Klasszikus

Hubay-összes

2010.02.15. 17:16
Ajánlom
1997-ben vállalkozott arra Szecsődi Ferenc hegedűművész, hogy lemezre rögzíti Hubay Jenő legendás zeneszerző és pedagógus összes műveit. A sorozat elkészült és ennek örömére február 26-án a Hubay Zeneteremben koncertet rendeznek.

A világon egyedülálló vállalkozásként és teljesítményként a Hungaroton Classic gondozásában elkészült Hubay Jenő összes hegedű-zongora művének tizenhárom CD-ből álló sorozata. Az első lemez megjelenésére 1997-ben került sor, a lemezeken Kassai István zongoraművész működik közre. A februári est alkalmával Hubay nevével fémjelezve nem csupán zene, hanem kottabemutató, festménykiállítás és borkóstoló is lesz.

Ahogy a jelenleg Szegeden élő Szecsődi Ferenc a Fideliónak korábban adott interjújában elmondta, először a zongora mellett próbált szerencsét, aztán tért át a hegedűre. Bár gyerekkorában eltanácsolták a zenei pályáról, mindez szerencsére nem szegte kedvét. Azóta is koncertezik itthon és külföldön egyaránt, a Magyar Zongorás Trió tagja, a Cziffra Alapítvány díjazottja, 2005 óta pedig Kovács Dénes utódjaként a Hubay Társaság elnöke. 

Hubay Jenő újjászületése

2010. február 26. 17:00
Hubay Jenő Zeneterem

Vendégek: Hollós Máté zeneszerző, Kassai István zongoraművész, Baján József zenemű kiadó, Véber Noémi festőművész, Somodi Sándor borász
Házigazda: Szecsődi Ferenc hegedűművész

www.hungaroton.hu
www.hubayzeneterem.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.