Klasszikus

Házikoncerttel ünnepli Klukon Edit születésnapját az Altalena

2023.02.07. 09:20
Ajánlom
Az Altalena Zenei Közösség február 22-én, Telkiben rendezi meg a kiváló zongoraművész köszöntését, melyre egy meghitt, szűk körű koncert keretében kerül sor.

A házikoncert-sorozat az Altalena Zenei Közösség egy kiemelt, újonnan induló eseménysorozata. A házi koncertek során az előadóművészek és a közönség egy meghittebb, szűkebb körben ismerkedhetnek meg a klasszikus zenei élet kiemelt műveivel, találkozhatnak egymással, eszmét cserélhetnek.

A sorozat célja a hagyományos szalonélet újraélesztése, megőrizve annak exkluzivitását. Az első állomás Klukon Edit születésnapi koncertje lesz.

A művésznő és a koncertet szervező Altalena Zenei Közösség kapcsolata régi időkre nyúlik vissza, Balog Alexandra a Zenei Közösség alapítója, szakmai vezetője és Klukon Edit évek óta ápolnak szoros szakmai kapcsolatot. Klukon Edit rendszeres fellépője a 2023-ban immár 10. alkalommal megvalósuló Altalena Zenei Fesztiválnak. A szervezők ezúttal a művésznő születésnapját egy meghitt, szűkebb körű exkluzív házikoncerttel ünneplik

„Hálás vagyok az Időért. Az időért, amely valójában talán nem is létezik. Legyen kevés, legyen bővelkedő, mindig annyi adatik, amennyit mindannyian ajándékként fogadhatunk.

A koncert műsorát egy csodálatos gyöngyfüzérhez hasonlítanám. Igazgyöngy-folyam.

Elegendő lehet csupán egy szemet görgetni tenyerünk erezetében, de csodával határos az öröm, mely a kis egységek finom kapcsolódása révén elhozza a Napfelkelte mindent bevilágító boldogságát” – osztotta meg gondolatait a koncertről Klukon Edit.

Fejléckép: Klukon Edit (forrás: Altalena Zenei Közösség)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Számos jelentkező pályázik a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára

A Magyar Állami Operaház főigazgatói pályázatára március 28-ig lehet jelentkezni, a napokban megjelent hírek szerint több jelentkező, énekes, karmester és rendező is megméretteti magát.
Színház

Újabb akadály gördült Eszenyi Enikő budapesti visszatérése elé

Eszenyi Enikő február végén eltörte a csuklóját a Csodálatos vagy, Júlia! című előadás fotóspróbáján. Emiatt májusra kellett halasztani az előadás premierjét a Játékszínben, most pedig Pásztor Erzsi jelentette be, hogy visszaadja a szerepét.
Vizuál

Felszabadított női testek, tabuk nélkül

Saját testüket médiumként használva fogalmazták meg a női lét kérdéseit azok az művészek, akiknek munkáit a Liget Galéria „Lerántjuk a leplet” című kiállításán láthatjuk még április 6-ig.
Vizuál

Ha ezt a tekintetet látja, jobb, ha menekül

Ha nem is hallott még a Kubrick-nézésről, egész biztosan látta már valamelyik filmben az amerikai rendező védjegyévé vált megoldást, amely minden egyszerűsége ellenére vérfagyasztóan hatásos.
Klasszikus

Benjamin Appl, a bársonyos hangú dalkirály, akit muszáj hallani

Végtelen szín áramlik a hangjában, és szinte elviselhetetlenül megindító, ahogy énekel. Így vélekednek a nemzetközi kritikusok a német–brit lírai sztárbaritonról, Benjamin Applről.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Bretz Gábor és Dragony Tímea kapta idén a Bartók–Pásztory-díjat

A kuratórium 2023-ban Bretz Gábor operaénekesnek és Dragony Tímea zeneszerzőnek ítélte a Bartók–Pásztory-díjat, az átadóünnepséget a hagyománynak megfelelően március 25-én tartották a Zeneakadémián.
Klasszikus hír

A Zeneakadémia a világ száz legjobb előadó-művészeti egyeteme közé került

A Quacquarelli Symonds (QS) 2023-as ranglistája alapján előadó-művészet kategóriájában a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem az 51-100. hely közé került. Egyetlen más hazai egyetem sem kapott ilyen magas helyezést.
Klasszikus ajánló

Tedi Papavramival ad koncertet az Anima Musicae Kamarazenekar

A Grandioso-sorozat harmadik koncertjén, április 22-én ismét egy világhírű hegedűművésszel, Tedi Papavramival ismerteti meg a hazai közönséget az Anima Musicae Kamarazenekar.
Klasszikus ajánló

Könyvbemutató, koncert és tárlatvezetés Bartók Béla születésnapján

A Bartók-összkiadás két új, a szerző vonósnégyeseit tartalmazó kötetét ismerheti meg a közönség a Zenetudományi Intézet március 25-i, zenés programján.
Klasszikus ajánló

Benjamin Appl, a bársonyos hangú dalkirály, akit muszáj hallani

Végtelen szín áramlik a hangjában, és szinte elviselhetetlenül megindító, ahogy énekel. Így vélekednek a nemzetközi kritikusok a német–brit lírai sztárbaritonról, Benjamin Applről.