Klasszikus

Hallgassa a Liszt Ferenc Kamarazenekart 2012-ben is!

2011.12.10. 10:00
Ajánlom
A világszínvonalat képviselő, nagy múltú zenei együttes eseménydús adventi időszakot él át - turné Japánban, németországi fellépés Boldoczki Gáborral, új koncertsorozat az Óbudai Társaskörben, és mindeközben ifjúsági hangversenyeket is ad, Baráti Kör Találkozókon játszik, valamint feszített tempóban készül az Olasz Kultúrintézetben meghirdetett bérleti hangversenyére és a jövő év eleji koncertekre.

A vonószenei hagyományokat kimagasló színvonalon ápoló zenekar október 29-én indított új sorozatot az Óbudai Társaskörben. A három koncertből álló széria legutolsó hangversenyét 2012. január 23-án még elcsíphetik az érdeklődők, ha jegyet váltanak. Az új bérletsorozat elindítását követően a kamarazenekar először november közepén Kínában, majd japán turnéja során népszerűsítette Liszt zenéjét a külföldi hallgatóság körében. Magyarországra visszatérve november 26-án pedig a fiatal lett hegedűművésznő, Baiba Skreide közreműködésével zárták a Világsztárok a Liszt Ferenc Kamarazenekarral című sorozatuk idei évét a Művészetek Palotájában. November végén az együttes ismét külföldre látogatott: ezúttal Regensburgba Bach- és Händel-műveket adtak elő, az est szólistái Boldoczki Gábor trombitaművész és a világszerte ünnepelt fiatal szopránénekes Iwona Sobotka voltak.

A Rolla János művészeti vezetésével működő együttes a külföldi turnék és hazai fellépések mellett az élményközpontú koncertpedagógiát és a közönséggel való személyesebb kapcsolatápolást is ugyanolyan fontosnak tartja: a december 5-i Baráti Kör Találkozó alkalmával a zenekar rövid koncertre és kötetlen társalgásra invitálta az ismerkedni vágyó közönséget, az új esztendőben pedig legközelebb január 19-én zenél alsó tagozatos diákoknak. A házigazda Becze Szilvi, zenész-újságíró lesz. A 2012-es évben ugyancsak három koncertből álló Rossini-Mozart sorozat kezdődik az Olasz Intézetben. A műsor során a legkedveltebb Mozart divertimentók mellett játékos és üde Rossini szonáták is megszólalnak. A hangversenyek időpontjai február 10. április 13. és május 18. A koncertekre 4500 Ft-os, 3500 Ft-os és 2500 Ft-os jegyek kaphatók, melyeket az ismert jegyirodákban. A szervezők az LFKZ Baráti Kör tagoknak 10%-os bérletvásárlási kedvezményt biztosítanak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„Így kell dolgozni, így kell élni” – Tallér Zsófiára emlékezünk

A Fidelio felkérésére Tallér Zsófia három egykori tanítványa – ahogy ő fogalmazott, Petrovics unokák – emlékezik a fiatalon elhunyt Erkel-, Bartók–Pásztory-, Fonogram-, valamint Artisjus-díjas zeneszerzőre.
Plusz

Új kutatás bizonyítja a komolyzene felszabadító hatását

A válaszadók 82 százaléka érzi úgy, hogy a komolyzene megnyugtatja, 67 százalékukat pedig inspirálják a klasszikus dallamok - derül ki a Liszt Ferenc Kamarazenekar megbízásából készült reprezentatív felmérés adataiból.
Zenés színház

Orfeum a háború árnyékában – interjú Laki Péterrel

Laki Péter 2012 óta számos szerepben bizonyított már a Budapesti Operettszínházban, legutóbb a Marica grófnő Zsupánjaként láthatta őt a közönség. Ezúttal az operettirodalom egyik legismertebb darabja, a Csárdáskirálynő Bónijaként áll a nézők elé – online. Az elmúlt időszakról, a zene iránti szeretetéről és az előadás történelmi hátteréről beszélgettünk.
Klasszikus

Várjon Dénes szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek

A Kossuth-díjas zongoraművész live-streaming módon közvetített koncertjét április 20-án tartják Zeneakadémia Nagytermében.
Vizuál

Ilyen volt a karantén nyolc képzőművész szemével

Vírushelyzet alatt készült kortárs műveket mutat be a MANK Karantén-naplók címmel. Az új online kiállításon a művészek naplószerűen fogalmazzák meg hogyan hatott életükre, gondolkodásukra a vírus és az elmúlt egy év.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

„A klasszikus zene a feleségem, a jazz a szeretőm” - Gyenyisz Macujev a Müpa Home műsorán

Április 22-én a kivételes tehetségű orosz zongorista Gyenyisz Macujev ad online koncertet a Müpa Home közönségének, de ezúttal nem a klasszikus zenei repertoárjának darabjai lesznek hallhatók, hanem megvillantva könnyedebb oldalát, exkluzív jazz-koncerttel jelentkezik.
Klasszikus ajánló

Várjon Dénes szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek

A Kossuth-díjas zongoraművész live-streaming módon közvetített koncertjét április 20-án tartják Zeneakadémia Nagytermében.
Klasszikus nekrológ

„Így kell dolgozni, így kell élni” – Tallér Zsófiára emlékezünk

A Fidelio felkérésére Tallér Zsófia három egykori tanítványa – ahogy ő fogalmazott, Petrovics unokák – emlékezik a fiatalon elhunyt Erkel-, Bartók–Pásztory-, Fonogram-, valamint Artisjus-díjas zeneszerzőre.
Klasszikus hír

Kamara a karmesterrel - Új online sorozatot indít az Óbudai Danubia Zenekar

Vasárnap este 18 órakor debütál a zenekar Facebook-oldalán az ÓDZ legújabb sorozata. Hámori Máté vezetésével kötetlen beszélgetések és kamarazenélés során ismerkedhetünk meg a muzsikusok zenéhez fűződő viszonyával és az újrakezdés terveivel.  
Klasszikus hír

Fiatalítást ígér Gustavo Dudamel, a Párizsi Opera új zeneigazgatója

A venezuelai karmestert nevezték ki a Párizsi Opera zeneigazgatójának, aki hat évre szóló szerződést kötött az intézménnyel – írta meg a Papageno, a Slipped Disc zenei portálra hivatkozva.