Klasszikus

Hunyadi-premier az Erkel Színházban

2003.10.06. 00:00
Ajánlom
Szinetár Miklós és Harangi Mária társrendezésében kerül színre október 11-én az Erkel Színházban a Hunyadi László. Az Erkel-opera előadásainak száma a bemutató óta lassan már meg sem becsülhető, még szerzője életében eljutott külföldre is.

Nem kizárt, hogy Erkel már 1840 végén hozzákezdett második dalművének komponáláshoz, s a kész opera 1844. január 27-én hangzott fel először a Nemzeti Színház színpadán szerzője vezényletével, óriási közönségsikerrel. A jelenlegi előadás a Németh Amadé által újrafogalmazott zenei anyagot veszi alapul. A főbb szerepekben Albert Tamás/Mukk József (V. László), Király Miklós/Gárday Gábor (Cillei Ulrik), Fekete Veronika/Kirkósa Orsolya (Szilágyi Erzsébet), Kelen Péter/Fekete Attila (Hunyadi László) hallhatók. A díszlet Csikós Attila, a jelmez Schäffer Judit munkája.

A Medveczky Ádám és Hamar Zsolt által vezényelt Erkel-operát az érdeklődők még október 18-án, 24-én, 2004. február 27-én, 29-én, valamint május 20-án és 22-én láthatják.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.