Klasszikus

Hangszer és Zene est

2004.02.26. 00:00
Ajánlom
A zene rejtett összefüggéseit, az alkotási folyamatok eredetét keresik egy március 5-én este hét órakor kezdődő beszélgetéssorozat résztvevői. A Hangszer és Zene című zenei magazin által szervezett estekre a Budai Várban (1014 Kapisztrán tér 1., Aula) gyűlnek össze, hogy együtt kutassák a különböző szakterületek, folyamatok, stílusok közös szálait.

Az első alkalommal Madarász Iván (Erkel-, Bartók-Pásztory díjas zeneszerző, a Zeneakadémia egyetemi tanára) mesél majd alkotási attitűdjeiről, problémáiról, régi zenével való kapcsolatáról. Az est második felében Márkus Barbarossa János, a világhírű hangszerkészítő és hangszer restaurátor, a Dorotheum vezető hangszerszakértője lesz a vendég. Festő és költő, a legnagyobb erdélyi írószövetséget alapította és működteti, számtalan jazz zenekarban játszott, még Joe Pass együttesének egyik tagjával is; világhírű muzsikusok és Faludy György barátja, a nagy értékű hangszerek kiemelkedő szakértője. A hangszerek, a zene kapcsolata, a mai zenei, hangversenyvilág olyan szemléletét kapjuk, amely egyedülálló tapasztalatokból és tudásból érlelődött ki.

A meghívottakkal Domonkos Máté, a Hangszer és Zene magazin főszerkesztője beszélget. Gondolataikat zongoraszóval is illusztrálják majd. A rendezvényre a belépés díjtalan. Az Est programját élőben közvetítik interneten, a www.hangszereszene.hu honlapon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.