Klasszikus

Hatni az érzékekre: Piknik koncertek

2014.06.10. 13:44
Ajánlom
A test és lélek kényeztetése, valamint a zenei és kulináris élvezetek egyedülálló összefonódása: a classic.

Esterházy ezzel várja hűséges látogatóit a közkedvelt piknik koncerteken, ahol a zene, a természet közelsége és a kastély varázslatos épülete egyedülálló hangulatot és élményeket tartogat. A szervezők továbbra is szeretnék a két élvezetet kombinálni, azaz a csodálatos akusztikájú Haydn Teremben felcsendülő szimfónikus koncerteket és a piknikezést, ki-ki kedve és tetszése szerint, klasszikusan, kosárral a fűben, vagy pedig asztalnál, elegánsan megterítve az egykori vadászlak közelében a mesés kastélyparkban.

Az első két, júliusi koncerten Jochem Hochstenbach irányítása alatt, nem csak a Pozsonyi Szimfónikusok, hanem olyan ismert szólisták is fellépnek majd, mint a Berlini Filharmónikusok szóló klarinétművésze, Wenzel Fuchs, aki Mozart-klarinétversenyét szólaltatja meg. Az esten felcsendül Csajkovszkij csodálatos V. szimfóniája is.

Augusztusban az operáé a főszerep, többek között Giuseppe Verdi Rigoletto, Gioachino Rossini Sevillai borbély és Gaetano Donizetti Szerelmi bájital című operáiból, a zenetörténet legszebb áriái és duettjei csendülnek fel fiatal sztárok előadásában. Rigoletto lánya, Gilda szerelme „drága nevét" énekli meg, amelyről nem is sejti, hogy nem a szeretett férfi igazi neve. Figaro itt, Figaro ott - énekli Rossini ravasz, önmagát nélkülözhetetlennek gondoló borbélya, míg Donizetti félénk Nemorinója azért imádkozik, hogy a szerelmi bájital hasson hőn szeretett Adinájánál. A szerelmesek történetei jelmez és álarc nélkül is képesek elvarázsolni hallgatóságukat.

2014. július 5., szombat, 19.30 ,Haydn Terem, Wenzel Fuchs és a Pozsonyi Szimfonikusok, vezényel Jochem Holstenbach

2014. július 6., vasárnap, 11.00 Haydn Terem, Wenzel Fuchs és a Pozsonyi Szimfonikusok, vezényel Jochem Holstenbach

2014. augusztus 9., szombat, 19.30, Haydn Terem, Rosa Feola, szoprán | Maxim Mironov, tenor | Jonathan Beyer, bariton Pozsonyi Szimfonikusok | Jochem Hochstenbach, karmester

2014. augusztus 10., vasárnap 11.00, Haydn Terem, Rosa Feola, szoprán | Robert McPherson, tenor | Jonathan Beyer, bariton Pozsonyi Szimfonikusok | Jochem Hochstenbach, karmester

Kérdésünk: melyik film betétzenéjeként lehetett talán a legtöbbször hallani Mozart A-dúr klarinétversenyét?

A helyesen válaszolók közül egyvalaki partnerével ellátogathat egy tetszőlegesen kiválasztott koncertre a fentiek közül.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.