Klasszikus

Hungarian way of jazz - koncertsorozat

2005.02.23. 00:00
Ajánlom
Az utóbbi évtizedekben egy olyan speciális formája alakult ki a hazai jazz-nek, amelynek alapja a régió sokszínű folklórzenéje. Ehhez az irányzathoz tartozik a Benczúr klub házigazda-zenekara, az East Side Jazz Company is, amely jazz muzsikusokból és népzenészekből alakult. Az együttes meghatározó, nemzetközileg is elismert művészeket és fiatal, feltörekvő tehetségeket lát vendégül februárban indult koncertsorozata keretében.

Az East Side Jazz Company tagjai – Lakatos Ágnes (ének), Ágoston Béla (fúvós hangszerek), Gombai Tamás (hegedű), Lukács Miklós (cimbalom), Blahó Attila (zongora), Csuhaj-Barna Tibor (bőgő), Jeszenszky György (dob) – március 2-án Binder Károllyal (zongora) és Borbély Mihállyal (szaxofon) lépnek fel. A tervek szerint áprilisban és májusban Dés Lászlót (szaxofon) Dés Andrást (ütőhangszerek), Juhász Gábort (gitár), Balázs Elemért (dob) és Szakcsi Lakatos Bélát (zongora) látják majd vendégül. A Benczúr Ház (VI. ker., Benczúr u. 27.) dísztermében rendezett koncertekre a belépő 700 Ft.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.