Klasszikus

Gregor József Énekverseny

2008.09.23. 00:00
Ajánlom
2008. november 21. és 23. között rendezik meg a II. Országos Gregor József Énekversenyt. Jelentkezési határidő: október 10.

A Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2006. márciusában rendezte meg első országos énekversenyét, amelynek fővédnöke és támogatója Gregor József volt. Az operaénekes egy éven át volt a székesfehérvári intézmény magánének tanszakának konzulense. A verseny immár Gregor Józsefnek állít emléket, amellyel továbbra is az általa nagy lelkesedéssel támogatott fiatal generációt szeretnék felkarolni a szervezők, és a legjobbaknak kiemelkedési lehetőséget teremteni számukra.

A verseny fővédnökei Gregorné Dr. Takács Mária és Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármestere lesz. A zsűri elnöki posztját Schultz Katalin főiskolai adjunktus tölti be, a zsűri tagjai pedig Halmai Katalin egyetemi adjunktus, operaénekes és Gábor Géza operaénekes lesz. A verseny két forduló keretében rendezik, három kategóriában. Az első kategóriába a jelenleg alapfokú művészetoktatási intézmények magánének szakának növendékei, a másodikba a zeneművészeti szakközépiskolák magánének szakos hallgatói jelentkezhetnek, a harmadikba pedig azon fiatalok regisztrációt várják, akik művészeti iskolák magánének képzésében jelenleg nem vesznek részt.

A verseny díjai: kategóriánként, korcsoportonként három helyezettet díjaznak, az első helyezett 20 000 Ft-ot, a második 15 000 Ft-ot, a harmadik 10 000 Ft-ot kap. Számos különdíj köztük korrepetitori díj is várja a versenyzőket és kísérőiket.

További információ a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény honlapján található.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Egyik húzza a másikat – Almási Miklós bejegyzése

Valami titkos versenyfélének tűnhet az a csoporthatás, ahogy a klasszikus zene korszakos alakjai egymás mellett és által jutottak el a csúcsig. Almási Miklós Széchenyi-díjas esztéta, filozófus, esszéíró vendégcikke.
Plusz

Szabó T. Anna: „Elkötelezem magam az irodalommal. Mindörökké.”

Egy 1988-ból származó naplórészletet osztott meg néhány nappal ezelőtt közösségi oldalán Szabó T. Anna költő.
Plusz

Hátborzongatóan szép történet áll Bereményi Géza legnépszerűbb dalszövege mögött

A Kossuth-díjas művészt egy rádióműsorban kérdezték halhatatlanságról és a Nagy utazás című számáról, válaszul azonban az egyik legkedveltebb Cseh Tamás-dal, a Csönded vagyok keletkezésének történetét osztotta meg, amelynek versszakaiban valójában párbeszédet folytat egy elhunyt fiúval.
Plusz

Cate Blanchett Virág Emesétől tanult zongorázni a Tár című filmhez

A színésznő egy fiktív női karmestert alakít a Todd Field által rendezett életrajzi filmben. A figura életre keltéséhez karmesteri és zongoratanulmányokat is folytatott, ez utóbbit Virág Emese segítségével.
Zenés színház

Nézze vissza Mundruczó Kornél müncheni Lohengrin-rendezését!

December 3-án mutatta be a Bajor Állami Opera Wagner Lohengrinjét Mundruczó Kornél rendezésében. Az előadást a színház saját streamingfelülete és a BR-Klassik is közvetítette, ahol vissza is nézhető a produkció.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

„Az intuíció vezet” – Beszélgetés Tabajdi Ádám orgonaművésszel

Tabajdi Ádám az orgonistavilág sokoldalú alakja. Kívül-belül ismeri a hangszert és irodalmát, gyakornok volt a párizsi Notre-Dame-ban, számos rangos, nemzetközi versenyen szerepelt már sikerrel és előkészületben van egy átiratának kottás kiadása. Az MVM Zrt. jóvoltából Junior Prima Díjjal kitüntetett művész azt is elárulta, mit gondol a versenyekről, és milyen orgonát választana magának.
Klasszikus videó

Három nyelven csendül fel a Csendes éj a Danubia Zenekar és a Máltai Szimfónia videójában

Hátrányos helyzetű gyerekekkel rögzítették a Csendes éj című klasszikus karácsonyi dalt, amely lovári, angol és magyar nyelven csendül fel Lakatos Mónika, Nótár Mary és Takács Nikolas, valamint a Szent Efrém Férfikar közreműködésével.
Klasszikus hír

Elmarad Nina Stemme áriaestje a Müpában

Az intézmény tájékoztatása alapján a világhírű svéd szoprán lemondta december 7-re tervezett Wagner-estjét, így a koncertre szóló jegyeket az intézmény visszaváltja.
Klasszikus ajánló

Kállai Ernő lesz az Anima Musicae vendége

December 9-én egy újabb zseniális művész, Kállai Ernő foglalja el az Anima Musicae kamarazenekar koncertmesteri székét a Nádor Teremben, ahol szólójátékával is megajándékozza a közönséget.
Klasszikus magazin

Egyik húzza a másikat – Almási Miklós bejegyzése

Valami titkos versenyfélének tűnhet az a csoporthatás, ahogy a klasszikus zene korszakos alakjai egymás mellett és által jutottak el a csúcsig. Almási Miklós Széchenyi-díjas esztéta, filozófus, esszéíró vendégcikke.