Klasszikus

Hangworkshop

2010.08.14. 14:20
Ajánlom
A Szigeten (ugyan nem éppen klasszikus) hangkutatás zajlik a Bélaműhely vezetésével mindennap délután az Octopuson. Koncert augusztus 14-én, szombaton este 19:00-kor lesz, lehet csatlakozni.

A közönség megismerkedhet a különös alkatrészekből összeállított hangszerekkel, tereptárgyakkal. A talált, ipari és háztartási tárgyak eredeti kontextusukból kiemelve, új egységként jelennek meg. Terebessy Tóbiás / Medence Csoport és a Bélaműhely által tervezett, főleg ipari hulladékokból készült hangkeltő eszközökön játszhat a közönség. A worskhop témája augusztus 12-én csütörtökön a kísérleti hangkeltő eszközök akusztikus és elektronikus megszólaltatásának lehetősége volt. Vendégként Thomas Zizka szlovákiai képzőművész egyedülálló gyökérhangszerével kapcsolódott be a kisérleti zenei programba az Iconorchestra tagjaival, valamint Bori Bálint hangzó tárgya, az Octopus Udvarban kiállított Kabóca is megszólalt.

A Bélaműhely könnyűzenekar 2007-ben alakult. Gyimesi, vajdasági, cigány és zsidó daloktól a zenei kísérletekig, avagy "szépen játsszál mer' elveszem". Főbb hangszereik a biciklidob, a teknoteknő, a gettómarimbula, a biciklikormánytilinkó, a hangburgerek, a gigantociplis, nagy sándor pajzsa és a billentyűzetshaker. Jelentsen mindez bármit.

2010. augusztus 11-16. (15:00- 19:00 között mindennap, szombaton 14:00-17:00 között)
Hajógyári-sziget, Octopus Összművészeti Helyszín
Sziget Fesztivál 2010
Terebessy Tóbiás / Medence Csoport, Thomas Zizka, Iconorchestra, Bori Bálint
A Bélaműhely tagjai: Horváth Richárd, Kopcsik Márton, Rimóczi István, Somló Dávid, Varga Merse

A zenekarról bővebb információ a belamuhely.blog.hu oldalon található.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.