Klasszikus

Idén 19. alkalommal várja hallgatóit a Crescendo Nyári Akadémia

2023.01.30. 09:45
Ajánlom
Január 10-én indult a kedvezményes jelentkezés a nemzetközi komolyzenei mesterkurzusra, a Crescendo Nyári Akadémiára, melyre idén is Tokajban kerül sor 2023. július 23. és augusztus 4. között.

Az alábbi cikk szponzorált tartalom, nem a Fidelio szerkesztőségének tagjai írták.

Az immár 19. éve megrendezésre kerülő mesterkurzus a tanulási és fejlődési lehetőség széles spektrumát kínálja fel a jelentkezőknek: a Nyári Akadémia opera-, szólóhangszeres, kamarazenei, zenekari, barokk-, ifjúsági, kórus-, jazz- és improvizációs kurzusokkal és rengeteg koncerttel, fellépési lehetőséggel várja hallgatóit.

A kurzust a nagyszabású gálahangverseny zárja, melyen a másfél hét alatt tanultakat mutatják be a diákok, és amit Brahms 1. szimfóniájának közös előadása koronáz meg Delta David Gier (USA) vezényletével.

A fesztivál során az érdeklődők a régizenétől a kortársig számos korból és műfajból hallhatnak és játszhatnak műveket. Az operarészleteket idén is Varga Bence rendező viszi színre.

CSI-20220727-DSC029271-094008.jpg

Crescendo Nyári Akadémia (Fotó/Forrás: Crescendo Nyári Akadémia)

Több kontinens kiemelkedő zenekarainak tagjai, zeneakadémiáinak művésztanárai érkeznek a Nyári Akadémiára kurzust tartani. Többek között olyan neves magyar művészekhez jelentkezhetnek a hallgatók, mint Dallos Erika, Kállay Ágnes, Kemenes András, Pintér Dávid, Szabóki Tünde, Kovácsházi István és Iván Ildikó. Új tagokkal is bővül a tanári kar: először tanít itt Anne Martindale Williams csellóművész (USA), Florian Mitrea (ROU), zongoraművész és Malin Hartelius szoprán énekművész (SWE).

Mint minden évben, a Crescendo Nyári Akadémia a szakmai programokon kívül idén is

számos lehetőséget kínál mentorprogramja által emberi, lelki problémák feldolgozására mentorok, pszichológusok, teológusok bevonásával,

mert fontos számára, hogy a növendékek a művészvilág nehézségei ellenére kiegyensúlyozottan, magabiztosan állhassák meg a helyüket.

A kedvezményes jelentkezés határideje: 2023. február 12.

A jelentkezés határideje: 2023. május 1.

Bővebb információ a tanárokról, kurzusokról, határidőkről ide kattintva, a kurzusdíjak pedig itt érhetők el.

Támogatott tartalom.

Fejléckép/Forrás: Crescendo Nyári Akadémia 

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Elhunyt Judith Halász Bécsben élő operaénekes

A művész tragikus hirtelenséggel hunyt el, halálhírét férje, Papocsi Róbert karmester adta hírül közösségi oldalán.
Zenés színház

Hiánypótló szláv műveket mutat be jövő évadában a Magyar Állami Operaház

Meghirdette 2023/24-es évadát a Magyar Állami Operaház, melynek a Szláv Szezon címet adták. Színre kerül Dvořák Ruszalkája és Muszorgszkij Borisz Godunovja, valamint megismerheti a közönség Eötvös Péter első, magyar szövegre készült operáját is.
Vizuál

Ez után a magyar film után egy ideig nem lesz kedvünk „jóemberkedni”

Császi Ádám filmje egy tipikusan magyar társadalmi ügyről mesél úgy, hogy közben az egész nyugati világnak tart nem is annyira görbe tükröt.
Klasszikus

„Mindig is furcsának találtam, miért nincs magyar szín Az ember tragédiájában” – beszélgetés Gyöngyösi Leventével

Gyöngyösi Levente Tragoedia Temporis című alkotásáról beszélgettünk, mely a Müpa 2020-as Zeneműpályázatán díjat is nyert. A darab első felvonása április 12-én hallható a Müpában, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek kereteiben.
Vizuál

„Megszerettem menet közben az életet” – Interjú Ujj Zsuzsival

„Az a vihar, ami bennem tombolt hosszú évekig, elült” – mondja Ujj Zsuzsi fotós, performer, a Csókolom zenekar énekese, dalszerzője, akivel a Fidelio új, Dalok nyomában című sorozata kapcsán ültünk le beszélgetni, kikérdezve őt a zenekar legtöbbet feldolgozott szerzeményéről, a Dunántúli slágerről.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Könyvbemutató, koncert és tárlatvezetés Bartók Béla születésnapján

A Bartók-összkiadás két új, a szerző vonósnégyeseit tartalmazó kötetét ismerheti meg a közönség a Zenetudományi Intézet március 25-i, zenés programján.
Klasszikus ajánló

Benjamin Appl, a bársonyos hangú dalkirály, akit muszáj hallani

Végtelen szín áramlik a hangjában, és szinte elviselhetetlenül megindító, ahogy énekel. Így vélekednek a nemzetközi kritikusok a német–brit lírai sztárbaritonról, Benjamin Applről.
Klasszikus ajánló

Hamarosan kezdődnek a Quartetto Plus vonósnégyes-napok a kismartoni Esterházy-kastélyban

Március utolsó hétvégéjén indulnak a kismartoni Quartetto Plus vonósnégyes-napok. A három napban többek között Ravel, Haydn és Beethoven zeneművei csendülnek fel.
Klasszikus ajánló

Miért jelentett forradalmat Bach (és a többiek) újrafelfedezése a zenében?

A Bartók Tavasz régizenei koncertjeire készülve gyorstalpalót adunk azzal kapcsolatban, miért különleges a reneszánsz és a barokk zenéje, és hogyan fedeztük fel őket újra.
Klasszikus ajánló

Bemutatkoznak az Európai Kamarazenei Akadémia tehetségei

A program keretében kiváló fiatal muzsikusok koncertjeit hallgathatja meg a közönség a Zeneakadémián, illetve zenés tárlatvezetéseken is részt vehetnek a Magyar Nemzeti Galériában és a Szépművészeti Múzeumban.