Klasszikus

Fülep Márk és Zsoldos Bálint hangversenye a Nádor teremben

2007.05.22. 00:00
Ajánlom
Milhaud, Hindemith, Poulenc, Ravel és Lajtha László zenéjét szólaltatja meg Fülep Márk fuvolaművész és Zsoldos Bálint zongoraművész május 25-én, pénteken este fél nyolckor a Nádor teremben. A XX. század első felének muzsikájából összeállított műsoruk a kor jellegzetes stílusait reprezentálják.

A koncerten négy zeneszerző fuvola-zongora kamaradarabját szólaltatja meg a két művész, de hangszeres játékukat hallhatjuk önállóan is, egy-egy szólódarabban. Darius Milhaud Szonatinája (1922), és Paul Hindemith Szonátája (1936) fogja közre a Nyolc darabot (1927), amely szólófuvolára íródott. A második rész elején Francis Poulenc Szonátáját (1956) hallgathatják meg a koncertre látogatók, azután pedig Maurice Ravel Szonatináját (1905) Zsoldos Bálint zongoraművész előadásában.

Fülep Márk háromszoros Fischer Annie ösztöndíjas fuvolaművész koncertsorozatának mintegy "záróakkordja" és minden bizonnyal az est legjelentősebb eseménye Lajtha László grandiózus Koncertszonátájának (1958) előadása lesz.

A hangverseny főtámogatója a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, rendezője a Nádor Programiroda. Jegyek válthatók a Nádor Programirodában és az ismert jegyirodákban hétköznap 10 órától, valamint a koncert előtt a helyszínen. Info: (1) 344 70 72.

(2007. május 25. 19:30 Nádor terem (Budapest) - Fülep Márk (fuvola) és Zsoldos Bálint (zongora) koncertje; Milhaud: Szonatina; Hindemith: Nyolc darab szólófuvolára; Hindemith: Szonáta; Poulenc: Szonáta; Ravel: Szonatina; Lajtha László: Koncertszonáta; Fülep Márk hangversenysorozata III/3)

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus cselló

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.
Klasszikus hírek

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Klasszikus jótékonyság

Érdi Tamás látássérültek javára koncertezik a Zeneakadémián

Harminc éves a „Szól a szív” Alapítvány, amely számos alkalommal segítette a Vakok Iskoláját, amelynek Érdi Tamás egykor tanulója volt. Szeptember 18-án jótékonysági koncertet rendeznek a Zeneakadémián, nem drága a belépőjegy, de jó célt szolgál.
Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.