Klasszikus

Hallgassa a Liszt Ferenc Kamarazenekart 2012-ben is!

2011.12.10. 10:00
Ajánlom
A világszínvonalat képviselő, nagy múltú zenei együttes eseménydús adventi időszakot él át - turné Japánban, németországi fellépés Boldoczki Gáborral, új koncertsorozat az Óbudai Társaskörben, és mindeközben ifjúsági hangversenyeket is ad, Baráti Kör Találkozókon játszik, valamint feszített tempóban készül az Olasz Kultúrintézetben meghirdetett bérleti hangversenyére és a jövő év eleji koncertekre.

A vonószenei hagyományokat kimagasló színvonalon ápoló zenekar október 29-én indított új sorozatot az Óbudai Társaskörben. A három koncertből álló széria legutolsó hangversenyét 2012. január 23-án még elcsíphetik az érdeklődők, ha jegyet váltanak. Az új bérletsorozat elindítását követően a kamarazenekar először november közepén Kínában, majd japán turnéja során népszerűsítette Liszt zenéjét a külföldi hallgatóság körében. Magyarországra visszatérve november 26-án pedig a fiatal lett hegedűművésznő, Baiba Skreide közreműködésével zárták a Világsztárok a Liszt Ferenc Kamarazenekarral című sorozatuk idei évét a Művészetek Palotájában. November végén az együttes ismét külföldre látogatott: ezúttal Regensburgba Bach- és Händel-műveket adtak elő, az est szólistái Boldoczki Gábor trombitaművész és a világszerte ünnepelt fiatal szopránénekes Iwona Sobotka voltak.

A Rolla János művészeti vezetésével működő együttes a külföldi turnék és hazai fellépések mellett az élményközpontú koncertpedagógiát és a közönséggel való személyesebb kapcsolatápolást is ugyanolyan fontosnak tartja: a december 5-i Baráti Kör Találkozó alkalmával a zenekar rövid koncertre és kötetlen társalgásra invitálta az ismerkedni vágyó közönséget, az új esztendőben pedig legközelebb január 19-én zenél alsó tagozatos diákoknak. A házigazda Becze Szilvi, zenész-újságíró lesz. A 2012-es évben ugyancsak három koncertből álló Rossini-Mozart sorozat kezdődik az Olasz Intézetben. A műsor során a legkedveltebb Mozart divertimentók mellett játékos és üde Rossini szonáták is megszólalnak. A hangversenyek időpontjai február 10. április 13. és május 18. A koncertekre 4500 Ft-os, 3500 Ft-os és 2500 Ft-os jegyek kaphatók, melyeket az ismert jegyirodákban. A szervezők az LFKZ Baráti Kör tagoknak 10%-os bérletvásárlási kedvezményt biztosítanak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.