Klasszikus

Hosszcsarnoki kamaraestek a Közlekedési Múzeumban

2004.11.04. 00:00
Ajánlom
A MÁV Szimfonikus Zenekar soron következő kamaraestjét egy rendhagyó koncerthelyszínen, a Közlekedési Múzeum ún. Hosszcsarnokában – gőzmozdonyok, vasútmodellek és a Magyar Tengerhajózás 100 éve című kiállítás mellett – rendezi meg. Hosszcsarnoki Kamaraesteket a 2003/2004-es hangversenyévadban rendeztek először; ekkor még csak egy érdekes kísérletnek indult.

A közönség és a fellépő muzsikusok is olyan nagy szeretettel és lelkesedéssel fogadták az új sorozatot, hogy a remények szerint egy-két éven belül a Közlekedési Múzeumot (1146 Budapest, Városligeti körút 11.). is a bejáratott, közismert hangversenyhelyszínek közt emlegethetjük majd. Erre nem csak kiváló akusztikája, hanem jó megközelíthetősége és nem utolsó sorban a múzeum előtti kényelmes parkolási lehetőség is alkalmassá teszi.

A sorozat következő, november 9-én, este hat órakor kezdődő hangversenye a „Rézfúvós zene Bachtól napjainkig” elnevezést kapta. A műsoron J. S.Bach Ária a Húsvéti kantátából című műve mellett Charpentier, Corelli, Saint-Saënes, Gabrieli, Farkas Anta, Rossini, Iveson, Howarth és Hazell egy-egy szerzeménye csendül fel a MÁV Szimfonikus Zenekar művészeinek előadásában: Szabó Csaba, Kovács Kálmán, Bakó Rolland, Sztán István (trombita), Sütő András, Foltyn Péter, Pál Ildikó, Ronyecz József (harsona), ifj. Tarjáni Ferenc, Benyus János (kürt), Székely Zsolt (tuba). Jegyek 900 forintos egységáron válthatók a Zeneakadémia Jegypénztárában (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8. tel.: 342-0179) és az előadás előtt a helyszínen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.
Klasszikus

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Zenés színház

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Plusz

A kínaiak ellopták a Szabadság hidat

Épül a Huawei új központja Tongkuan városában. A kínaiak európai építmények pontos mását húzták fel, köztük a Szabadság hídét.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus macska

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.