Klasszikus

Hubay-összes

2010.02.15. 17:16
Ajánlom
1997-ben vállalkozott arra Szecsődi Ferenc hegedűművész, hogy lemezre rögzíti Hubay Jenő legendás zeneszerző és pedagógus összes műveit. A sorozat elkészült és ennek örömére február 26-án a Hubay Zeneteremben koncertet rendeznek.

A világon egyedülálló vállalkozásként és teljesítményként a Hungaroton Classic gondozásában elkészült Hubay Jenő összes hegedű-zongora művének tizenhárom CD-ből álló sorozata. Az első lemez megjelenésére 1997-ben került sor, a lemezeken Kassai István zongoraművész működik közre. A februári est alkalmával Hubay nevével fémjelezve nem csupán zene, hanem kottabemutató, festménykiállítás és borkóstoló is lesz.

Ahogy a jelenleg Szegeden élő Szecsődi Ferenc a Fideliónak korábban adott interjújában elmondta, először a zongora mellett próbált szerencsét, aztán tért át a hegedűre. Bár gyerekkorában eltanácsolták a zenei pályáról, mindez szerencsére nem szegte kedvét. Azóta is koncertezik itthon és külföldön egyaránt, a Magyar Zongorás Trió tagja, a Cziffra Alapítvány díjazottja, 2005 óta pedig Kovács Dénes utódjaként a Hubay Társaság elnöke. 

Hubay Jenő újjászületése

2010. február 26. 17:00
Hubay Jenő Zeneterem

Vendégek: Hollós Máté zeneszerző, Kassai István zongoraművész, Baján József zenemű kiadó, Véber Noémi festőművész, Somodi Sándor borász
Házigazda: Szecsődi Ferenc hegedűművész

www.hungaroton.hu
www.hubayzeneterem.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Fidelio Tours

A csodálatos Esztergom

Ismerje meg a Dunakanyar egyik gyöngyszemét, Esztergomot.
Klasszikus

Milyen anya a zsenimama? Online nézhető lányának dokumentumfilmje Martha Argerichről

Az EuroArts Channel YouTube-csatornáján, angol nyelven látható a 'Bloody Daughter' című dokumentumfilm, amely Martha Argerich hétköznapi arcát mutatja meg.
Fidelio Tours

Babits Mihály fecskefészke Esztergomban

Ma este, a Partitúra kulturális kalandtúra ismétlésében bejárhatjuk Esztergomot, virtuálisan megnézhetjük a Babits-ház híres autogramfalát is. 19 órakor kapcsoljanak a Fidelióra, a Facebook-oldalunkon is elérhető lesz a Partitúra, amelynek két műsorvezetője: Miklósa Erika és Batta András. Itt pedig most elmeséljük a Babits-nyaraló rövid történetét.
Zenés színház

Online, ingyenesen követhető az idei Wagner-napok

A Budapesti Wagner-napok 2006 óta páratlan nemzetközi sikerrel zajló eseménysorozata 2020-ban újabb jelentős mérföldkövéhez érkezik: a Müpa első alkalommal tesz mindenki számára ingyenesen elérhetővé egy teljes fesztiválnyi felvételt a Wagner-napok gazdag archívumából.
Könyv

13 millió forintért kelt el a szemétben talált Harry Potter-kötet

A szemfüles megtaláló egy iskolai könyvtár selejtezéséről mentett meg három első kiadású kötetet, köztük egy keménytáblásat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus Film

Milyen anya a zsenimama? Online nézhető lányának dokumentumfilmje Martha Argerichről

Az EuroArts Channel YouTube-csatornáján, angol nyelven látható a 'Bloody Daughter' című dokumentumfilm, amely Martha Argerich hétköznapi arcát mutatja meg.
Klasszikus fidelio matiné

Fidelio Matiné: Kakaókoncert a Fesztiválzenekarral

A legkisebbeket célzó vasárnapi sorozatunk mai részében a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertjeinek tegnapi adását ajánljuk, amely most online elérhető.
Klasszikus közlemény

A koncertélet megsegítését sürgeti a Magyar Zenei Tanács

Az ősztől újrainduló programok lebonyolításához szükséges pályázatok mielőbbi kiírását és elbírálását kéri többek között a Magyar Zenei Tanács annak érdekében, hogy a zenei élet valamennyi területe talpon maradhasson.
Klasszikus évad

„Budapest jó hírének vivője” – Új évadot hirdetett a Fesztiválzenekar

Június 10-től már lehet vásárolni az új évadbérletekből. „Minden visszaváltható” – nyugtatott meg mindenkit Fischer Iván, aki pozitív abban a tekintetben, hogy szeptembertől a régi formában éledhet újjá a koncertélet.
Klasszikus hír

Magyar művészek a BBC Music Magazine Awards díjazottjai között

Kelemen Barnabás és Kokas Katalin felvétele a kritikusok és a közönség szerint is a tavalyi év legjobbjai közé tartozik.