Frissítve - Első adventi nagykoncertjére készül a Magnificat Leánykar

2016.10.24. 11:46
Ajánlom
A Liszt Ferenc-díjas és Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Szebellédi Valéria karnagy által 1990-ben alapított Gyermekkar utód együttese, a Magnificat Leánykar a MÜPÁ-ban áll színpadra november 30-án, Bardóczy Attila, Nádasi Veronika, Peller Anna és Posta Victor vendégszereplésével.

Lemondta adventi koncertjét a Magnificat Leánykar

Facebook oldalukon a következőt írták: 
"Sajnálattal értesítjük nagyra becsült közönségünket, hogy a Magnificat Leánykar 2016. november 30-ra tervezett koncertje elmarad. A megváltott jegyek a Müpa állandó jegypénztáraiban 2016. december 30-ig visszaválthatók vagy a Müpa saját szervezésű programjaira érték szerint beválthatók."

Szerkesztőségünk megkereste az illetékeseket, akik technikai okokra hivatkoztak a hangverseny törlésével kapcsolatban.

A leánykar egy korábbi közleményében még így írtak a közelgő adventi koncertről: 

Akik eddig is figyelemmel kísérték a kórus munkásságát, tudják, hogy karnagyuk, Szebellédi Valéria széles repertoárral neveli kórusát. Koncertjeiken különböző korszakokból való kórusművek hangzanak fel, de nem hiányozhatnak az előadásból a kortárs szerzők művei sem, hiszen nevéhez több darab ősbemutatója fűződik.

Magnificat Leánykar

Magnificat Leánykar

Bár a kórus év közben számos nemzetközi fellépésen és versenyen vesz részt, mégis, adventi koncertjük a legkülönlegesebb, hiszen áttekintve az az előttük álló időszakot, műsoraik legfontosabb, legizgalmasabb darabjait mutatják meg. Helyet kapnak az előadásban régi és kortárs művek egyaránt, de az ünnep közelségére való tekintettel nem hiányozhatnak természetesen a karácsonyi énekek, adventi dallamok sem. A koncerten felcsendülnek régi és új, ismert és kevésbé ismert dallamok, kórusművek, többek közt Franz Biebl, Claude Debussy, Gyöngyösi Levente, Kocsák Tibor, Kocsár Miklós, Kodály Zoltán alkotásai.

Anima Musicae Kamarazenekar

Anima Musicae Kamarazenekar (Fotó/Forrás: Óbudai Társaskör)

A kórus egy különleges meglepetéssel is készül a koncertjére ellátogató közönségnek, hiszen vendégelőadóként a Vox Caelestis Vegyeskar, a Budapesti Operettszínház és a Madách Színház művészei, Bardóczy Attila, Nádasi Veronika, Peller Anna, Posta Victor csatlakoznak hozzájuk. A művészek mellett Kéménczy Antal vezényletével a Junior Prima-díjas Anima Musicae Kamarazenekar is közreműködik, így biztosak lehetünk abban, hogy a Magnificat Leánykar adventi előadása hangulatos programmal és a meghitt, ünnepvárás minőségi élményével ajándékozza meg az egész családot.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Arany Oroszlánt nyert a Concerto Budapest koncertfilmje Velencében

Szabó Stein Imre koncertfilmjét díjazták a Velencei TV Fesztiválon, amely májusban debütált a Mezzo TV-n. A Concerto Budapest és Gidon Kremer közös hangversenyét örökítette meg a felvétel.
Vizuál

A macsó, aki nőként aratta első sikerét

Jack Lemmon oldalán tipegett be a világhírnévbe, de később is olyan partnerekkel dolgozott, mint Roger Moore. Magyar gyökerei mindig fontosak voltak számára. 2010. szeptember 29-én halt meg  Tony Curtis.
Vizuál

Angyallal a vállán – Hajduk Károly a Kult50-ben

Hisz benne Hajduk Károly, hogy a színész, amikor valami igazán lényegit érez meg szerepében, akkortól az a nehezen megmagyarázható „valami” kisangyalként ül a vállán, és játéka minden egyes pillanatában a fülébe sugdos. Hajduk Károly alakítását látva, minden bizonnyal ezt a segítséget is megkapta, amikor az Akik maradtak című, számtalan rangos elismerést begyűjtő film főszerepét forgatta.
Színház

Egy katonatiszt lett az SZFE új kancellárja, de nem engedték be az egyetemre

Szarka Gábor a honvédelmi miniszter kabinetfőnöke volt korábban.
Plusz

Málta magának követeli az őscápafogat, amelyet György brit herceg kapott ajándékba

Katalin és Vilmos kisfia, a hétéves brit herceg a hétvégén kapott egy különleges ajándékot Sir David Attenborough-tól a világhírű természetfilmes új filmjének bemutatása alkalmából. A műkincsek és a kulturális örökség részét képező tárgyak kérdése amúgy is sok vita tárgya, de abban talán megegyezhetünk, hogy a máltai reakció marketing szempontból meglehetősen elhibázott.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

A zene világnapját ünnepli a MUS-E

A Menuhin nevelési koncepciója nyomán életre hívott szervezet rövid videóban mutatta be munkáját. Október 1-jén ünnepeljük – a neves hegedűművész kezdeményezésére – A zene világnapját.
Klasszikus ajánló

Csajkovszkijra fókuszál a ma kezdődő Orosz Zenei Fesztivál

Csajkovszkij születésének 180. évfordulója alkalmából olyan műsort állítottak össze, amellyel az orosz zeneszerző színes zenei világát mutatja meg az október 10-ig tartó rendezvényen.
Klasszikus hír

Magyar állampolgár lett Gilbert Varga

A Pannon Filharmonikusok egyik vezető karmestere október 1-jén, a Zene Világnapján vette át a magyar állampolgárságát igazoló dokumentumot.
Klasszikus hír

Kocsis Zoltán Emlékházat hoznak létre Budafokon

A 2016-ban elhunyt zongoraművész-karmester egykori lakóhelyén, a XXII. kerületben jön létre az emlékház több mint félmilliárd forintból.
Klasszikus hír

Arany Oroszlánt nyert a Concerto Budapest koncertfilmje Velencében

Szabó Stein Imre koncertfilmjét díjazták a Velencei TV Fesztiválon, amely májusban debütált a Mezzo TV-n. A Concerto Budapest és Gidon Kremer közös hangversenyét örökítette meg a felvétel.