Klasszikus

Ha hétfő, akkor zene

2009.05.06. 00:00
Ajánlom
Jövő hétfő délután szerte Kanadában kétmillió gyerek énekli ugyanazt a dalt. A Sing Sing a Juno-díjas színész-énekesnő, Serena Ryder szerzeménye, aki a Music Monday alkalmából új versszakot írt. A cél: felhívni a figyelmet az ének-zene oktatás fontosságára.

Serena Ryder

A torontói művészt a 2005 óta működő Coalition for Music Education in Canada nevű szervezet kérte fel, hogy járuljon hozzá egy dallal az eseményhez. Ryder nyilatkozatában kiemelte a zene szerepét és hatását: "Nem kell hozzá nyelv, nem fontos, hogy férfi vagy nő zenél, nem számít a nemzetiség, egyáltalán: semmi nem kell a zenéhez – de a zene ennek ellenére olyan dolog, ami mindenre hatással van. Ennek ellenére az észak-amerikai iskolák alig felében ven zeneoktatás." Ryder azt szeretné, hogy a gyerekek élvezzék a zenét, hogy szabadnak érezzék magukat benne, és ki tudják fejezni érzéseiket a muzsika által: "Számomra ezt jelenti a zene." A Sing Sing című dalt tapssal és lábdobogással fogják kísérni a gyerekek.

A Sing Sing szövege:

You gotta sing sing sing sing sing out loud
Don't matter if you stay on track.
You gotta sing, sing sing sing sing out loud
Don't you dare hold nothing back.
It's not about the way you look or what you do
As long as you are having fun.
Because you know we're here together in the world
You'll never be the only one.
Who's gotta sing sing sing sing sing
You gotta sing sing sing sing sing out loud
Don't you dare hold nothing back.

Serena Ryder: Sing Sing

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Jazz/World

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.