Klasszikus

Idén is újjáéled a Kodály Ifjúsági Zenekar

2017.07.17. 11:07
Ajánlom
Elkezdődött Debrecenben az Ifjú Zeneművészek Nyári Akadémiája, a rendezvény ideje alatt ingyenes koncerteken lépnek fel a fiatalok a Debreceni Egyetem Liszt termében.

A barokk zene remekeivel kezdődött a július 15-i, szombat esti Fuvola Gála. A XVII. századi műveket Bodoky Gergely fuvolaművész, a müncheni Zeneakadémia egykori hallgatója, a berlini Német Szimfonikus Zenekar tagja barokk fuvolán Mogyorósi Éva csembaló kíséretével adta elő, utóbbi jellemző hangszere a barokk korszak szonátáinak.

Fuvola Gála (2017. július 15.)

Fuvola Gála (2017. július 15.)

Különleges találkozásnak adott otthont a Zenés esték a Nagyerdőn vasárnapi Kamarazenei Gálája. A Zeneművészeti Kar egykori tanára, Nagy Sándor brácsaművész, a tokiói Musashino Akadémia emeritus professzora a kar két jelenlegi oktatójával, Zs. Szabó Mária hegedűművésszel és Scholz Anna gordonkaművésszel adott közös koncertet.

Kamarazenei Gála (2017. július 16.)

Kamarazenei Gála (2017. július 16.)

A Zenés esték a Nagyerdőn hangverseny-sorozat hétfőn 20 órától a Szaxofon Gálával folytatódik, amelyen Lev Pupis, Puskás Levente (szaxofon), Váradi Judit (zongora) és a szlovéniai SOS szaxofonegyüttes lép színpadra.

Július 22-én kerül sor a Petrovics Emil Énekversenyre, július 23-án pedig a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar lép színre Vásáry Tamás vezényletével a debreceni Kölcsey Központban. A világzenekar létrejöttének célja, hogy az ifjú tehetségek gyakorlatot szerezzenek a zenekari muzsikálásban. "Hónapok vagy évek munkája, hogy ebbe a gyakorlatba valaki belejöjjön, ezt tíz nap alatt kell megcsinálnunk olyan műsorral, ami egyáltalán nem könnyebb, mint a profi zenekarok műsora" -- nyilatkozta Vásáry Tamás a dehir.hu kamerája előtt. Az együttes fellép majd Pozsonyban, Galántán, Budapesten és Eisenstadtban (Kismarton) is.

Vásáry Tamás

Vásáry Tamás

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.