Klasszikus

Hollerung Gábor: "Sting elégedett a Dohnányi Zenekarral"

2011.06.23. 12:09
Ajánlom
Sting elégedett a Budafoki Dohnányi Zenekarral, és a június 11-i grazi koncert után izgatottan várja az együttműködés második állomását, a június 30-i budapesti fellépést.

Az ősszel 60. születésnapját ünneplő Sting szimfonikus műsora keretében tavaly novemberben már koncertezett a Papp László Budapest Sportarénában, ezúttal a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri a színpadon a sztárt. "Sting Symphonicity című koncertsorozata egyik karmestere, Chelsea Tipton bejelentkezett a BDZ Facebook-oldalán és bejegyzésében a turné eddigi legjobb koncertjének nevezte a június 11-i grazi koncertet" - mondta Hollerung Gábor az MTI-nek. Mint megjegyezte, nem tudja, a Budafoki Dohnányi Zenekar miért két koncertre kapott felkérést Sting menedzsmentjétől, de a brit zenész turnéja során két-három koncertenként általában más-más nagyzenekarral lép fel. "Budapesten ugyanazt a 23 számot adjuk elő, amit június 11-én Grazban, és más városokban is. A repertoárt előre megadták, ezt kellett a zenekarnak megtanulni, ezt próbáltuk Graz előtt is Budapesten. A betanító karmester Chelsea Tipton volt, aki vezényel is a turnén, de a grazi és a budapesti állomáson Sarah Hicks-é a karmesteri pálca. A koncertek percre pontosan elő vannak készítve, minden ki van számolva" - tette hozzá.

A Police egykori frontemberének turnéján szimfonikus hangszerelésben szólal meg például Roxanne, Next To You, az Every Little Thing She Does Is Magic, az Every Breath You Take, az Englishman In New York, a Fragile, a Russians, az If I Ever Lose My Faith In You, a Fields of Gold vagy a Desert Rose. A tavaly novemberi budapesti koncerthez képest új lesz a Message In A Bottle. A zenekar - Grazhoz hasonlóan - a koncert előtt, a színpadon tart egy rövid próbát Sting részvételével. Stinget a nagyzenekar mellett egy rockcsapat is kíséri majd, ebben Dominic Miller gitározik, Rana Krija ütőhangszereken játszik, Jo Lawry vokálozik, és Ira Coleman a basszusgitáros.

Hollerung Gábor kitért arra, hogy a nyolcvannál is több tagból álló Budafoki Dohnányi Zenekarból ötvenvalahányan lépnek fel Stinggel, ennyire volt szükség a műsor hangszerösszeállítása alapján. "Hárman játszanak szólót: Kalla-Tóta Hajnalka hegedűn a Whenever I Say Your Name című dalban, Csatos Ferenc trombitán az All Would Envy-ban, Nyers Alex pedig klarinéton az Englishman In New York-ban" - hangsúlyozta a zeneigazgató-karmester, aki ezúttal nem lép színpadra, és a koncerteken sem tud(ott) ott lenni; a "távolból drukkol" csapatának.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.