Klasszikus

Ghymes, Bozsik, Princess

2004.02.19. 00:00
Ajánlom
A Budapesti Tavaszi Fesztivál százezreket megmozgató rendezvénysorozatának sikere láttán ébredt rá néhány agglomerációs város, hogy ők is létrehozhatnák a maguk tavaszi fesztiválját. Vác például kimondottan nívós, a kényes ízlésűeket is kielégítő rendezvénnyel várja ebben az évben az érdeklődőket.

március tizenötödikén induló programsorozat Erkel és Verdi operáinak áriáival és duettjeivel kezd, de erre nem mehet az ember apró gyerekkel. Másnap délelőtt viszont a Ghymes együttes gyermekműsort ad, délután pedig az idősebb korosztályt várja az 1984-ben szlovákiai magyarokból a nyitrai pedagógiai főiskolán alakult csoport. A Jadviga párnája és a Milota című regényeivel ismertté vált Závada Pál író március 17-én várja olvasóit a Madách Imre Művelődési Központban. Másnap Händel-est lesz Gregor Józseffel, Kincses Veronikával, Kertesi Ingriddel és az elhangzó átiratokat készítő Brass in the Five kvintettel.

Március huszadikán a Téka együttes navigálásával zenés-táncos kalandozásra kerül sor. Három napra rá a Gór Nagy Mária Színitanoda növendékei Shakespeare Rómeó és Júlia című alkotását mutatják be. Másnap a Bozsik Yvette Társulat két produkcióval lép színpadra. A Lakodalom című darab szürreális családi kép egy falusi esküvőről. A Várakozás című darab A kastély című regény nyomán Josef K. szerelmeit foglalja táncba humorral, iróniával. Március 25-én a zene minőségére kevéssé érzékeny, a szépen domborodó hegedűkre és hegedűsökre viszont annál jobban beinduló közönség Princess-koncertet élvezhet – itt lesz a legborsosabb a belépő, kétezer forint.

Március harmincadikán Steinbeck Egerek és emberek című háromfelvonásos színművét játsszák. A bolondozások napján, azaz április elsején Dobsokk címmel különleges menüt kínálnak a dzsesszrajongóknak. Az eseménysorozat április másodikán zárul.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.