Klasszikus

Haydn billentyűs muzsikája

2009.12.07. 12:58
Ajánlom
Utolsó felvonásához érkezett a Haydn-év, és ezzel együtt az osztrák zeneszerzőről szóló hangverseny-sorozat is. December 7-én és 21-és este hattól az MR Márványteremben is búcsúzik a Haydn-év.

Az MR Márványtermében január óta zajló, huszonegy részből álló koncerteken triók, szonáták, kvintettek, fantáziák, variációk hangzottak el hegedűn, brácsán, csellón, zongorán, fortepianón, csembalón, énekhangon a legkiválóbb művészek tolmácsolásában. Az utolsó két hangversenyen az idősebb generációhoz tartozó, kiváló előadók mellett feltűnnek az ifjabb tehetségek is. A 7-i koncerten Perényi Miklós és Rohmann Imre a frissdiplomás, Szigeti-Hubay Verseny győztesével, valamint a Yampolsky Nemzetközi Hegedűverseny második helyezettjével, Banda Ádámmal lép a közönség elé. 21-én az ifjú titánoké a színpad: Farkas Gábor zongorázik, Baráti Kristóf hegedül, Fenyő László gordonkázik. Ennél szebb codát maga Haydn sem komponálhatott volna.

Rohmann Imre (zongora), Banda Ádám (hegedű), Perényi Miklós (gordonka)
2009. december 7. 18:00 MR Márványterem
Haydn: C-dúr szonáta, Hob. XVI: 48; esz-moll trió, Hob. XV: 31; cisz-moll szonáta, Hob. XVI: 36; Esz-dúr trió, Hob. XV: 30
Haydn billentyűs muzsikája XXI/20

Farkas Gábor (zongora), Baráti Kristóf (hegedű), Fenyő László (gordonka)
2009. december 21. 18:00 MR Márványterem
Asz-dúr trió, Hob XV:14; F-dúr trió, Hob XV:37; E-dúr trió, Hob XV:34; G-dúr trió, Hob XV:25
Haydn billentyűs muzsikája XXI/21

www.radio.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.