Klasszikus

Gyönyörűségek Távol-Keletről

2010.05.19. 16:20
Ajánlom
Június 3-án a Távol-Kelet vendégművészeinek hangversenyét hallhatják a Bartók Emlékházban. A koreai Yoo-Ra Lee szoprán énekes és Hsin-Ni Liu zongoraművész játéka kellemes kikapcsolódást ígér.

A szöuli születésű Yoo-Ra Lee-Hoff koloratúr szoprán énekes, jelenleg Németországban, Drezdában él. Szöuli, berlini és lipcsei tanulmányait követően pályafutását hegedűsként kezdte, majd énekesként folytatta tanulmányait Lipcsében, ahol 2006-ban diplomázott, részt vett Hamari Júlia valamint Sigfried Jerusalem mesterkurzusain. 2005 óta a drezdai Állami Operettszínház énekese.

A taiwani születésű Hsin-Ni Liu zongoraművésznő már 16 évesen Amerikába költözött és a neves Juilliard Egyetemen folytatta tanulmányait. Szólistaként számos hangversenyen és önálló esten lépett fel az Egyesült Államokban, Európában, Izraelben, Oroszországban és Taiwanon. 2007-ben debütált a Carnegie Hallban. A Naxos Recordssal két felvételt készítet. Jelenlegi szóló fellépései mellett, Legendy Lászlóval zongorás duót alkot PianoForte Duo néven.

Kérdésünk: Melyik országból származik a koncert szoprán énekese?

Ha a helyes választ május 31-éig megjelöli, sorsoláson vesz részt, amelyen három szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően.

2010. június 3. 18:00
Yoo-Ra Lee (ének) és Hsin-Ni (zongora)
Bartók Béla Emlékház

Ravel: Gaspard de la nuit - Scarbo
Brahms: Változatok és fúga egy Händel-témára
Puccini: A fecske - Magda áriája
Handel: Julius Caesar Egyiptomban - Cleopatra recitativója és áriája
Verdi: Rigoletto - Gilda áriája
Bizet: Pasztorál
Delibes: Cadiz lányai
Strauß: A Denevér - Adele áriája
Dostal: Magyar menyegző - Janka dala
Strauss: Tavaszi hangok - keringő

www.bartokmuseum.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.