Klasszikus

Guy Ben-Ziony brácsa mesterkurzusa

2008.03.07. 00:00
Ajánlom
A nemzetközi hírű fiatal brácsaművész, a lipcsei Zeneakadémia professzora Guy Ben-Ziony tart mesterkurzust a budapesti Zeneakadémia Tanácstermében 2008. március 17. és 19. között minden nap 10:00-13:00 és 14:00-17:00. A szervezők minden érdeklődött szívesen látnak, a belépés ingyenes.

Guy Ben-Ziony 1974-ben született Izraelben. 9 évesen kezdett hegedülni, majd 13 éves korában váltott brácsára. Mesterei Tabea Zimmermann (Frankfurt) és Tatjana Masurenko (Lipcse) voltak.

Jelenleg a Leipzig Musikhochschule brácsa- és kamarazene professzora. Meghívott szólamvezetője a Leonidas Kavakos vezette Camerata Salzburgnak. Rendszeresen dolgozik szólamvezetőként a brémai Deutche Kammerphilharmonie-ben Paavo Jaervi-val, a Kremerata Baltica-ban Gidon Kremerrel valamint a svéd Camerata Nordica-ban. Kamara- és szólóesteket ad olyan jelentős koncerttermekben, mint a new yorki Carnegie Hall, a londoni Wigmore Hall vagy a berlini Konzerthaus.

Szólistaként számos zenekarral koncertezett, Lipcsében Bartók brácsaversenyével debütált Daniel Harding vezényletével. Az 1998/1999-es évadban a koppenhágai Zapolski vonósnégyes tagjaként bejárta Skandináviát és Oroszországot. Lemezei a Chandos valamint a Classico lemezcégeknél jelentek meg.

Gyakori vendég a világ jelentősebb kamarazenei fesztiváljain (Lockenhaus, Davos, Dubrovnik, Zagreb, Ravinia, Spannungen in Heimbach, Jerusalem Chambermusic Festival,Moritzburg, Prussia-Cove, Kronberg), ahol olyan művészek társaságában koncertezik, mint Gidon Kremer, Antje Weithaas, Tabea Zimmermann, Tatjana Masurenko, Boris Pergamenschikov vagy Menachem Presler.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Zsótér Sándor Törőcsik Mariról: „Az idegrendszere feltépte a szobát”

Törőcsik Mari „kitüntetett azzal, hogy dolgozott velem” – emlékezett vissza Zsótér Sándor rendező a pénteken elhunyt színésznőre.
Vizuál

Nézze meg Törőcsik Mari három felejthetetlen alakítását

Törőcsik Mari emléke előtt tiszteleg a Nemzeti Filmintézet streaming platformja, a Filmio, ahol szerda éjfélig ingyenesen megtekinthető a pénteken hajnalban elhunyt színművész három meghatározó filmje.
Színház

Egy vidám tekintet, egy izgalmas száj – és a kettő között az évek múlása

Évtizedekig kutatta Törőcsik Mari arcait. Fotózta színpadon és magánéletben egyaránt, közel hetven esztendőn át. Kivételes szakmai kapcsolat és mély barátság fűzte a nemrégiben elhunyt színésznőhöz a Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotóművészt, Keleti Évát, aki személyes történetei és képei segítségével járult hozzá, hogy fölidézhessük Törőcsik Mari különleges alakját.
Színház

Az emlékezés rózsái a Nemzeti Színház előtt

Gyűlnek a virágok a Nemzeti Színház épülete előtt, ahol a pénteken elhunyt Nemzet Színésze, Törőcsik Mari tisztelői róhatják le kegyeletüket.
Klasszikus

Fiatalítást ígér Gustavo Dudamel, a Párizsi Opera új zeneigazgatója

A venezuelai karmestert nevezték ki a Párizsi Opera zeneigazgatójának, aki hat évre szóló szerződést kötött az intézménnyel – írta meg a Papageno, a Slipped Disc zenei portálra hivatkozva.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Kamara a karmesterrel - Új online sorozatot indít az Óbudai Danubia Zenekar

Vasárnap este 18 órakor debütál a zenekar Facebook-oldalán az ÓDZ legújabb sorozata. Hámori Máté vezetésével kötetlen beszélgetések és kamarazenélés során ismerkedhetünk meg a muzsikusok zenéhez fűződő viszonyával és az újrakezdés terveivel.  
Klasszikus hír

Fiatalítást ígér Gustavo Dudamel, a Párizsi Opera új zeneigazgatója

A venezuelai karmestert nevezték ki a Párizsi Opera zeneigazgatójának, aki hat évre szóló szerződést kötött az intézménnyel – írta meg a Papageno, a Slipped Disc zenei portálra hivatkozva.
Klasszikus hír

Idén is tehetségek után kutat a Virtuózok

2021-ben is várja a fiatal előadóművészek jelentkezését a legnépszerűbb hazai komolyzenei tehetségkutató. A felhívás már elérhető a műsor oldalán.
Klasszikus zongora

Domingo támogatásával jutott mesterzongorához Balázs-Piri Soma

A Virtuózok ifjú tehetsége évek óta gyűjtött egy mesterzongorára, végül Plácido Domingo támogatása révén teljesülhetett a zongorista dédelgetett álma.
Klasszikus nekrológ

A legendák köztünk élnek – Búcsú Orczi Géza előadóművésztől

Az Artisjus-díjas ütő- és pengetős hangszeres művész április 9-én, 65 éves korában hunyt el. Orczi Géza hangszerkészítő mesterként és restaurátorként is tevékenykedett, halálával kifejezhetetlen űrt hagy maga után.