Klasszikus

Gálaest Magyarföld Fatemplomáért

2008.11.30. 00:00
Ajánlom
Az Őrségben található falu lakói ökumenikus Fatemplomot szeretnének építeni. Hogy az ehhez szükséges anyagi fedezetet megteremtsék, koncertet szerveztek 2009. január 8-ára a budapesti Nemzeti Színházba. A jegyeladásból befolyó összeget a templom építésére fordítják.

A templomépítés támogatója a Nemzeti Színház Igazgatósága mellett a Volksbank, amely több milliós összegget ajánlott fel erre a célra. E nagylelkű támogatás nagyon jó alap az induláshoz, de további adományokra is szükség van. A gálaesten olyan jeles művészek lépnek fel, mint Alföldi Róbert, Ákos, Blaskó Péter, Cserhalmi György, Gulyás Dénes, Herczku Ági, Héja Domonkos és a Óbudai Danubia Zenekar, Hobo, Honvéd Táncszínház - Zsuráfszky Zoltán koreográfiájával, Hrutka Róbert és barátai, Kálid Artúr, Keresztes Ildikó, Kiss B. Attila, Kováts Adél, László Zsolt, Lukács Gyöngyi, Miklósa Erika, Murányi Tünde, Nagy-Kálózy Eszter, Nikola Parov, „Neil Young Sétány”(Huzella Péter, Rátóti Zoltán, Tóth István, Sülyi Péter), Pápai Erika, „Quartett Escualo”, Ráckevei Anna, Rudolf Péter, Sándor György, Sebestyén Márta, Selmeczy György, Stohl András, Szarka Tamás és Szarka Gyula („Ghymes”), Szarvas József, Szőcs Artur, Tompos Kátya, Udvaros Dorottya, Varga Klári, Wiedemann Bernadett.

További információ: www.magyarfold-falu.hu, www.nemzetiszinhaz.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.