Klasszikus

Helyet a zenének!

2008.05.23. 00:00
Ajánlom
Új koncertterem nyílik a Zeneszalon és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi kar együttműködéseképp, az egyetem Szentkirályi utcai dísztermében. A II. János Pál pápáról elnevezett terem május 29-én nyitja kapuit, Miriam Rodriguez Brüllova szlovák gitárművésznő és a prágai Talich Kamarazenekar tagjaiból álló Corde Armoniche kvintet koncertjével.

A mintegy 150 főt befogadó terem kiváló akusztikája, az Astóriához közeli jó elérhetősége, és nem utolsósorban az egyetem hallgatóságának immár négy éves töretlen érdeklődése a klasszikus zene iránt ideális helyszínné teszi a Pázmány dísztermét kisebb kamarakoncertek megrendezéséhez. A május végi hangversenyen – amelyre a belépés ingyenes – Vivaldi, Boccherini, Castelnuovo-Tedesco és Pujol művei csendülnek fel, a házigazda szerepét Szilasi Alex vállalta magára.

(2008. május 29. 18:30 Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Kar (Budapest) - Miriam Rodriguez Brüllova (gitár) és a Corde Armoniche kvintet koncertje; Vivaldi: A-dúr concerto gitárra, hegedűre és brácsára, RV 82; Boccherini: IV., D-dúr kvintet; Castelnuovo-Tedesco: Kvintet gitárra és vonósnégyesre, op. 143; Maximo Diego Pujol: Buenos Aires szvit gitárra és vonósnégyesre; tagjai: Miriam Rodriguez Brüllova (gitár), Frantisek Soucek, Daniela Souckova (hegedű), Vera Binarova (brácsa), Jiri Prihoda (cselló)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Lábnyomok előttem és mögöttem – beszélgetés Bérczes Lászlóval

Tavaly jelent meg Kötőszavak címmel Bérczes László könyve, amiben a szerző ezúttal magáról ír. A kötet apropójából ültünk le beszélgetni a Jászai-díjas rendezővel.
Klasszikus

Osztrák és román versenyzők nyertek az 5. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyen

A Kokas Katalin és Kelemen Barnabás által kilenc éve életre hívott Fesztivál Akadémia Budapest keretében rendezték meg július 4. és 14. között Budapesten a 22 év alattiaknak szóló 5. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt.
Zenés színház

Élje át ön is élő időben a Bayreuth-i Ünnepi Játékok nyitóelőadását!

Wagner ritkán játszott operájának, a Trisztán és Izoldának élő közvetítése Bayreuth-ból Magyarországon először 2024-ben, kizárólag a budapesti Cinema MOM moziban lesz megtekinthető.
Vizuál

Mikor pusztul el egy birodalom? – szeptemberben érkezik a mozikba Francis Ford Coppola új filmje

Megérkezett az első magyar teaser előzetes a legendás amerikai rendező legújabb, Megalopolisz című sci-fijéhez, amely Coppola testamentuma és egyben a gyáva hollywoodi stúdiórendszer kritikája is.
Színház

„Minden este hazaviszek én is valamit” – interjú Schell Judittal

Mit tegyünk, hogy elkerüljük a szokásos párkapcsolati zsákutcákat? Hogyan építünk torlaszt és falakat a játszmáinkból? Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ a Szeretetkert című előadás a Kultkikötőben július 27-én. Balatonszárszón négy kiváló színművész, Schell Judit, Jordán Adél, Mészáros Máté és Szervét Tibor várja a nézőket.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Európai és argentin tánczenék találkozása – Pápán lép fel a Pannon Ifjúsági Zenekar

Július utolsó előtti vasárnapján különleges zenei programra várja a hallgatóságot a Pannon Ifjúsági Zenekar Pápán, a lenyűgöző Esterházy-kastély udvarán: az elmúlt évszázadok dél-amerikai és európai zenéje ad egymásnak randevút az együttes tolmácsolásában.
Klasszikus kritika

Világrengető dallamok – az elmúlt száz évből származó zenéket játszottak a Berlini Konzerthausban

A modern kor mesterművei – ezzel a címmel hirdette évadzáró koncertjét a Berlini Konzerthaus Zenekara. Az együttes idén nagy hangsúlyt fektetett a 20-21. századi alkotásokra, már a szezon elején is hangversenyt szenteltek a témának.
Klasszikus hír

Osztrák és román versenyzők nyertek az 5. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyen

A Kokas Katalin és Kelemen Barnabás által kilenc éve életre hívott Fesztivál Akadémia Budapest keretében rendezték meg július 4. és 14. között Budapesten a 22 év alattiaknak szóló 5. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt.
Klasszikus ajánló

Idén is régizenei hétvégék várják a közönséget Eszterházán

Idén nyáron is Eszterházára invitálja a közönséget a Haydneum – Magyar Régizenei Központ, ahol július 19. és augusztus 25. között hat hétvégén keresztül magas színvonalú, korhű hangszeres régizenei hangversenyeket rendeznek.
Klasszikus beszámoló

Kobayashi Ken-Ichiróval turnézott Japánban a MÁV Szimfonikus Zenekar

A MÁV Szimfonikus Zenekar a legutóbbi, 2019-es nagy sikerű japán turné után idén június 17-től július 7-ig újra a „felkelő nap országának” nagyvárosaiban vendégszerepelt, Kobayashi Ken-Ichiro vezényletével.