Klasszikus

Gregor József Énekverseny

2008.09.23. 00:00
Ajánlom
2008. november 21. és 23. között rendezik meg a II. Országos Gregor József Énekversenyt. Jelentkezési határidő: október 10.

A Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2006. márciusában rendezte meg első országos énekversenyét, amelynek fővédnöke és támogatója Gregor József volt. Az operaénekes egy éven át volt a székesfehérvári intézmény magánének tanszakának konzulense. A verseny immár Gregor Józsefnek állít emléket, amellyel továbbra is az általa nagy lelkesedéssel támogatott fiatal generációt szeretnék felkarolni a szervezők, és a legjobbaknak kiemelkedési lehetőséget teremteni számukra.

A verseny fővédnökei Gregorné Dr. Takács Mária és Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármestere lesz. A zsűri elnöki posztját Schultz Katalin főiskolai adjunktus tölti be, a zsűri tagjai pedig Halmai Katalin egyetemi adjunktus, operaénekes és Gábor Géza operaénekes lesz. A verseny két forduló keretében rendezik, három kategóriában. Az első kategóriába a jelenleg alapfokú művészetoktatási intézmények magánének szakának növendékei, a másodikba a zeneművészeti szakközépiskolák magánének szakos hallgatói jelentkezhetnek, a harmadikba pedig azon fiatalok regisztrációt várják, akik művészeti iskolák magánének képzésében jelenleg nem vesznek részt.

A verseny díjai: kategóriánként, korcsoportonként három helyezettet díjaznak, az első helyezett 20 000 Ft-ot, a második 15 000 Ft-ot, a harmadik 10 000 Ft-ot kap. Számos különdíj köztük korrepetitori díj is várja a versenyzőket és kísérőiket.

További információ a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény honlapján található.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Egy nap Beethovennel – Élő közvetítés a Concerto Budapesttel

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző művei szólalnak meg a Concerto Budapest előadásában szombaton a Zeneakadémián, a három hangversenyt online követheti a közönség.
Színház

Jogsértő lett volna a félév semmissé tétele, de segít Vidnyánszkynak az éj leple alatt kiadott kormányrendelet

Hiába állítják az SZFE hallgatói, hogy az egyeztetés nélkül kinevezett kuratóriumnak nem áll jogában felfüggeszteni az oktatást, Vidnyánszkyék könnyedén megtehetik ezt a kormány friss rendeletének segítségével.
Színház

Csak akkor tanítanak, ha orvoslatot kap az egyetem autonómiája

Nem az egyetem hivatalos honlapján, hanem a Független Szabad Egyetem közösségi oldalon tették közzé az SZFE tanárai, kik indítanának osztályt a következő tanévben.
Jazz/World

Az LGT legjobb számai „csíkosítva” – Itt a Csík Zenekar új lemeze

A Locomotiv GT előtt tiszteleg A dal a miénk című új lemezével a Csík Zenekar. A rockszámok népzenei ihletésű átdolgozásairól is ismert együttes friss albumán közreműködött Presser Gábor, Karácsony János és Kovács Kati.
Plusz

Az adventi időszakban minden nap új tartalommal ajándékozza meg közönségét a Müpa

December 1. és 24. között mindennap egy-egy bármikor elérhető digitális tartalommal – podcasttel, playlisttel vagy koncertvideóval – ajándékozza meg közönségét a Müpa.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus online közvetítés

Online koncertek a Filharmónia Magyarországtól

A 17 éves zongorista Bach, Beethoven és Schumann műveit adja elő a pécsi Kodály Központban. A Filharmónia Magyarország közvetítéseit ajánljuk.
Klasszikus hír

Japán zeneszerző nyerte idén a Zeneakadémia Bartók Világversenyét

Sinszuke Okamoto nyerte el idén a komponistáknak meghirdetett Bartók Világverseny első díját. A győztes mű szerepel majd a 2021-es, vonósnégyes formációknak szóló megmérettetésen is.
Klasszikus gyász

Elhunyt Terényi Ede erdélyi magyar zeneszerző

Elhunyt 85 éves korában Terényi Ede Erkel Ferenc-díjas romániai magyar zeneszerző, zenetudós, aki az egyik legjátszottabb alkotónak számít az erdélyi magyar zeneszerzők között.
Klasszikus Live

Egy nap Beethovennel – Élő közvetítés a Concerto Budapesttel

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző művei szólalnak meg a Concerto Budapest előadásában szombaton a Zeneakadémián, a három hangversenyt online követheti a közönség.
Klasszikus hír

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában csütörtökön, a járvány miatt online közvetített díjátadón.