Klasszikus

Horgonyt le! - Bárka Fesztivál a Kultuccában

2005.08.25. 00:00
Ajánlom
Idén harmadik alkalommal vet horgonyt a Bárka Kikötő a Ráday Kultuccában 2005. augusztus 26. és 28. között. A három napos, ingyenes programsorozat olyan különlegességeket nyújt, mint a Balanescu Quartet, Boris Kovac vagy Mitsoura koncertje a Bakáts téri Nagyszínpadon.

Láthatjuk továbbá Buster Keaton némafilmjeit, amelyeknek hangosságáért Lamm Dávid és barátai felelnek;a Ráday utca multikulturális fesztiválhajója pedig a Művészetek Völgyéből érkezik a Bakáts térre, hogy a Káli-medence tíz napos összművészeti fesztiváljának esszenciáját hozza el Budapestre. A Bárka a pulai „kikötői rend” alapján építi fel a Ráday utcai programot is: kiállítások, zöldek, napfényműterem, meseház várja a kicsiket és a nagyokat. A három napos ingyenes fesztivál programokat kínál az irodalom, a klasszikus- és a könnyűzene, valamint a film rajongói számára.

Esténként a Bakáts téri Nagyszínpadon olyan világhírű zenészek lépnek fel, mint a Balanescu Quartet Nagy-Britanniából, a Pulán nagy sikert aratott Boris Kovac és a Ladaaba Orchest Szerbia-Montenegróból, valamint Mitsoura, azaz Juhász Miczura Mónika összetéveszthetetlen hangjával és egyedi előadói tehetségével. Az esti koncertek előtt T. S. Eliot verseket hallhatnak az érdeklődők Újhelyi Kinga és a Zakota együttes előadásában, megismerhetik az Úrhatnám szolgáló esetét egy XVII-XVIII. századi üde zenéjű vígoperába bújtatva, valamint Stravinsky-Ramuz A katona története című művét. Megtudhatjuk, milyen beszélgetőtárs Háy János, aki Garaczi Lászlót, Parti Nagy Lajost és Marno Jánost látja vendégül a (Nem) mindennapi irodalomban; Buster Keaton némafilmjeire Lamm Dávid és barátai imporvizálnak majd. Baráth Ferenc színházi plakátjaiból, Révész Róbert színházi fotóiból és Cseh András festményeiből nyílik kiállítás az utcában. A Zöldsátorban pedig hulladék papírból készíthetünk egyedi téglákat, montázst vagy képeslapot…

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Klasszikus

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Zenés színház

Signor Crescendo

Százötven éve hunyt el Gioachino Rossini. Ebből az alkalomból felavatták a zeneszerző mellszobrát a korszerűsítés alatt és állványok mögött álló Operaházban, ahol a dalszínház énekesei kedvenc áriáik előadásával tisztelegtek az olasz mester előtt.
Vizuál

Mégsem Klimt-domborművet találtak Budapesten?

Két Klimt-szakértő szerint nem Gustav Klimt munkája az a Budapesten talált dombormű, amelyet kedden mutattak be a Magyar Belsőépítész Egyesület közgyűlésén - írta a The Art Newspaper.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Könnyed kortárs kalandok az Óbudai Társaskörben

A Budapest Saxophone Quartet szaxofonosaival folytatódik a kortárszenei sorozat, először ad magyar nyelvű sanzonestet Szilágyi Enikő, lesz filmvetítés, visszatérnek Seress Rezső-slágerei, nem maradnak el az operarészletek, lesz medley és mashup – az Óbudai Társaskör februári kínálatából szemezgettünk.
Klasszikus ajánló

Berlioz ritkán hallható brácsaversenyét adja elő Szűcs Máté

A Harold Itáliában is elhangzik a Nemzeti Filharmonikusok koncertjén, amelyet a Müpa után a Pesti Vigadóban is megismétel az együttes.
Klasszikus nagybőgő

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Klasszikus macska

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.