Klasszikus

Gyermekkönyv főszereplője lett Joshua Bell

2017.05.25. 09:20
Ajánlom
A mese a hegedűművész egyik gyerekkori történetén alapul, amikor tizenkét éves korában egy versenyen az izgalom miatt belesült Lalo Spanyol szimfóniájába.

Kathy Stinson, a könyv írója azt mondta: "Amikor meghallottam, hogy a tizenkét éves Joshua Bell hogyan kezelte, hogy hibázott egy olyan versenyen, amelyre nagyon keményen készült, tudtam, ez egy inspiráló történet. Nem csak a fiatalok számára, és nem csak azoknak, akik próbálkoztak már hasonló merészséggel." A könyv címe The Dance of the Violin (A hegedű tánca), és az Annick Press adta ki.

Joshua Bell gyerekkori élményéről szól ez a mesekönyv

Joshua Bell gyerekkori élményéről szól ez a mesekönyv (Fotó/Forrás: amazon.com)1980-ban Bell részt vett a Stulberg Nemzetközi Vonós Versenyen, de a lámpaláz miatt belesült Lalo Spanyol szimfóniájába. Megállt a játékban és megkérdezte a zsűrit, hogy előadhatja-e még egyszer. "A gyerekek rögtön empatikusan kezelik Joshua hibázását, és

azt is megtanulják, hogy kitartással mindig van második lehetőség"

- folytatta az írónő. 1981-ben ugyanis Bell újra ringbe szállt, ekkor a Kalamazoo versenyben, és tizenhárom évesen első díjat vitt haza.

Joshua Bell másodszor szerepel Kathy Stinson mesekönyveiben, 2014-ben az írónő a hegedűművész híres metrós kísérletét dolgozta fel. 2007-ben Bell Washington egyik metróállomásán 45 percen át Bach-darabokat hegedült a 3,5 millió dolláros Stradivarijával. Mindössze heten dobtak a kalapjába, pedig koncertjeire a világ legfontosabb hangversenytermeiben, több száz dollárért kelnek el a jegyek. (via TheViolinChannel.com)

1982-ban, 14 évesen Joshua Bell már egészen fantasztikusan játszotta Csajkovszkij Hegedűversenyét.

Legutóbbi budapesti koncertjéről itt olvashat.

Joshua Bell nem unja a Mendelssohn-hegedűversenyt, így hát mi sem

Kapcsolódó

Joshua Bell nem unja a Mendelssohn-hegedűversenyt, így hát mi sem

Joshua Bell eljött a Zeneakadémiára, eljátszotta az e-moll hegedűversenyt, és gyönyörűen játszotta. Persze, hiszen mindig gyönyörűen játssza. Mahler V. szimfóniája meg alig fért be a Zeneakadémia nagytermébe.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Kilép a POSZT-ot szervező cégből a Magyar Színházi Társaság

A szervezet azt sérelmezi, hogy nem tudják megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat. FRISSÍTÉS: Karsai György kilép a POSZT Tanácsadó Testületéből.
Klasszikus

Nem vagyok kétlaki - Interjú Selmeczi Györggyel 

Kisorosziban Selmeczi György, Orbán György, Vajda János és Csemiczky Miklós zeneszerzők fogadták a Partitúra stábját. Miklósa Erika és Batta András a kamerák előtt pillanthatott be a kortárs magyar zeneszerzés Négyek-nek is nevezett csoportja semmihez sem hasonlítható alkotói miliőjébe.
Színház

Balogh Tibor válasza Karsai Györgynek

A POSZT Szakmai Tanácsadó Testületének tagja nyílt levélben reagál Karsai György egyetemi tanár, színikritikus hétfőn közzétett írására, amelyben lemond a POSZT Tanácsadó Testületi tagságáról.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.
Klasszikus

Így gyakorolj! – Tabea Zimmermann brácsaművész tanácsai

A hazánkban is gyakran megforduló brácsaművész, Várjon Dénes zenészpartnere a Strad hasábjain hat pontban szedte össze tanácsait a fiatal (vonós)hangszereseknek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus marton éva

Magyar zeneművészeket díjazott a Kennedy Center

Marton Éva operaénekes, Kurtág György zeneszerző, valamint Fischer Iván és Fischer Ádám karmesterek kapták idén a Kennedy Center Művészeti Arany Medálját.
Klasszikus hír

Alexander Pereira távozik a milánói Scalából

Az osztrák szakembernek már 2014-es érkezése is nagy viharokat kavart, távozásában egy meghiúsult szponzori szerződés játszhatott közre. Guiseppe Sala, Milánó polgármestere és a Scala Alapítvány elnöke közölte kedden az operaház felügyelőtanácsának három órás tanácskozását követően, hogy nem hosszabbítják meg az intendáns szerződését. 
Klasszikus ajánló

Balázs János ingyenes koncertet ad a Zeneakadémia előtt

Balázs János ad ingyenes zongorakoncertet szombaton a romantikus zeneirodalom legismertebb alkotóinak műveiből a Zeneakadémia előtti téren, ahol erre az estére komponált videóinstallációkat is láthatnak az érdeklődők.
Klasszikus lemez

John Williams albumot készített Anne-Sophie Mutterrel

A világ egyik legnépszerűbb zeneszerzője és a német hegedűművész albumán természetesen örökzöld filmklasszikusok zenéi hallhatók.
Klasszikus bécs

Te is vezényelheted a Bécsi Filharmonikusokat a Budapesten!

A bécsi Zene Háza virtuális karmesterének segítségével a világ egyik legjobb zenekarának élére állhatsz július 2-4. között Budapesten.