Klasszikus

Gálaest Magyarföld Fatemplomáért

2008.11.30. 00:00
Ajánlom
Az Őrségben található falu lakói ökumenikus Fatemplomot szeretnének építeni. Hogy az ehhez szükséges anyagi fedezetet megteremtsék, koncertet szerveztek 2009. január 8-ára a budapesti Nemzeti Színházba. A jegyeladásból befolyó összeget a templom építésére fordítják.

A templomépítés támogatója a Nemzeti Színház Igazgatósága mellett a Volksbank, amely több milliós összegget ajánlott fel erre a célra. E nagylelkű támogatás nagyon jó alap az induláshoz, de további adományokra is szükség van. A gálaesten olyan jeles művészek lépnek fel, mint Alföldi Róbert, Ákos, Blaskó Péter, Cserhalmi György, Gulyás Dénes, Herczku Ági, Héja Domonkos és a Óbudai Danubia Zenekar, Hobo, Honvéd Táncszínház - Zsuráfszky Zoltán koreográfiájával, Hrutka Róbert és barátai, Kálid Artúr, Keresztes Ildikó, Kiss B. Attila, Kováts Adél, László Zsolt, Lukács Gyöngyi, Miklósa Erika, Murányi Tünde, Nagy-Kálózy Eszter, Nikola Parov, „Neil Young Sétány”(Huzella Péter, Rátóti Zoltán, Tóth István, Sülyi Péter), Pápai Erika, „Quartett Escualo”, Ráckevei Anna, Rudolf Péter, Sándor György, Sebestyén Márta, Selmeczy György, Stohl András, Szarka Tamás és Szarka Gyula („Ghymes”), Szarvas József, Szőcs Artur, Tompos Kátya, Udvaros Dorottya, Varga Klári, Wiedemann Bernadett.

További információ: www.magyarfold-falu.hu, www.nemzetiszinhaz.hu

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Drámai kontúrok, finom árnyalatok – Richard Strauss Elektrája a Bajor Állami Operában

A legendás német rendező, Herbert Wernicke 1997-ben bemutatott Elektra-produkciója az idei évadban is szerepelt a Bajor Állami Opera műsorán, a produkció parádés szereposztással és kimeríthetetlen művészi energiával került színre.
Jazz/World

Engedd, hogy a dolgok megtörténjenek veled! – születésnapi beszélgetés Horgas Eszterrel

„Úgy érzem, másképp fuvolázom. Mást gondolok minden egyes hangról, mint korábban” – vallotta meg interjúnkban Horgas Eszter, aki A nő arcai címmel ad koncertet – Koós Réka társaságában – augusztus 2-án, a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Könyv

Több mint tizenöt év kutatás és felkészülés előzte meg Grecsó Krisztián új regényét

Novemberben jelenik meg a József Attila-díjas író, költő legújabb, Apám üzent című család- és identitásregénye, amelyben a szerző a családi múlt felkutatására tesz kísérletet.
Jazz/World

„A zene lényege a töltekezés” – beszélgetés Weisz Gábor jazzszaxofonossal

A koronavírus idején asztalosnak állt, de az állandóan zsongó kereskedelmi rádió elkergette a műhelyből. Szerencsére Weisz Gábor ismét a szaxofonjával keresi a kenyerét. Számos formációban játszik, egyre sikeresebb, és már pontosan tudja, hogy a zene nem csak technikai tudásból áll.
Színház

Elhunyt Dobos Ildikó színművész

A Jászai Mari-díjas színművész hosszan tartó betegség után, 82 éves korában hunyt el. Drámai erejű alakításaira az eszköztelenség, a szereppel való teljes azonosulás volt jellemző.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Huszadik alkalommal rendezik meg a Crescendo Nyári Akadémiát

Július 21-én kezdődik a 20. Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál, melyre rekordszámú hallgató jelentkezett, hogy a mesterkurzus és fellépéseik által fejlődhessenek, és közösen ünnepelhessék a jubileumi eseménysorozatot.
Klasszikus ajánló

Európai és argentin tánczenék találkozása – Pápán lép fel a Pannon Ifjúsági Zenekar

Július utolsó előtti vasárnapján különleges zenei programra várja a hallgatóságot a Pannon Ifjúsági Zenekar Pápán, a lenyűgöző Esterházy-kastély udvarán: az elmúlt évszázadok dél-amerikai és európai zenéje ad egymásnak randevút az együttes tolmácsolásában.
Klasszikus kritika

Világrengető dallamok – az elmúlt száz évből származó zenéket játszottak a Berlini Konzerthausban

A modern kor mesterművei – ezzel a címmel hirdette évadzáró koncertjét a Berlini Konzerthaus Zenekara. Az együttes idén nagy hangsúlyt fektetett a 20-21. századi alkotásokra, már a szezon elején is hangversenyt szenteltek a témának.
Klasszikus hír

Osztrák és román versenyzők nyertek az 5. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyen

A Kokas Katalin és Kelemen Barnabás által kilenc éve életre hívott Fesztivál Akadémia Budapest keretében rendezték meg július 4. és 14. között Budapesten a 22 év alattiaknak szóló 5. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt.
Klasszikus ajánló

Idén is régizenei hétvégék várják a közönséget Eszterházán

Idén nyáron is Eszterházára invitálja a közönséget a Haydneum – Magyar Régizenei Központ, ahol július 19. és augusztus 25. között hat hétvégén keresztül magas színvonalú, korhű hangszeres régizenei hangversenyeket rendeznek.