Klasszikus

Győri unikumok

2014.05.30. 10:10
Ajánlom
A nagyközönség és az elmélyült rajongók számára is vonzó, zenei unikumokat kínáló programmal készül a jövő évadra a Győri Filharmonikus Zenekar.

Az együttes sajtótájékoztatóján elhangzott: a Győri Filharmonikusok különleges zenei kirándulásra invitálják Nikisch Arturról elnevezett "zászlóshajó" bérletük egyik eseményeként a közönséget. 2015 áprilisában az osztrák főváros Musikverein Aranytermében adnak koncertet, amely a minden évben világszerte közvetített bécsi újévi hangverseny helyszíne. Ezt a bérletet a Pannon Filharmonikusok szeptember 13-i vendégjátéka nyitja, október 7-én pedig Claudio Cohen brazil karnagy vezényletével Dvořák, Janáček és Shumann műveiből válogat a győri zenekar, december 3-án pedig Várjon Dénes zongoraművész ad elő Chopin-, Haydn- és Schubert-műveket.

A január 9-i KOCSIS+NFZ+KOCSIS egy generációs hangverseny lesz, hiszen a kétszeres Kossuth-díjas Kocsis Zoltán úgy vezényli Győrben a Nemzet Filharmonikus Zenekart, hogy a koncerten zongorán közreműködik Krisztián fia is. A sorozat záró fellépésén Kobajasi Kenicsiro vezényli az együttest. A Richter János-bérlet előadásainak egyikén Ránki Dezső Haydn-, Mozart- és Schubert-darabokkal lép fel, egy másikon pedig a belga származású Jean-Pierre Faber karnagy vezényli Rossini Sevillai borbélyát, februárban pedig Kocsis Zoltán vezényletével adja elő a győri zenekar Bruckner VIII. (c-moll) szimfóniáját.

Május 3-án José Cura argentin tenor lép fel az együttessel, az esten közreműködik Rost Andrea is. Az előadás további különlegessége, hogy ez lesz az első nagyszabású kulturális rendezvény a most épülő győri multifunkcionális csarnokban. A zenekar vezetői jelezték: a csaknem tucatnyi bérletsorozat közül a Varga Tiborról elnevezett ismét a könnyebb műfaj kedvelőit célozza meg, ennek részeként január 23-án Dolhai Attila népszerű opera- és operettmelódiákat ad elő az együttessel, majd egy másik koncerten Héja Domokos vezényletével Kodály-, Reményi- és Richard Strauss-dallamok csendülnek fel.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.