Klasszikus

Házikoncerttel ünnepli Klukon Edit születésnapját az Altalena

2023.02.07. 09:20
Ajánlom
Az Altalena Zenei Közösség február 22-én, Telkiben rendezi meg a kiváló zongoraművész köszöntését, melyre egy meghitt, szűk körű koncert keretében kerül sor.

A házikoncert-sorozat az Altalena Zenei Közösség egy kiemelt, újonnan induló eseménysorozata. A házi koncertek során az előadóművészek és a közönség egy meghittebb, szűkebb körben ismerkedhetnek meg a klasszikus zenei élet kiemelt műveivel, találkozhatnak egymással, eszmét cserélhetnek.

A sorozat célja a hagyományos szalonélet újraélesztése, megőrizve annak exkluzivitását. Az első állomás Klukon Edit születésnapi koncertje lesz.

A művésznő és a koncertet szervező Altalena Zenei Közösség kapcsolata régi időkre nyúlik vissza, Balog Alexandra a Zenei Közösség alapítója, szakmai vezetője és Klukon Edit évek óta ápolnak szoros szakmai kapcsolatot. Klukon Edit rendszeres fellépője a 2023-ban immár 10. alkalommal megvalósuló Altalena Zenei Fesztiválnak. A szervezők ezúttal a művésznő születésnapját egy meghitt, szűkebb körű exkluzív házikoncerttel ünneplik

„Hálás vagyok az Időért. Az időért, amely valójában talán nem is létezik. Legyen kevés, legyen bővelkedő, mindig annyi adatik, amennyit mindannyian ajándékként fogadhatunk.

A koncert műsorát egy csodálatos gyöngyfüzérhez hasonlítanám. Igazgyöngy-folyam.

Elegendő lehet csupán egy szemet görgetni tenyerünk erezetében, de csodával határos az öröm, mely a kis egységek finom kapcsolódása révén elhozza a Napfelkelte mindent bevilágító boldogságát” – osztotta meg gondolatait a koncertről Klukon Edit.

Fejléckép: Klukon Edit (forrás: Altalena Zenei Közösség)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Plusz

Ugorjon fejest a szabadtéri szezonba a júniusi Fidelióval!

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. júniusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Jazz/World

Fedél nélkül – Simon Kornél zenekara ad koncertet a 6SZÍN-ben

Simon Kornél és Tótváradi Zsolt szerzőpáros együttese, a Boughris május 30-án tartja meg bemutatkozó estjét a terézvárosi játszóhelyen. A zenekar átmenetet képez a Pink Floyd és John Mayer stílusa között. 
Színház

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus gyász

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Klasszikus ajánló

Martha Argerich, Mischa Maisky és Fazil Say is fellép a 10. Cziffra Fesztiválon

A 2025-ben 10. jubileumát ünneplő Cziffra Fesztivál különösen gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. A mintegy 40 eseményt számláló ünnepi hangversenysorozat ősszel, Cziffra György születésnapjához kapcsolódóan indul Oslóban, Budapesten és Londonban.
Klasszikus hír

Idén is tíz fiatal kapott Junior Prima Díjat a klasszikus, a könnyűzene és a jazz területéről

A május 15-én a Magyar Zene Házában tartott ünnepélyes díjátadón tíz harminc év alatti kiemelkedő művészt díjaztak, akik az elismerés mellett hárommillió forint támogatásban is részesülnek.
Klasszikus hír

Rangos elismerést kapott egy francia magazintól a Budapesti Fesztiválzenekar Eroica-lemeze

„Igazi mérföldkőhöz értünk a mű lemezfelvételeinek történetében” – fogalmazott a Diapason magazin kritikusa indoklásában. A BFZ lemezéről korábban a nemzetközi kritikai visszhang is elismerően szólt.
Klasszikus ajánló

Schiff András is fellép május végén Kismartonban

A bécsi klasszika és Joseph Haydn kompozícióinak bölcsője, az Esterházy-kastély 2024-ben, az Esterházy alapítványok megalapírásának 30., jubileumi évében az évfordulóhoz méltó programokkal és kitárt kapukkal várja a klasszikus zene szerelmeseit. Így lesz ez májusban és júniusban is.