Klasszikus

Hírességek Szolnokon

2005.03.29. 00:00
Ajánlom
Kényeztetésre nem lehet panasza a zenekedvelőknek a tizenharmadszor megrendezett Szolnoki Zenei Fesztiválon, amelynek történetében többször volt rá példa, hogy egy-egy világhírű külföldi művész kizárólag Szolnokon adott koncertet. Nem csoda, ha a fellépők kedvéért a környező országokból is jönnek a zenebarátok.

Itt járt többek között Maurice André trombita-, Isaac Stern hegedű-, Jean Pierre Rampal fuvola-, Fischer Annie zongoraművész, de énekelt már Szolnokon Rost Andrea, Kincses Veronika, Kováts Kolos. Emlékezetes estet adott a King's Singers ének-, a Mojszejev Táncegyüttes, a Budapest Klezmer Band.

A május 10-ig tartó idei kínálat is már-már zavarba ejtően, bőséges. Ma este hét órakor a Belvárosi Nagytemplomban énekel a Nyíregyházi Cantemus Kórus Pro Musica Leánykara. A kórus az Európa Nagydíj és a Magyar Örökség-díj méltó tulajdonosa. Április 4-én a Szigligeti Színházban romantikus operagálán az Állami Operaház vezető művészei, Sümegi Eszter, Kertesi Ingrid, Fekete Attila lépnek fel. A megyeháza dísztermében április 6-án este a négytagú Liszt-díjas Auer Vonósnégyes, 12-én Frankl Péter, Londonban élő zongoraművész, 19-én a kísérletező művészként ismert Kárászy Szilvia harangjátékkal mutatkozik be. A színházban április 25-én az ExperiDance Tánctársulat A fém legendáját adja elő. Ugyanitt hallható május 3-án a Miskolci Szimfonikus Zenekar Rico Saccani vezényletével. Május 10-én a 25 éves Győri Balett előadása zárja a zenei csemegéket kínáló produkciók sorát.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.