Klasszikus

Gyermekkönyv főszereplője lett Joshua Bell

2017.05.25. 09:20
Ajánlom
A mese a hegedűművész egyik gyerekkori történetén alapul, amikor tizenkét éves korában egy versenyen az izgalom miatt belesült Lalo Spanyol szimfóniájába.

Kathy Stinson, a könyv írója azt mondta: "Amikor meghallottam, hogy a tizenkét éves Joshua Bell hogyan kezelte, hogy hibázott egy olyan versenyen, amelyre nagyon keményen készült, tudtam, ez egy inspiráló történet. Nem csak a fiatalok számára, és nem csak azoknak, akik próbálkoztak már hasonló merészséggel." A könyv címe The Dance of the Violin (A hegedű tánca), és az Annick Press adta ki.

Joshua Bell gyerekkori élményéről szól ez a mesekönyv

Joshua Bell gyerekkori élményéről szól ez a mesekönyv (Fotó/Forrás: amazon.com)1980-ban Bell részt vett a Stulberg Nemzetközi Vonós Versenyen, de a lámpaláz miatt belesült Lalo Spanyol szimfóniájába. Megállt a játékban és megkérdezte a zsűrit, hogy előadhatja-e még egyszer. "A gyerekek rögtön empatikusan kezelik Joshua hibázását, és

azt is megtanulják, hogy kitartással mindig van második lehetőség"

- folytatta az írónő. 1981-ben ugyanis Bell újra ringbe szállt, ekkor a Kalamazoo versenyben, és tizenhárom évesen első díjat vitt haza.

Joshua Bell másodszor szerepel Kathy Stinson mesekönyveiben, 2014-ben az írónő a hegedűművész híres metrós kísérletét dolgozta fel. 2007-ben Bell Washington egyik metróállomásán 45 percen át Bach-darabokat hegedült a 3,5 millió dolláros Stradivarijával. Mindössze heten dobtak a kalapjába, pedig koncertjeire a világ legfontosabb hangversenytermeiben, több száz dollárért kelnek el a jegyek. (via TheViolinChannel.com)

1982-ban, 14 évesen Joshua Bell már egészen fantasztikusan játszotta Csajkovszkij Hegedűversenyét.

Legutóbbi budapesti koncertjéről itt olvashat.

Joshua Bell nem unja a Mendelssohn-hegedűversenyt, így hát mi sem

Kapcsolódó

Joshua Bell nem unja a Mendelssohn-hegedűversenyt, így hát mi sem

Joshua Bell eljött a Zeneakadémiára, eljátszotta az e-moll hegedűversenyt, és gyönyörűen játszotta. Persze, hiszen mindig gyönyörűen játssza. Mahler V. szimfóniája meg alig fért be a Zeneakadémia nagytermébe.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Klasszikus építészet

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus ajánló

Kocsis Krisztián is fellép a Balatonnál

A MOL által támogatott tehetségek, illetve Kovács Gergely, Érdi Tamás és Kocsis Krisztián ingyenesen látogatható koncertjeivel folytatódik a Klassz a pARTon! fesztivál.