Klasszikus

Garanca ismét Kismartonban

2011.06.15. 15:30
Ajánlom
Június 22-én a világhírű lett mezzo-szoprán a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarával lép fel az Esterházy-kastély parkjában.

Az ausztriai Esterházy-kastély festői szépségű parkja, benne a hatalmas félköríves színpad, meseszerű kivilágítás - megfelelő díszlet Elina Garanca, a világ egyik legjelentősebb énekesnőjének szabadtéri gálahangversenyéhez. A New York-i Metropolitan, a Bécsi Állami Operaház, a londoni Covent Garden, azaz a világ legnevesebb operaszínpadainak ünnepelt csillaga egy ragyogó pályafutás kezdetén álló fiatal énekesnővel, Leah Partridge-dzsal lép fel. A Metropolitanben, Drezdában és a berlini Deutsche Operben is nagy sikerrel fogadott amerikai szoprán színes repertoárral rendelkezik: énekli többek között Lammermoori Lucia, Gilda, Violetta, Konstanze és Susanna szerepét, ezen az estén pedig csodálatos Bellini-duetteket adnak elő Elina Garancával. Az este fél kilemckor kezdődő koncerten a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarát Karel Mark Chichon vezényli. 

A színpad közeli ülőhelyekre szóló jegyek mellett idén első alkalommal úgynevezett "piknikjegyek" is válthatók, melyekkel a vendégek a gyepen, kényelmes és piknikezésre alkalmas környezetben élvezhetik az előadást. Összecsukható asztalt, székeket, pokrócokat, teli elemózsiás kosarat érdemes vinni, inni- és ennivalókat helyben is lehet vásárolni. Az első kategóriás jeggyel érkező látogatóknak rossz idő esetén a koncertet a kastély Haydn Termében tartják meg.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.