Klasszikus

Hamarosan kezdődik az V. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál

2004.08.04. 00:00
Ajánlom
Augusztus 16. és 21. között rendezik meg az V. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivált. A programsorozat helyszínei Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye különböző települései lesznek. A rendezvényhez Szabó Dénes vezetésével karnagyi mesterkurzus is kapcsolódik.

A fesztivál gondolata a nyíregyházi Kodály Iskolához, azon belül is Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy nevéhez köthető. A mára már jelentős nemzetközi elismertségnek is örvendő rendezvénysorozat keretében számos magyar és külföldi együttest hallhatnak az érdeklődők. A hazai énekkarokat a nyíregyházi Banchieri Énekegyüttes, a Pro Musica Leánykar, a Cantemus Vegyeskar és a Napsugár Gyermekkórus, a debreceni Vox Antiqua Kamarakórus és a Vox Juventutis Gyermekkar, valamint a Miraculum Gyermekkórus (Kecskemét), a Testvérvárosok Terei Általános Iskola Gyermekkórusa (Pécs), a Kis Fazekas Kórus (Miskolc) és az Arany János Általános Iskola kórusa (Gyöngyös) képviseli. A fesztivál külföldi vendégei a Rigai Katedrális Gyermekkórusa és az ugyanebből a városból érkező Sapnis Leánykar (Lettország), az Unicovi Gyermekkórus (Csehország), a Magnólia Gyermekkar (Szlovákia), valamint a japán Fény kórus és a belga Scala énekkar lesznek.
Augusztus 21-én a mesterkurzus résztvevőinek záróhangversenyével fejeződik be az V. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.