Klasszikus

Garanca ismét Kismartonban

2011.06.15. 15:30
Ajánlom
Június 22-én a világhírű lett mezzo-szoprán a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarával lép fel az Esterházy-kastély parkjában.

Az ausztriai Esterházy-kastély festői szépségű parkja, benne a hatalmas félköríves színpad, meseszerű kivilágítás - megfelelő díszlet Elina Garanca, a világ egyik legjelentősebb énekesnőjének szabadtéri gálahangversenyéhez. A New York-i Metropolitan, a Bécsi Állami Operaház, a londoni Covent Garden, azaz a világ legnevesebb operaszínpadainak ünnepelt csillaga egy ragyogó pályafutás kezdetén álló fiatal énekesnővel, Leah Partridge-dzsal lép fel. A Metropolitanben, Drezdában és a berlini Deutsche Operben is nagy sikerrel fogadott amerikai szoprán színes repertoárral rendelkezik: énekli többek között Lammermoori Lucia, Gilda, Violetta, Konstanze és Susanna szerepét, ezen az estén pedig csodálatos Bellini-duetteket adnak elő Elina Garancával. Az este fél kilemckor kezdődő koncerten a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarát Karel Mark Chichon vezényli. 

A színpad közeli ülőhelyekre szóló jegyek mellett idén első alkalommal úgynevezett "piknikjegyek" is válthatók, melyekkel a vendégek a gyepen, kényelmes és piknikezésre alkalmas környezetben élvezhetik az előadást. Összecsukható asztalt, székeket, pokrócokat, teli elemózsiás kosarat érdemes vinni, inni- és ennivalókat helyben is lehet vásárolni. Az első kategóriás jeggyel érkező látogatóknak rossz idő esetén a koncertet a kastély Haydn Termében tartják meg.

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Így búcsúztak a pályatársak Edita Gruberovától

A hetvennégy éves korában elhunyt, világhírű koloratúrszoprán, Edita Gruberová elvesztése nemcsak a közönséget sújtotta le, kollégái is fájó szívvel emlékeztek meg róla.
Színház

Venczel Vera az MMA kitüntetettjei között

Október 18-án átadták a Magyar Művészeti Akadémia tagozati díjait. A kitüntetéseket minden kategóriában két-két főnek ítélik oda, a Színházművészeti tagozat elismerésében Venczel Vera és Dobos Imre részesült.
Színház

5 ígéretes független színházi előadás

Az ősz hagyományosan hemzseg az új bemutatóktól, csak kapkodjuk a fejünket a sokszínű a kínálat láttán, mi viszont most olyan előadásokat ajánlunk, amelyek talán kevesebb figyelmet kapnak a kőszínházak műsorával szemben. Szubjektív válogatásunkban szerepelnek klasszikus művek, izgalmas életutak és kortárs dráma is.
Plusz

„Hogy mi a humor? Túlélés” – emléktáblát avattak Antal Imre tiszteletére

Az Erkel Ferenc-díjas magyar zongoraművész, televíziós személyiség emlékét mától tábla őrzi egykori otthona, a Damjanich utca 40. alatti ház falán.
Zenés színház

„Körül szeretnék nézni a világban” – Interjú Fürjes Anna Csengével

Egyetlen magyarként került a IV. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny döntőjébe Fürjes Anna Csenge, aki fiatal kora ellenére több kisebb-nagyobb szerepet énekelt már a Magyar Állami Operaház produkcióiban is. A mindössze huszonöt éves mezzoszopránnal beszélgettünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

„Olyan ez, mint új partnerrel táncolni” – interjú Vadim Gluzmannal

A világszerte ismert hegedűművész a Liszt Ferenc Kamarazenekar meghívására jött hozzánk, és október 25-én a Zeneakadémia színpadán a koncertmesteri széket is elfoglalja. Csupán rövid időre, mert az est második felében már kettősversenyt játszik Várdai Istvánnal. Az első próba után beszélgettünk vele.
Klasszikus hír

Kezdődik a Bartók Világverseny

Október 25. és 31. között rendezik meg a Zeneakadémián a Bartók Világversenyt. Az idei évben vonósnégyesek mérkőznek meg, a fordulókat élőben és online is követheti a közönség.
Klasszikus gyász

Elhunyt Bernard Haitink

A világhírű holland karmestert kilencvenkét évesen érte a halál londoni otthonában, október 21-én – tudatta ügynöksége, az Askonas Holt.
Klasszikus ajánló

Magyar Kincsek-koncertsorozat a nemzeti ünnep alkalmából

Október 23-án egész napos eseménysorozatot szentel a magyar zenének a Concerto Budapest, a Zeneakadémián tartott koncerteken a legnagyobb zeneszerzők művei mellett népzenei darabokat is meghallgathat a közönség.
Klasszikus beszámoló

Az ember nélküli hang és a hang nélküli ember

Vidovszky László korai műveiből tartottak összművészeti estet és ismertető előadást a Zeneakadémia Solti Termében.