Klasszikus

Haydn-Mozart Hugh Wolff-fal

2005.03.08. 00:00
Ajánlom
A Budapesti Fesztiválzenekar népszerű Haydn-Mozart zenekari koncertjeinek következő hangversenye március 12-én 19:45-kor lesz az Olasz Intézetben. Az est karmestere a Fesztiválzenekarral először dolgozó kiváló amerikai karmester, Hugh Wolff.

Mozart klarinétversenyének szólistája a BFZ szólamvezetője, Ács Ákos. A műsorban elhangzik még Haydn 89. szimfóniája és Mozart K. 425-ös "Linzi" szimfóniája. A hangverseny társrendezője a Metro Hírújság, az est bevételét a BFZ és a napilap a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiatal, pályakezdő művészeinek támogatására fordítja.

Az amerikai szülőktől 1953-ban, Párizsban született Hugh Wolff több amerikai szimfonikus zenekarnál eltöltött tanulóév után 1992-től nyolc éven át a világhírű amerikai Saint Paul Chamber Orchestra zeneigazgatója volt. 1997-től a Frankfurti Rádiózenekar vezető karmestere. Rendszeresen fellép a nagy amerikai együttesekkel (Boston, Chicago, Philadelphia, New York, Los Angeles, Washington, San Francisco) és fesztiválokon (Tanglewood, Ravinia, Aspen), de szívesen látott vendég Európa vezető zenekarainál is a Londoni Filharmonikusoktól a lipcsei Gewandhaus Zenekaráig. Lemezeit többször jelölték Grammy-díjra, Hilary Hahn-nal és a Birminghami Zenekarral készült felvétele 2001-ben a MIDEM Nagydíját nyert el Cannes-ban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.