Klasszikus

Hírek Pannóniából

2006.11.25. 00:00
Ajánlom
A Pannon Filharmonikusok is gazdag programmal várják az őszi napokon a koncertlátogatókat. Hangversenyeikből válogattunk.

A Pannon Filharmonikusok Gyermán István Alapítványa jótékonysági hangversenyt rendez 2006. november 3-án a Pécsi Nemzeti Színházban, a zene szeretetének és értékének fennmaradásáért. A zene továbbörökítésének szép példáját mutatja maga a hangverseny, ahol Bach kettős hegedűversenyét a zenekar első koncertmestere, Gyermánné Vass Ágnes és lánya, Gyermán Júlia adja elő. Az est karnagya Hamar Zsolt lesz.

A zenekar bérletesei minden megvásárolt jegy mellé ajándékjegyet kapnak, mellyel vendégül láthatnak valakit, akinek nincs bérlete, nem szokott koncertre járni, de törzsközönségünk szívesen beavatná őt az élő zenehallgatás szépségébe.

Emlékezzen szeretteire és Jézusra a Pécsi Bazilikában! A Pannon Filharmonikusok Halottak napjához, Karácsony ünnepéhez és Húsvéthoz kötődő oratórikus hangversenyei méltó és magasztos alkalmat nyújtanak az emlékezésre és ünneplésre. Töltse ezt a három estét családjával nyugalomban, lelki békében, a zene és ének határtalan, a fizikai korlátokat átlépő világában. A három hangversenyre Oratórium-bérlet váltható, mellyel garantálja, hogy biztosan lesz ülőhelye a koncerteken.

A bérletek árai: 3700 Ft; 3000 Ft; 2400 Ft. Részletfizetési lehetőséget és családi kedvezményt biztosítanak! A bérletek megválthatók a Filharmónia jegyirodájában (Pécs, Színház tér, (72) 310-539; bérletrendelés interneten: www.pfz.hu), és az októberi koncert előtt a helyszínen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.