Klasszikus

Fuvolaszó egy Blaha Lujza téri szórakozóhelyen?

2016.09.13. 13:59
Ajánlom
Fuvolamaratonnal folytatódik szeptember 15-én a Corvin Clubban a MetronómTető című sorozat, ahol élő zeneszerzők élő darabjainak előadását élő eszmecsere követi arról, hogy mi is az a kortárs zene.

A Corvin tetőn 2015 novemberében indult kezdeményezés két fiatal zenetudós -Belinszky Anna és Mona Dániel- nevéhez fűződik, akik arra vállalkoztak, hogy bulit csinálnak a kortárs zenéből. Vállalkozásukat siker koronázta, hiszen ezúttal már a hatodik alkalommal élvezhetjük a kortárs zene és a szórakozóhely adta kötetlen atmoszféra közel sem összeférhetetlen valóságát.

fuvola

fuvola (Fotó/Forrás: Schiller Kata)

Az est első felében a zenészeknek köszönhetően testközelből élvezhetjük és ismerhetjük meg azt a zenét, melyet aztán Belinszky Anna és Mona Dániel moderálása alatt a közönség ízekre szedhet, ha úgy tartja kedve. A szerzők és a művészek minden kérdésre válaszolnak, amire tudnak. Lehetőség nyílik megérteni ezt a sokak számára oly idegen, ijesztő, netán visszataszító világot. Bepillanthatunk a kulisszák mögé, megtudhatjuk, mi miért és hogyan. A Corvintető kistermében saját bárpult üzemel, így kedvenc italunkról sem kell lemondanunk a beszélgetés alatt.

Újra és újra felpezsdít a helyszín és a műfaj elsőre összeegyeztethetetlennek tűnő kombinációja. A Corvin Clubban még érezni az előző éjszakák diszkóbuliinak atmoszféráját, hatalmasakat kell csapni a lift ajtajára, ha le vagy fel szeretnénk menni, néha elsomfordál előttünk egy kutya vagy egy piercinges kolléga, és akkor a bárpult, a csocsóasztal és a DJ-pult látványáról nem is beszéltem"

- meséli az egyik visszatérő  hallgató. Ezúttal Matuz Gergely, Bán Annamária, Détári Anna és Kanyó Dávid fuvolisták adják elő Matuz István, Gyönygössy Zoltán, Bánkövi Gyula, Baráth Bálint, Matuz Gergely, illetve Nagy Ákos műveit. Utóbbi három szerző személyesen is jelen lesz a beszélgetésen, hogy válaszoljanak a legegyszerűbb és a legbonyolultabb kérdésekre is.

Ezt hallhatjuk a Fuvolamaratonon:

Baráth Bálint: Itako no arioso (ea. Matuz Gergely)

Matuz Gergely: Május 7. (ea. Matuz Gergely)

Bánkövi Gyula: A fák utolsó sóhajai (ea. Matuz Gergely)

Nagy Ákos: Ruptura (ea. Bán Annamária)

Matuz István: Multiappassionata (ea. Matuz Gergely)

Nagy Ákos: Soli(e)tude (ea. Détári Anna)

Gyönygössy Zoltán: Pearls (ea. Kanyó Dávid)

Nagy Ákos: Veiled Wince (ea. Détári Anna, Bán Annamária, Matuz Gergely, Kanyó Dávid)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.