Klasszikus

Hungaroton a MIDEM-en

2007.01.26. 00:00
Ajánlom
Az elismert magyar hanglemezkiadó, a Hungaroton Records már hosszú ideje részt vesz a világ legnagyobb zeneipari szakkiállításán és vásárán, a MIDEM-en, amelyet évről évre a franciaországi Cannes-ban rendeznek meg. A fesztivál január 21-én, vasárnap kezdődött és csütörtök estig tart.

Minden évben több ezer kiadó, művész és üzletember vesz részt a MIDEM-en, ahol többek között a MIDEM Classical Awards-díjat is kiadják a legjobb komolyzenei felvételnek. A mára a legnagyobb múltú európai hanglemezkiadók közé tartozó Hungaroton, amelynek jogelődje, a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat 1951-ben jött létre, az idén is benevez a rangos megmérettetésre.

A Hollós Máté zeneszerző vezette, túlnyomó részt klasszikus zenével foglalkozó kiadó célja, hogy felkutassa és magas színvonalon ismertesse a zenebarát közönséggel az európai zenetörténet méltatlanul elfeledett alkotásait. Olyan zeneszerzők és műveik újrafelfedezése bizonyítja ezt, mint Karl Ditters von Dittersdorf, Michael Haydn, Joachim Raff, Benedict Randhartinger, Salamone Rossi és Luigi Tomasini vagy a magyarok közül Dohnányi Ernő, Hubay Jenő, Lajtha László, Mihalovich Ödön, Volkmann Róbert és Weiner Leó.

A 2007- es MIDEM-re Carl Stamitz: Duók hegedűre és brácsára (2. rész), Bakfark Bálint művei, Carlo Tessarini: Introduzioni, Az Egri Pertis Duo koncertje Pleyel duplazongorán (DVD) lemezekkel készülnek. A Hungaroton további fontos munkái közé tartozik a Bartók Új Sorozat megszületése és egy Chopin-összkiadás, amely 2010-re, a romantikus zeneszerző 200. évfordulójára készül el teljesen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.