Klasszikus

Húsz kérdés a közönséghez

2007.01.22. 00:00
Ajánlom
A Szombathelyi Szimfonikus Zenekar egy kétoldalas kérdőiven érdeklődik közönsége igényeiről, véleményéről, szeretnék ugyanis még népszerűbbé tenni koncertjeiket. A közvéleménykutatást a január 26-i és február 12-i koncert alkalmával végzik.

Nincs abban semmi meglepő, ha valaki kíváncsi a közönsége véleményére, szeretne többet megtudni azokról, akikhez szól vagy szólni szeretne. A Szombathelyi Szimfonikus Zenekar is él azzal az eszközzel, amellyel más együttesek is szoktak, azaz megkérdezi publikumát. Például arról, milyen hosszú szerintük az ideális koncert, ki a kedvenc zeneszerzőjük, melyik nap szeretnek leginkább koncertre járni, hallottak-e erről vagy arról a bérletről, s ha igen, honnét. Az intézménynek ugyanis határozott célja, hogy a felmérés eredményeit hasznosítva közönségbarát szolgáltatásaival, vonzó zenei kínálatával minél szélesebb korosztály – köztük a fiatalok – érdeklődését is felkeltse, hogy a jövőben még többen látogassák a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar koncertjeit, ha színvonalas kulturális kikapcsolódásra vágynak.

A kérdőíveket 2007. január 26-án, a Filharmónia-Raiffeisen bérlet soron következő előadásán, valamint a Rajter-bérlet február 12-i hangversenyén kapja kézhez a közönség, mindkét alkalommal a Hemo a rendezvények helyszíne. A kérdőívet kitöltők körében értékes nyereményeket sorsol ki a zenekar.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Színház

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.
Zenés színház

Csuha Lajos: „Még meg tudok mozdulni a színpadon”

Szíve a rockhoz, a musicalhez húzza, de magát és a közönséget is meg fogja lepni Csuha Lajos a Budavári Palotakoncereken augusztus elején. Rövid interjúnkban az előkészületekről kérdeztük, de az is kiderült, milyen új feladatok találták meg az Operettszínház záruló évadában a hetvenéves művészt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Nem csak Ravel álmodta zenekarra az Egy kiállítás képeit

Sőt, még csak nem a századforduló zenéjének zenekari virtuóza volt az első, hanem egy orosz Rimszkij-Korszakov tanítvány.
Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.