Klasszikus

Hétvégi orgonamuzsika

2010.05.26. 14:23
Ajánlom
Szombat este Magda Dávid játszik a Kassai téri Szentlélek-templomban, vasárnap pedig Trajtler Gábor ad koncertet a Deák téri Evangélikus templomban.

Magda Dávid 1984. március 9-én született Egerben. Középiskolai tanulmányait a Kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte Révész László tanítványaként, majd a Szegedi Egyetemre nyert felvételt, ahol tanára Dr. Csanádi László. 2006-ban a Szegedi Orgonafesztiválon, 2007-ben a Temesvári Nemzetközi Orgonaversenyen szerepelt eredményesen. Műsorán Bach, Liszt, Grieg és Widor művei szerepelnek.

Trajtler Gábor 1929. május 12-én született Budapesten, evangélikus teológusként, valamint zeneszerzés és orgona tanszakon végzett Gergely Ferenc növendékeként. 1959-62 között a Deák Téri Evangélikus Templom orgonistája, 1976-tól a Magyarországi Evangélikus Egyház országos egyházzenei igazgatója, majd tanszékvezető a Teológián. Számos egyházzenei kiadványt adott ki, több tucat orgonát tervezett, és olyan kortárs magyar zeneszerző orgonaművének ősbemutatója fűződik nevéhez, mint Gárdonyi Zoltán, Sulyok Imre vagy Szokolay Sándor. Előadásában 2010. május 30-án vasárnap 18 órától Buxtehude, Bach és Gárdonyi Zoltán művei mellett az orgonaművész egy-egy Kodály- és Bartók-átirata szólal meg.

Magda Dávid orgonaestje
2010. május 29. 19:30
Herminamezői Szentlélek templom

Műsor

Trajtler Gábor orgonál
2010. május 30. 18:00
Deák Téri Evangélikus Templom

Műsor

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Klasszikus

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.