Klasszikus

Hat Turandot – külföldi és hazai sztárokkal

2004.06.04. 00:00
Ajánlom
Júniusban hat alkalommal tapsolhatnak az érdeklődők Puccini Turandot című operájának a Magyar Állami Operaházban, s az előadásokon számos kiváló hazai és külföldi énekes lép színpadra. A címszerepet mind a hat este (2004. június 5-én, 10-én, 13-án, 17-én, 19-én, 23-án) Silvia Munteanu kelti életre. A fiatal román énekesnő kiemelkedő sikert aratott az Operaház egy korábbi szólista meghallgatásán, és ezt követően kérték fel őt erre a szerepre.

Ismét a budapesti dalszínház vendége lesz a koreai tenorista Lee Jeong-Won, aki három alkalommal (június 5-én, 10-én, 13-án) énekli Kalafot. Az előadásoknak lesz még egy vendégművésze, hiszen június 13-án Timurként Sergio Fontana lép színpadra. Ezt a szerepet június 5-én és 10-én Rácz István, június 17-én, 19-én és 23-án pedig Airizer Csaba alakítja.

Három este magyar Kalaf is énekel, hiszen június 17-én, 19-én és 23-án Molnár András kelti életre ezt a Puccini-hőst. A hat előadásnak összesen négy Liúja lesz, Sümegi Eszter június 5-én és 23-án lép színpadra, 10-én Tokody Ilona, 13-án Frankó Tünde, 17-én és 19-én pedig Lory Andrea énekli ezt a szerepet. A Kovalik Balázs rendezte produkciót három este Pál Tamás (június 5-én, 10-én és 13-án), három alkalommal pedig (június 17-én, 19-én és 23-án) Héja Domonkos vezényli.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.