Klasszikus

Haydn-Mozart Hugh Wolff-fal

2005.03.08. 00:00
Ajánlom
A Budapesti Fesztiválzenekar népszerű Haydn-Mozart zenekari koncertjeinek következő hangversenye március 12-én 19:45-kor lesz az Olasz Intézetben. Az est karmestere a Fesztiválzenekarral először dolgozó kiváló amerikai karmester, Hugh Wolff.

Mozart klarinétversenyének szólistája a BFZ szólamvezetője, Ács Ákos. A műsorban elhangzik még Haydn 89. szimfóniája és Mozart K. 425-ös "Linzi" szimfóniája. A hangverseny társrendezője a Metro Hírújság, az est bevételét a BFZ és a napilap a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiatal, pályakezdő művészeinek támogatására fordítja.

Az amerikai szülőktől 1953-ban, Párizsban született Hugh Wolff több amerikai szimfonikus zenekarnál eltöltött tanulóév után 1992-től nyolc éven át a világhírű amerikai Saint Paul Chamber Orchestra zeneigazgatója volt. 1997-től a Frankfurti Rádiózenekar vezető karmestere. Rendszeresen fellép a nagy amerikai együttesekkel (Boston, Chicago, Philadelphia, New York, Los Angeles, Washington, San Francisco) és fesztiválokon (Tanglewood, Ravinia, Aspen), de szívesen látott vendég Európa vezető zenekarainál is a Londoni Filharmonikusoktól a lipcsei Gewandhaus Zenekaráig. Lemezeit többször jelölték Grammy-díjra, Hilary Hahn-nal és a Birminghami Zenekarral készült felvétele 2001-ben a MIDEM Nagydíját nyert el Cannes-ban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

„A mi generációnk nem kapható a gyűlölködésre” – A 30 év alatti színművészek levele az Országgyűléshez

A december 9-én a szabad színházakért és a kultúra függetlenségéért meghirdetett tüntetésen Sodró Eliza, a Radnóti Színház művésze olvasta fel 111 harminc év alatti színművész levelét az Országgyűléshez.
Színház

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

Szégyen, Hamlet, A bajnok, Az ember tragédiája – többek között ezeket a produkciókat ajánlották azok a színházi alkotók, akiket a december 9-i tüntetésen kérdeztünk meg arról, mire hívnák el a politikai döntéshozókat.
Klasszikus

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Színház

Megszavazta a Parlament az új színháztörvényt

115 igen szavazattal elfogadta az Országgyűlés a kulturális törvénycsomagról szóló törvényjavaslatot, amely miatt hétfőn ezrek tüntettek a Madách téren.
Vizuál

Tíz új európai filmet kínál az ArteKino Filmfesztivál az interneten

December 31-ig tart az ArteKino Filmfesztivál, amely tíz új európai filmhez biztosít ingyenes, online hozzáférést. A filmbarátok kényeztetésére minden filmet magyar felirattal láttak el, sőt rendezői nyilatkozatot, szinopszist és filmajánlót is mellékeltek hozzájuk. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus konferencia

Mi a helyzet a nőkkel a zenében?

Január 8-án és 9-én, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében szimpóziumot rendeznek a fenti kérdés megvitatására.
Klasszikus zongora

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.
Klasszikus hír

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Klasszikus advent

Mozart átiratában hallható Händel Messiása

Az átirat Anger Ferenc rendezésében, Nádasdy Ádám új magyar fordításával csendül fel december 21-én az Erkel Színházban. A karácsonyi négy előadás szólistái Rácz Rita, Schöck Atala, Horváth István és Cser Krisztián, az Opera Zenekart és az Énekkart Kesselyák Gergely vezényli.
Klasszikus hír

Pozsonyi kórusversenyt nyert a Magnificat Leánykar

Kortárs és szakrális kategóriában is első helyezést ért el a Magnificat Leánykar egy pozsonyi kórusversenyen.