Klasszikus

Horgonyt le! - Bárka Fesztivál a Kultuccában

2005.08.25. 00:00
Ajánlom
Idén harmadik alkalommal vet horgonyt a Bárka Kikötő a Ráday Kultuccában 2005. augusztus 26. és 28. között. A három napos, ingyenes programsorozat olyan különlegességeket nyújt, mint a Balanescu Quartet, Boris Kovac vagy Mitsoura koncertje a Bakáts téri Nagyszínpadon.

Láthatjuk továbbá Buster Keaton némafilmjeit, amelyeknek hangosságáért Lamm Dávid és barátai felelnek;a Ráday utca multikulturális fesztiválhajója pedig a Művészetek Völgyéből érkezik a Bakáts térre, hogy a Káli-medence tíz napos összművészeti fesztiváljának esszenciáját hozza el Budapestre. A Bárka a pulai „kikötői rend” alapján építi fel a Ráday utcai programot is: kiállítások, zöldek, napfényműterem, meseház várja a kicsiket és a nagyokat. A három napos ingyenes fesztivál programokat kínál az irodalom, a klasszikus- és a könnyűzene, valamint a film rajongói számára.

Esténként a Bakáts téri Nagyszínpadon olyan világhírű zenészek lépnek fel, mint a Balanescu Quartet Nagy-Britanniából, a Pulán nagy sikert aratott Boris Kovac és a Ladaaba Orchest Szerbia-Montenegróból, valamint Mitsoura, azaz Juhász Miczura Mónika összetéveszthetetlen hangjával és egyedi előadói tehetségével. Az esti koncertek előtt T. S. Eliot verseket hallhatnak az érdeklődők Újhelyi Kinga és a Zakota együttes előadásában, megismerhetik az Úrhatnám szolgáló esetét egy XVII-XVIII. századi üde zenéjű vígoperába bújtatva, valamint Stravinsky-Ramuz A katona története című művét. Megtudhatjuk, milyen beszélgetőtárs Háy János, aki Garaczi Lászlót, Parti Nagy Lajost és Marno Jánost látja vendégül a (Nem) mindennapi irodalomban; Buster Keaton némafilmjeire Lamm Dávid és barátai imporvizálnak majd. Baráth Ferenc színházi plakátjaiból, Révész Róbert színházi fotóiból és Cseh András festményeiből nyílik kiállítás az utcában. A Zöldsátorban pedig hulladék papírból készíthetünk egyedi téglákat, montázst vagy képeslapot…

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Nyomozás az Operában – akcióban a jogi osztály

Noha az egyik legfelemelőbb érzés kétségkívül a művészeket illeti, amikor a színpadon megcsillogtathatják tudásukat, majd fürdőzhetnek a közönség jól megérdemelt elismerésében, mégis, ahhoz, hogy ez létrejöhessen, többek között az Opera jogi csapatának hathatós közreműködésére is szükség van.
Színház

Végigsöpör a tao-változások előszele a színházi szakmán

Az Orlai Produkciós Iroda és a Veres1Színház is csatlakozott a vészharangot megkongató magánszínházakhoz, akik a társasági adókból történő kultúratámogatási lehetőség megszűnése miatt kerültek nehéz helyzetbe.
Vizuál

Színházi reklámfogás volt a megtalált Picasso-festmény

Hamisnak bizonyultak a hat éve ellopott Picasso-festmény felbukkanásáról szóló hírek. A kép megtalálását bejelentő holland írónő elmondása szerint "tréfa áldozata lett". Egy belgiumi színházi produkció alkotói közölték, hogy ők csapták be a megtalálót és hamisítvány a Romániában talált, Picassónak tulajdonított festmény - közölte a holland NOS televízió.
Színház

A Magvető Café-ban is elmaradnak a tervezett bemutatók januártól

A kulturális tao-támogatás megvonása a Magvető Cafét is érzékenyen érinti. Közleményükben arról írnak, januártól biztosan elmaradnak a tervezett saját előadások.
Zenés színház

A hazai zenés színház „mindenese”: Szemenyei János

Színész és zeneszerző egy személyben, aki igazi otthonát a zenés színpadokon találta meg. Szemenyei János Kult50-ben megjelent portréja.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Ismét tehetséges fiataloké az Óbudai Társaskör színpada

Gitármuzsika, az év fiatal jazz-zenészei és olaszmánia Óbudán.
Klasszikus érdi tamás

Miért nem vették fel a Zeneakadémiára ezt a tehetséges zongoristát?

Ezt kérdezte a legendás Leon Fleisher, amikor először találkozott Érdi Tamással. A torontói Királyi Konzervatórium zongora tanszakán látássérültként is elfogadták a fiatalember jelentkezését, ezt a napot örökíti meg a következő szemelvényünk a zongoraművészről szóló könyvből.
Klasszikus nfz

A zene ajándék

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar 2018/2019. évadának koncertjeire már feltölthető ajándékkártyával is vásárolhatóak jegyek.
Klasszikus la scala

Nyolc percen át ünnepelték Kurtág operáját, a zeneszerző rádión hallgatta az előadást

Nyolc percig tapsolta Kurtág György első operájának ősbemutatóját a Scala milánói operaház közönsége csütörtök este - számolt be a Corriere della Sera olasz napilap a többnyire szakmai közönség előtt tartott előadásról.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Mozgássérült sportoló és siket színésznő is fellép Frenáknál

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának november 17-i adásában vendégünk lesz Rohmann Ditta gornodkaművész, Borbély László zongoraművész, Frenák Pál koreográfus, Horváth László, a Fonó igazgatója.