Klasszikus

Hárfások, figyelem!

2010.09.20. 14:14
Ajánlom
Az MR Szimfonikusok hárfa munkakörre zenekari művészt keres részmunkaidőben. Jelentkezési határidő: szeptember 24.

Az MR Szimfonikusok azon képzett zenekari művészek jelentkezését várják, akik felsőfokú zenei végzettséggel, zenekari tapasztalattal és a pálya iránti elhivatottsággal rendelkeznek. Jelentkezés motivációs levéllel (mely tartalmazza a jelentkezők elérhetőségeit), egy egyoldalas szakmai önéletrajzzal (részletezve a korábbi és jelenlegi zenekari tapasztalatot, tanulmányokat, díjakat) és legalább két ajánlással lehetséges. A jelentkezéseket 2010. szeptember 24-ig várják a humanig@radio.hu e-mailre vagy postai úton a MR Humánpolitikai Igazgatóság, 1800 Budapest, Bródy Sándor u. 5-7. címre.


A kiválasztási eljárásban való részvétel feltétele a zenekari próbajáték teljesítése. A próbajátékra csak a jelentkezésük alapján kiválasztottak kapnak meghívást. A próbajátékra 2010. szeptember 28-án kerül sor. A meghallgatás anyaga tetszés szerinti versenymű első tétele (zongorakísérőt a zenekar nem tud biztosítani). A zenekari állások (Csajkovszkij: Virágkeringő a Diótörő szvitből, Verdi: A végzet hatalma - G-től H után 1. ütemig, Rimszkij-Korszakov: Spanyol capriccio - III. tétel végig) kottáját a próbajátékra meghívott jelentkezők megtekinthetik az MR Zenei Együttesek Irodáján, Fehér Eszternél előzetes megbeszélés alapján. A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy a szakmai kritériumainak nem megfelelő jelentkezőket a próbajátékból kizárja.

További információ: MR Zenei Együttesek Irodája, Fehér Eszter: tel.: (1) 328-8939.

www.radio.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.