Klasszikus

Hegedűsök figyelem!

2007.04.09. 00:00
Ajánlom
A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara hangversenymesteri próbajátékot hirdet. A jelentkezés feltétele: hegedű szakon szerzett művészdiploma és 3 év zenekari gyakorlat. Jelentkezési határidő: május 4.

A próbajáték két fordulós, az első forduló időpontja 2007. május 11. péntek 10:00 óra. A meghallgatás anyaga: Mozart hegedűverseny első vagy utolsó tétele – kadenciával és egy Bach Szólószonáta I. tétele és fúgája, vagy a Chaconne.

A második forduló időpontja 2007. május 21. hétfő 17:00 óra. Itt egy nagy hegedűverseny első, vagy utolsó tételét kell megszólaltatni. Hegedűszólókkal is kell készülni a következő zenekari művekből: Richard Strauss: Imigyen szóla Zarathustra, Till Eulenspiegel, Beethoven: Missa Solemnis, Rimszkij-Korszakov: Seherezádé, Kodály: Psalmus Hungaricus.

A zenekari szólók kottaanyaga átvehető a Magyar Rádió Zenekari Irodájában. Zongorakísérőt a Rádió nem biztosít. Jelentkezni lehet írásban, 2007. május 4-ig. Cím: Magyar Rádió Zrt., Zenei Együttesek Irodája, 1800 Budapest, Bródy Sándor utca 5-7., tel.: (1) 328-8326.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.