Klasszikus

Idén 19. alkalommal várja hallgatóit a Crescendo Nyári Akadémia

2023.01.30. 09:45
Ajánlom
Január 10-én indult a kedvezményes jelentkezés a nemzetközi komolyzenei mesterkurzusra, a Crescendo Nyári Akadémiára, melyre idén is Tokajban kerül sor 2023. július 23. és augusztus 4. között.

Az alábbi cikk szponzorált tartalom, nem a Fidelio szerkesztőségének tagjai írták.

Az immár 19. éve megrendezésre kerülő mesterkurzus a tanulási és fejlődési lehetőség széles spektrumát kínálja fel a jelentkezőknek: a Nyári Akadémia opera-, szólóhangszeres, kamarazenei, zenekari, barokk-, ifjúsági, kórus-, jazz- és improvizációs kurzusokkal és rengeteg koncerttel, fellépési lehetőséggel várja hallgatóit.

A kurzust a nagyszabású gálahangverseny zárja, melyen a másfél hét alatt tanultakat mutatják be a diákok, és amit Brahms 1. szimfóniájának közös előadása koronáz meg Delta David Gier (USA) vezényletével.

A fesztivál során az érdeklődők a régizenétől a kortársig számos korból és műfajból hallhatnak és játszhatnak műveket. Az operarészleteket idén is Varga Bence rendező viszi színre.

CSI-20220727-DSC029271-094008.jpg

Crescendo Nyári Akadémia (Fotó/Forrás: Crescendo Nyári Akadémia)

Több kontinens kiemelkedő zenekarainak tagjai, zeneakadémiáinak művésztanárai érkeznek a Nyári Akadémiára kurzust tartani. Többek között olyan neves magyar művészekhez jelentkezhetnek a hallgatók, mint Dallos Erika, Kállay Ágnes, Kemenes András, Pintér Dávid, Szabóki Tünde, Kovácsházi István és Iván Ildikó. Új tagokkal is bővül a tanári kar: először tanít itt Anne Martindale Williams csellóművész (USA), Florian Mitrea (ROU), zongoraművész és Malin Hartelius szoprán énekművész (SWE).

Mint minden évben, a Crescendo Nyári Akadémia a szakmai programokon kívül idén is

számos lehetőséget kínál mentorprogramja által emberi, lelki problémák feldolgozására mentorok, pszichológusok, teológusok bevonásával,

mert fontos számára, hogy a növendékek a művészvilág nehézségei ellenére kiegyensúlyozottan, magabiztosan állhassák meg a helyüket.

A kedvezményes jelentkezés határideje: 2023. február 12.

A jelentkezés határideje: 2023. május 1.

Bővebb információ a tanárokról, kurzusokról, határidőkről ide kattintva, a kurzusdíjak pedig itt érhetők el.

Támogatott tartalom.

Fejléckép/Forrás: Crescendo Nyári Akadémia 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Már elérhető a 2025-ös Budapesti Wagner-napok programja

A nürnbergi mesterdalnokokkal, a Tannhäuserrel és Bryn Terfel estjével várja a közönséget a Müpa Wagner-fesztiválja, amelyet a jövő évadban június 6. és 29. között rendeznek meg.
Vizuál

Amerikai thriller nyerte az Arany Pálmát

Sean Baker amerikai független rendező Anora című filmjével érdemelte ki a világ legrangosabb filmfesztiváljának a fődíját. Mutatjuk a gála legnagyobb nyerteseit.
Plusz

A Balatonnál sem kell nélkülöznünk a kulturális programokat – itt a Kultkikötő idei műsora

Mintegy kétszáz program, többek között színházi előadás, koncert, kiállítás, templomséta és családi program várja az érdeklődőket a Kultkikötőben a Balaton négy településén május végétől augusztus végéig.
Vizuál

Megérkezett az első előzetes Herendi Gábor új filmjéhez

A magyar színjátszás számos kiválóságával készül a Kincsem és a Valami Amerika rendezőjének legújabb, közvetlen állami támogatás nélkül megvalósuló romantikus komédiája. Cikkünkben már látható a film első hivatalos előzetese!
Klasszikus

Száz év muzsikája szólal meg a magyar klasszikus zene napján

A Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok a magyar klasszikus zene napján Kocsis Zoltán emléke, valamint a hazai komolyzene és annak alkotói előtt tisztelegnek.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Színek – Tornyai Péter és az Anima Musicae koncertje a Lóvasúton

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010-es megalakulása óta hivatásának tekinti a mai zeneművek előadását. Eddig közel nyolcvan, a zenekarnak ajánlott művet mutattak be.
Klasszikus ajánló

Szépség és optimizmus – évadot hirdetett a MÁV Szimfonikus Zenekar

A MÁV Szimfonikus Zenekar a 2024/25-ös évadban öt bérletes, valamint három gyermekeknek szóló, tematikus koncertsorozatot és számos impozáns, egyedi hangversenyt hirdetett meg neves hazai és külföldi vendégművészek közreműködésével.
Klasszikus gyász

Életének 100. évében elhunyt Konrád György brácsaművész

A munkásságáért Weiner Leó-emlékdíjjal és Bartók–Pásztory-díjjal elismert művész, a Zeneakadémia Vonós Tanszékének egykori tanára életének 100. évében távozott.
Klasszikus ajánló

Szláv-magyar kapcsolatok tárulnak fel az Operaház koncertjén

A cseh, lengyel, szlovák és horvát opera- és zeneirodalom gyöngyszemei mellett Erkel Ferenc egyik elfeledett operáját is megidézi a Magyar Állami Operaház Zenekarának és Énekkarának Aranykor – Szlávok című hangversenye.
Klasszikus ajánló

Magyar zeneszerzők harsonára írt darabjait hallhatja a közönség a Pesti Vigadóban

Június 2-án Harsona estet rendeznek a Pesti Vigadóban, a koncert műsorát Hőna Gusztáv állította össze az elmúlt évtizedekben született harsonadarabokból.