Klasszikus

Hallgassa a Liszt Ferenc Kamarazenekart 2012-ben is!

2011.12.10. 10:00
Ajánlom
A világszínvonalat képviselő, nagy múltú zenei együttes eseménydús adventi időszakot él át - turné Japánban, németországi fellépés Boldoczki Gáborral, új koncertsorozat az Óbudai Társaskörben, és mindeközben ifjúsági hangversenyeket is ad, Baráti Kör Találkozókon játszik, valamint feszített tempóban készül az Olasz Kultúrintézetben meghirdetett bérleti hangversenyére és a jövő év eleji koncertekre.

A vonószenei hagyományokat kimagasló színvonalon ápoló zenekar október 29-én indított új sorozatot az Óbudai Társaskörben. A három koncertből álló széria legutolsó hangversenyét 2012. január 23-án még elcsíphetik az érdeklődők, ha jegyet váltanak. Az új bérletsorozat elindítását követően a kamarazenekar először november közepén Kínában, majd japán turnéja során népszerűsítette Liszt zenéjét a külföldi hallgatóság körében. Magyarországra visszatérve november 26-án pedig a fiatal lett hegedűművésznő, Baiba Skreide közreműködésével zárták a Világsztárok a Liszt Ferenc Kamarazenekarral című sorozatuk idei évét a Művészetek Palotájában. November végén az együttes ismét külföldre látogatott: ezúttal Regensburgba Bach- és Händel-műveket adtak elő, az est szólistái Boldoczki Gábor trombitaművész és a világszerte ünnepelt fiatal szopránénekes Iwona Sobotka voltak.

A Rolla János művészeti vezetésével működő együttes a külföldi turnék és hazai fellépések mellett az élményközpontú koncertpedagógiát és a közönséggel való személyesebb kapcsolatápolást is ugyanolyan fontosnak tartja: a december 5-i Baráti Kör Találkozó alkalmával a zenekar rövid koncertre és kötetlen társalgásra invitálta az ismerkedni vágyó közönséget, az új esztendőben pedig legközelebb január 19-én zenél alsó tagozatos diákoknak. A házigazda Becze Szilvi, zenész-újságíró lesz. A 2012-es évben ugyancsak három koncertből álló Rossini-Mozart sorozat kezdődik az Olasz Intézetben. A műsor során a legkedveltebb Mozart divertimentók mellett játékos és üde Rossini szonáták is megszólalnak. A hangversenyek időpontjai február 10. április 13. és május 18. A koncertekre 4500 Ft-os, 3500 Ft-os és 2500 Ft-os jegyek kaphatók, melyeket az ismert jegyirodákban. A szervezők az LFKZ Baráti Kör tagoknak 10%-os bérletvásárlási kedvezményt biztosítanak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Ezeket a könyveket vásárolták legtöbben karácsonyra

A könyv az egyik legjobb dolog, ami a fa alá kerülhet – legalábbis szerintünk. A decemberi eladási adatokból az is kiderül, hogy melyik kötetekkel lepték meg szeretteiket a vásárlók.
Tánc

Szergej Polunyin elvesztette a józan eszét?

Először a mellkasára tetováltatta egy politikus arcképét, majd homofób és kirekesztő üzeneteket posztolt Instagram oldalán. A táncvilág komoly aggodalmát fejezte ki a táncos mentális állapota miatt.
Klasszikus

Mit játszhat egy fagottista a tévémacin túl?

A kérdésre a választ Stefán Zsófia koncertje adhatja meg, aki a Concerto Zeneházban lép fel január 14-én.
Vizuál

Pont a Mona Lisánál nem működik a Mona Lisa-hatás

Leonardo da Vinci híres portréjához számos rejtély kapcsolódik a hölgy személyétől a mosoly okáig. Az egyik legutóbbi kutatás annak járt utána, tényleg követi-e a tekintetével a titokzatos asszony a nézőit.
Könyv

Rovarokkal, penésszel, idővel való küzdelem a corvinák védelmében

Vegyészek, restaurátorok, ötvös- és textilművészek is munkálkodtak azért, hogy Mátyás király világhírű kódexei fennmaradjanak.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus üvegplafon

Ez az első élvonalbeli vonósnégyes, amelyben többségben vannak a nők

Az Artemis Quartetből kilépett két tag, nők érkeztek a helyükre. Ilyenkor felvetődik a kérdés: miért a férfiak uralják a kamarazenét?
Klasszikus hír

Egy részeg férfi vonóshangszereket hajított ki egy mozgó vonatból

A Büchenből Hamburgba tartó vonaton mintegy 14 ezer eurós kárt okozott a randalírozó német férfi.
Klasszikus hír

Három fontos elismerésben részesült Oláh Vilmos Ázsiában

Japán, hongkongi és thaiföldi szervezetek választották tiszteletbeli taggá a magyar hegedűművészt, derül ki a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből.
Klasszikus cziffra györgy

Nem gyöngyszem, gyémánt – 25 éve hunyt el Cziffra György

Huszonöt éve, 1994. január 15-én hunyt el meg Franciaországban Cziffra György zongoraművész, akit gyakran emlegetnek Liszt Ferenc méltó, sőt egyetlen igazi örököseként.
Klasszikus hír

Tagokat toboroz a Vass Lajos Szimfonikus Zenekar

A 70. évadját játszó ifjúsági együttes, a Vass Lajos Szimfonikus Zenekar az új évben új arculatot és lendületet kíván adni saját történetének. Ebből viszont nem hiányozhatnak az új és lelkes tagok.